Mac mini: Sådan fjernes og monteres RAM

Her kan du se, hvordan RAM sættes i og fjernes fra en Mac mini-computer.

Generelt

Da computerens komponenter kan tage skade af statisk elektricitet, er det vigtigt at bruge en antistatisk håndledsrem ved arbejde med computerens hukommelse.

Vælg din model

Omfattede modeller

• Mac mini (ultimo 2014)

I Mac mini (ultimo 2014) er der ingen RAM-pladser, som brugeren selv kan betjene. Hukommelsen i Mac mini (ultimo 2014) skal konfigureres under købsprocessen.

Omfattede modeller

• Mac mini (ultimo 2012)
  • Mac mini (medio 2011)
  • Mac mini (medio 2010)

Hukommelsesspecifikationer

Denne Mac mini har følgende hukommelsesspecifikationer:

Antal hukommelsespladser 2
Maksimal hukommelse
  • 16 GB i Mac mini (ultimo 2012)
  • 8 GB i Mac mini (medio 2011) og Mac mini (medio 2010)
Specifikationer for hukommelseskort
Yderligere bemærkninger

Den bedste ydeevne opnås ved at undgå at blande hukommelsesmoduler med forskellig størrelse. Isæt to identiske hukommelsesmoduler.

• Et par hukommelsesmoduler på 2 GB, 4 GB eller 8 GB til Mac mini (ultimo 2012).
  • Et par hukommelsesmoduler på 1 GB, 2 GB eller 4 GB til Mac mini (medio 2010) og Mac mini (medio 2011).

Sådan fjernes eller isættes hukommelse

Advarsel! Luk altid Mac mini ned, og fjern strømstikket, før du sætter hukommelse i. Du må ikke installere hukommelse, mens Mac mini er tændt.

Trin 1: Fjern bunddækslet

1. Sluk Mac mini. Vælg Luk nedApple-menuen ().
  2. Fjern alle kabler. Fjern strømkablet og alle andre kabler fra Mac mini.
  3. Placer Mac mini med bunden opad på en blød klud eller et håndklæde, og drej derefter bunddækslet mod uret til åben position.

4. Tryk på dækslet for at frigøre den modsatte side, og fjern derefter dækslet.

Trin 2: Fjern de oprindelige hukommelsesmoduler

1. Skub forsigtigt clipsene for enden af det øverste hukommelsesmodul udad, så kanten kommer fri.

2. Træk modulet ud af pladsen.

3. Gentag fremgangsmåden for at fjerne det andet modul nedenunder.

Trin 3: Sæt de nye moduler i

1. Tryk forsigtigt siden med indhakket på det nye hukommelsesmodul ind i den nederste plads, mens den modsatte side holdes lidt opad.

2. Tryk den anden side ned, indtil clipsene klikker på plads.

3. Gentag fremgangsmåden for at sætte det øverste hukommelsesmodul i.

Trin 4: Monter bunddækslet igen

Advarsel! Du må ikke tilslutte strømkablet eller tænde Mac mini, før bunddækslet er sat på plads. Du må aldrig bruge Mac mini med dækslet fjernet.

1. Monter bunddækslet igen ved hjælp af justeringsprikkerne, så dækslet sidder i åben position.

2. Drej dækslet med uret for at låse det igen.

3. Tilslut strømkablet og alle andre kabler igen.

Til toppen

Omfattede modeller

• Mac mini (ultimo 2009)
  • Mac mini (primo 2009)
Hukommelsesspecifikationer

Disse Mac mini-modeller har følgende hukommelseskonfigurationer:

Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse Maksimal SDRAM-konfiguration ved kundekonfiguration
Maksimal hukommelse 4 GB
Specifikationer for hukommelseskort Kompatibel:
- SO-DIMM-format (Small Outline Dual Inline Memory Module).
- 1066 MHz PC3-8500, DDR3
- Uden buffer
- Uden paritet
- 204-pin
Ikke kompatibel:
- Registre eller buffere
- PLL'er
- ECC
- Paritet
- EDO RAM
Yderligere bemærkninger Den bedste ydeevne opnås ved at undgå at blande forskellige størrelser. Isæt altid to identiske hukommelsesmoduler (et sæt hukommelsesmoduler på 1 GB eller 2 GB).

Sådan fjernes eller isættes hukommelse

Vigtigt! Du må ikke opgradere eller udskifte hukommelsen manuelt på disse Mac mini-modeller. Henvend dig i stedet hos en autoriseret Apple-serviceudbyder, som kan montere hukommelsen for dig.

Til toppen

Omfattede modeller
  • Mac mini (medio 2007)
  • Mac mini (ultimo 2006)
  • Mac mini (primo 2006)
Hukommelsesspecifikationer

Disse Mac mini-modeller har følgende hukommelseskonfigurationer:

Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse Kundekonfiguration: Mindst 512 MB eller DDR2 SDRAM (et 256 MB SO-DIMM-modul i hver plads)
Maksimal hukommelse 2 GB
Specifikationer for hukommelseskort

Kompatibel:

• SO-DIMM-format (Small Outline Dual Inline Memory Module)
  • 667 MHz, PC2-5300, DDR2-kompatibel.
  • Uden buffer
  • Ingen paritet
  • 200-pin

Ikke kompatibel:

• Registre eller buffere
  • PLL'er
  • ECC
  • Paritet
  • EDO RAM
Yderligere bemærkninger Du får den bedste ydeevne ved at bruge to SO-DIMM-moduler (et i hver plads) med samme DIMM-størrelse (f.eks. to 512 MB SO-DIMM-moduler).
Sådan fjernes eller isættes hukommelse

Du må ikke opgradere eller udskifte hukommelsen manuelt i disse Mac mini-modeller. Henvend dig i stedet hos en autoriseret Apple-serviceudbyder eller Apple Store-butik, som kan montere hukommelsen for dig.

Til toppen

Læs mere

Sådan kontrolleres det, om computeren genkender den nye hukommelse

Gør følgende for at kontrollere, om computeren genkender den nye hukommelse:

1. Start computeren.
  2. Når skrivebordet i Mac OS X vises, skal du vælge Apple () på menulinjen øverst til venstre og derefter Om denne Mac.

Den samlede hukommelsesmængde omfatter den mængde hukommelse, som oprindeligt blev leveret med computeren plus den nye hukommelse, du har sat i, eller den samlede mængde ny hukommelse, hvis hele hukommelsen er udskiftet. Du kan få detaljerede oplysninger om den mængde hukommelse, der er monteret i computeren, ved at åbne Systemprofil og vælge Apple (), Om denne Mac, klikke på Mere info og derefter vælge Hukommelse i Hardware-sektionen, som vises i Systemprofil.

Hvis den registrerede hukommelsesmængde ikke er korrekt, eller hvis Mac mini afgiver tre toner gentagne gange, kan den have problemer med at genkende et nyt hukommelsesmodul. Hvis det sker, skal du slukke Mac mini, sammenligne modulspecifikationerne med kraverne ovenfor og derefter følge vejledningen i hukommelsesmontering igen for at kontrollere, om modulerne er isat korrekt. Hvis du stadig har problemer, skal du fjerne hukommelsen og se i den dokumentation, der fulgte med hukommelsen, eller kontakte den forhandler, som hukommelsen er købt hos.