Om sikkerhedsindholdet i OS X El Capitan 10.11.3 og sikkerhedsopdatering 2016-001

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i OS X El Capitan 10.11.3 og sikkerhedsopdatering 2016-001.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple Produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple Produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

OS X El Capitan 10.11.3 og sikkerhedsopdatering 2016-001

• AppleGraphicsPowerManagement

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1716 : moony li fra Trend Micro og Liang Chen og Sen Nie fra KeenLab, Tencent

• Diskbilleder

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved parsing af diskbilleder. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2016-1717 : Frank Graziano fra Yahoo! Pentest Team

• IOAcceleratorFamily

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11.0 til v.10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1718 : Juwei Lin Trend Micro i samarbejde med HP's Zero Day Initiative

• IOHIDFamily

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse i en IOHIDFamily-API. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2016-1719: Ian Beer fra Google Project Zero

• IOKit

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1720: Ian Beer fra Google Project Zero

• Kernel

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1721 : Ian Beer fra Google Project Zero og Ju Zhu fra Trend Micro

• libxslt

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et typeforvekslingsproblem i libxslt. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7995 : puzzor

• OSA-instrukser

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: OSA-instruksbiblioteker, der er installeret af brugeren, kan muligvis tilsidesættes af et program i karantæne

Beskrivelse: Der var et problem ved søgning efter instruksbiblioteker. Problemet er løst ved forbedret rækkefølge for søgning og kontrol af karantæne.

CVE-id

CVE-2016-1729: En anonym anmelder

• syslog

Tilgængelig for: OS X El Capitan v10.11 til v10.11.2

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med rodrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1722 : Joshua J. Drake og Nikias Bassen fra Zimperium zLabs

OS X El Capitan 10.11.3 indeholder sikkerhedsindholdet fra Safari 9.0.3.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.