Sådan konfigurerer du din nye Mac

Brug disse grundlæggende indstillinger til at gøre din nye Mac klar til brug.

Kontroller internetforbindelsen

Det er bedst at indstille din Mac et sted, der har Wi-Fi eller en anden internetforbindelse. Din Mac bruger internettet til at fuldføre visse indstillingstrin. Hvis netværket kræver en adgangskode, skal du have adgangskoden klar.

Tilslut kun de væsentligste enheder

Hvis du bruger et eksternt tastatur og et pegefelt eller en mus, skal du tænde dem eller slutte dem til din Mac. Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du også slutte den til og tænde den, men du må ikke tilslutte andre eksterne enheder endnu. Du skal selvfølgelig også slutte strøm til din Mac.

Hvis du aldrig har brugt et pegefelt før, skal du bare gøre følgende: Hvis du vil klikke, skal du holde fingeren nede på eller trykke på pegefeltets overflade.

Tænd din Mac

Visse bærbare Mac-computere starter automatisk, når du slutter computeren til strøm eller åbner låget. På andre Mac-computere skal du trykke på afbryderknappen for at starte computeren.

Brug Indstillingsassistent

En række vinduer beder dig om indstillingsoplysninger, f.eks. dit Apple-id. Hvis du har brugt iTunes eller har en iPhone eller iPad, har du allerede et Apple-id. Brug samme Apple-id på din Mac.

Vi anbefaler, at du lader Indstillingsassistent slå FileVaultiCloud-nøglering og Find min Mac til. Du kan også lade den overføre oplysninger fra en anden computer eller fra en Time Machine-sikkerhedskopi, eller du kan gøre det senere hen ved hjælp af Overførselsassistent.

Du bliver bedt om at oprette et navn og en adgangskode til din computerkonto. Du skal bruge disse oplysninger til at logge ind på din Mac, ændre visse indstillinger og installere software.

Kontroller, om der er softwareopdateringer

Når Indstillingsassistent er færdig med at indstille din Mac, vil du se skrivebordet på din Mac, menulinjen Finder og Dock.

Klik på App Store i Dock, og find og installer eventuelle softwareopdateringer. Når din software er opdateret, kan du tilslutte eventuelle printere eller andre eksterne enheder og begynde at bruge din Mac.

Udgivelsesdato: Fri Feb 23 17:15:18 GMT 2018