Indstilling og brug af appen Hjem

Tænd lyset, juster termostaten, eller opret en scene for at betjene begge dele. Med appen Hjem kan du let og sikkert betjene de produkter, du bruger i hjemmet – og alt sammen direkte på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

I appen Hjem kan du betjene alt tilbehør, der er mærket med "Works with Apple HomeKit". Du kan også betjene enheder i hjemmet med Siri. Eller du kan vælge at indstille automatisk betjening i hjemmet og lade appen Hjem gøre alt arbejdet for dig. Du kan dele betjeningen med familie og venner. Og du kan få beskeder om aktiviteter i dit hjem, så du aldrig går glip af noget.

Kom godt i gang

Tilføj tilbehør

Brug din iOS-enhed til at føje et tilbehør til appen Hjem. Du kan ikke føje tilbehør til appen Hjem på Mac. Inden du indstiller dit tilbehør, skal du først tjekke disse ting:

• Sørg for, at tilbehøret er tændt og i nærheden.
  • Kontroller tilbehørets manual for at se, om der er behov for ekstra hardware, så det kan bruges til HomeKit.

Følg derefter disse trin:

1. Åbn appen Hjem, og tryk på Tilføj tilbehør eller symbolet for tilføj.
  2. Scan den ottecifrede HomeKit-kode eller QR-koden på tilbehøret eller i tilbehørets dokumentation med kameraet på din iOS-enhed. Hvis du har en iPhone 7 eller en nyere version, og symbolet  findes på dit tilbehør, kan du holde din iPhone i nærheden af tilbehøret for at tilføje det.
  3. Tryk på dit tilbehør, når det vises. Hvis du bliver bedt om at føje tilbehør til netværk, skal du trykke på Tillad.
  4. Navngiv dit tilbehør, og tildel det et værelse, så det bliver nemmere at identificere i appen Hjem, og betjene det med Siri.
  5. Tryk på Næste og derefter på OK.

Læs mere om, hvordan du føjer HomePod, Apple TV eller andre AirPlay 2-kompatible højttalere til appen Hjem.

Noget tilbehør, f.eks. Philips Hue-belysning og Honeywell-termostater, kræver ekstra indstilling via producentens app.

Redigering af oplysningerne om dit tilbehør

Når du har tilføjet dit tilbehør med din iOS-enhed, kan du redigere oplysningerne om det på din iOS-enhed eller Mac.

• På iOS-enhed: Tryk på tilbehør, og hold nede, og tryk derefter på Indstillinger.
  • På Mac: Dobbeltklik på et tilbehør, og klik derefter på Indstillinger.

Her kan du ændre navnet og det værelse, hvor det er placeret. Slå Inkluder i favoritter til for at få adgang til og betjene dit tilbehør i Kontrolcenter, appen Hjem og på dit Apple Watch.

Du kan også gruppere tilbehør, f.eks. lys, så du kan betjene det som ét samlet tilbehør.

Læs mere om, hvordan du tjekker status og får beskeder om dit HomeKit-tilbehør.

Kontrolcenter giver dig mulighed for at betjene op til ni stk. tilbehør, som du har føjet til dine favoritter.

Sådan betjener du dit tilbehør

Du kan bruge Siri til at slå dit tilbehør til og betjene det. Du kan også betjene det manuelt i appen Hjem.

Slå tilbehør til eller fra:

• Tryk på et tilbehør på din iOS-enhed.
  • Klik på et tilbehør på din Mac.

Find og tilpas flere funktioner, f.eks. lysstyrke, farve og temperatur:

• Tryk på et tilbehør på din iOS-enhed, og hold nede.
  • Dobbeltklik på et tilbehør på din Mac.

Vil du gerne betjene dit hjem, når du ikke er hjemme? Så kan du blot indstille et samlingspunkt med en HomePod, et Apple TV eller en iPad.

Opret en scene til betjening af forskelligt tilbehør

Med Scener kan du betjene forskelligt tilbehør samtidigt. Du kan f.eks. oprette en scene kaldet "Jeg er kommet hjem", der tænder alt lys og låser hoveddøren op – med det samme.

På iOS-enhed:

1. Tryk på symbolet for tilføj øverst til højre i appen Hjem, og tryk derefter på Tilføj scene.
  2. Vælg en foreslået scene. Du kan også skabe en tilpasset scene og derefter navngive den.
  3. Tryk på Tilføj tilbehør.
  4. Tryk på det tilbehør, du vil tilføje, og tryk på OK.
  5. Hvis du vil justere indstillingerne for et tilbehør, skal du trykke på det og holde nede. Tryk på Test denne scene for at se et eksempel på scenen. Slå Inkluder favoritter til for at få adgang til din scene i Kontrolcenter, fanen Hjem og Apple Watch.
  6. Tryk på OK.

På Mac:

1. Klik på Tilføj symbol og derefter Tilføj scene.
  2. Vælg en foreslået scene. Du kan også skabe en tilpasset scene og derefter navngive den.
  3. Klik på Tilføj tilbehør.
  4. Klik på det tilbehør, du vil tilføje, og klik på OK.
  5. Hvis du vil tilpasse indstillinger for et tilbehør, skal du dobbeltklikke på det. Klik på Test denne scene for at se et eksempel på scenen. Slå Inkluder favoritter til for at få adgang til din scene i Kontrolcenter, fanen Hjem og Apple Watch.
  6. Klik på OK.

Tryk eller klik på en scene for at slå den til. Du kan også spørge Siri. Hvis du indstiller et samlingspunkt, kan du også automatisere en scene.

Hvis du vil tilføje eller fjerne tilbehør fra en scene på din iOS-enhed, skal du trykke på scenen og holde nede og derefter trykke på Indstillinger. På Mac: Dobbeltklik på en scene, og klik derefter på Indstillinger.

Organisering af tilbehør efter værelse og zone

Organiser dit tilbehør efter værelse, så du bedre kan holde styr på, hvor dit tilbehør er placeret og betjene værelserne ved hjælp af Siri. Du kan også gruppere værelser i zoner, f.eks. ovenpå og nedenunder.

Tilføj et værelse

På iOS-enhed:

1. Tryk på fanen Værelser, tryk på værelsessymbolet øverst til venstre, og tryk derefter på Værelsesindstillinger.
  2. Tryk på Tilføj værelse.
  3. Navngiv værelset, og tryk på Gem.

Hvis du vil navigere mellem forskellige værelser, skal du trykke på fanen Værelser nederst på skærmen og skubbe mod højre eller venstre over skærmen.

På Mac:

1. Tryk på Rediger > Rediger værelser på menulinjen.
  2. Klik på Værelser.
  3. Klik på Tilføj værelse.
  4. Navngiv værelset, klik på Gem og derefter på OK.

Hvis du vil navigere mellem forskellige værelser, skal du klikke på symbolet for Hjem på værktøjslinjen og vælge et værelse. Du kan også gå til fanen Værelser og skubbe til venstre eller højre med to fingre på pegefeltet eller Magic Mouse.

Sådan tildeler du et værelse tilbehør

• På iOS-enhed: Tryk på et tilbehør, og hold nede, tryk på Indstillinger > Værelse, vælg et værelse, og tryk på OK.
  • På Mac: Dobbeltklik på et tilbehør, og klik på Indstillinger øverst til højre. Klik derefter på Værelse, vælg et værelse, og klik på OK.

Organisering af værelser i en zone

Du kan gruppere værelser i en zone, f.eks. ovenpå og nedenunder, så du let kan betjene forskellige områder af hjemmet ved hjælp af Siri.

På iOS-enhed:

1. Tryk på fanen Værelser, tryk på værelsessymbolet øverst til venstre, og tryk derefter på Værelsesindstillinger.
  2. Tryk på et værelse, f.eks. Stuen.
  3. Tryk på Zone. Tryk på en foreslået zone, eller tryk på Opret ny.
  4. Tryk på OK.

På Mac:

1. Vælg Rediger > Rediger værelse.
  2. Klik på Værelser, og klik derefter på et værelse.
  3. Klik på Zone, og klik derefter på en foreslået zone, eller klik på Opret ny.
  4. Klik på OK.

Sådan sletter du dit hjem eller fjerner tilbehør

Sådan fjerner du et tilbehør fra appen Hjem:

• På iOS-enhed: Tryk på et tilbehør, og hold nede, tryk på Indstillinger, og rul derefter ned til bunden, og tryk på Fjern tilbehør.
  • På Mac: Dobbeltklik på et tilbehør, klik på Indstillinger, og rul derefter ned til bunden, og klik på Fjern tilbehør.

Hvis du fjerner dit hjem fra appen Hjem, slettes alle data i den, f.eks. tilbehør, scener, automatiseringer og folk, du har inviteret til at betjene dit hjem. Du skal også nulstille alt dit tilbehør, inden du kan indstille det igen. Hvis du vil nulstille dit tilbehør, skal du kigge efter en knap på tilbehøret, tjekke vejledningen eller kontakte producenten.

Sådan gør du, hvis du vil slette dit hjem og alle tilhørende data fra appen Hjem:

• På iOS-enhed: Tryk på symbolet for indstilling af Hjem øverst til venstre, og rul derefter ned til bunden, og tryk på Fjern hjem.
  • På Mac: Gå til Rediger > Rediger hjem, rul ned til bunden, og klik på Fjern hjem.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.