Indstilling og brug af appen Hjem

Tænd lyset, juster termostaten, eller opret en scene for at styre begge. Med appen Hjem kan du let og sikkert betjene de produkter, du bruger i hjemmet – og alt sammen direkte fra iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Mac.

Indstil appen Hjem, så du kan styre dit hjem med Siri. Du kan også vælge at indstille automatiseringer i hjemmet og lade appen Hjem gøre alt arbejdet. Tilføj dine tv'er og højttalere, så du kan styre, hvad der afspilles i hele hjemmet. Du kan dele betjeningen med familie og venner. Og du kan få meddelelser om aktiviteter i dit hjem, så du aldrig går glip af noget.

Kom godt i gang

*Samsung AirPlay 2-kompatible smart-tv'er understøtter ikke HomeKit og kan ikke føjes til appen Hjem.

Tilføj tilbehør

Brug din iOS-enhed til at føje tilbehør til appen Hjem. Du kan ikke føje tilbehør til appen Hjem på Mac. Inden du indstiller dit tilbehør, skal du tjekke disse ting:

• Sørg for, at tilbehøret er tændt og i nærheden.
  • Kontroller tilbehørets vejledning for at se, om der er behov for ekstra hardware, så det kan bruges til HomeKit.

Følg derefter disse trin:

1. Åbn appen Hjem, og tryk på Tilføj tilbehør eller .
  2. Scan den ottecifrede HomeKit-kode eller QR-kode på tilbehøret eller i tilbehørets dokumentation med kameraet på din iOS-enhed. Hvis du har en iPhone 7 eller en nyere version, og symbolet  findes på dit tilbehør, kan du holde din iPhone i nærheden af tilbehøret for at tilføje det.
  3. Tryk på dit tilbehør, når det vises. Hvis du bliver bedt om at føje tilbehør til netværk, skal du trykke på Tillad.
  4. Navngiv dit tilbehør, og tildel det et værelse, så det bliver nemmere at identificere i appen Hjem og betjene med Siri.
  5. Tryk på Næste og derefter på OK.

Læs mere om, hvordan du føjer din HomePod, dit Apple TV eller AirPlay 2-kompatible smart-tv og højtalere til appen Hjem.

Noget tilbehør, f.eks. Philips Hue-belysning og Honeywell-termostater, kræver ekstra indstilling via producentens app.

Rediger oplysninger om dit tilbehør

Når du har tilføjet dit tilbehør med din iOS-enhed, kan du redigere oplysningerne om det på din iOS-enhed eller Mac.

• På din iOS-enhed: Tryk på det ønskede tilbehør, og hold nede, og tryk derefter på Indstillinger.
  • På Mac: Dobbeltklik på det ønskede tilbehør, og klik derefter på Indstillinger.

Her kan du ændre navnet og det værelse, hvor det er placeret. Slå Inkluder i favoritter til for at få adgang til og betjene dit tilbehør i Kontrolcenter, appen Hjem og på dit Apple Watch.

Du kan også gruppere tilbehør, f.eks. lys, så du kan betjene det, som var der tale om én enkelt tilbehørsenhed.

Læs mere om, hvordan du tjekker status og får meddelelser om dit HomeKit-tilbehør.

Kontrolcenter giver dig mulighed for at betjene op til ni stk. tilbehør, som du har føjet til dine favoritter.

Sådan betjener du dit tilbehør

Du kan bruge Siri til at slå dit tilbehør til og betjene det. Du kan også betjene det manuelt i appen Hjem.

Slå tilbehør til eller fra:

• På iOS-enhed eller Apple Watch: Tryk på et tilbehør.
  • På Mac: Klik på et tilbehør.

Find og tilpas flere funktioner, f.eks. lysstyrke, farve og temperatur:

• På din iOS-enhed eller dit Apple Watch: Tryk på et stykke tilbehør, og hold fingeren nede.
  • På din Mac: Dobbeltklik på et stykke tilbehør.

Vil du gerne betjene dit hjem, når du ikke er hjemme? Så kan du blot indstille en hub for hjemmet med en HomePod, et Apple TV eller en iPad.

Opret en scene til betjening af forskelligt tilbehør

Med Scener kan du betjene forskelligt tilbehør samtidigt. Du kan f.eks. oprette en scene kaldet "Kommer hjem", der tænder alt lys og låser hoveddøren op – på samme tid. Eller du kan indstille en "Godmorgen"-scene, der afspiller din foretrukne spilleliste på din HomePod, dit Apple TV eller din AirPlay 2-aktiverede højttaler. Tilpas scenerne i appen Hjem for at gøre hverdagens opgaver nemmere og sjovere.

På en iOS-enhed:

1. I appen Hjem: Tryk på  i øverste højre hjørne, og tryk derefter på Tilføj scene.
  2. Vælg en foreslået scene. Du kan også lave en speciel scene og derefter navngive den.
  3. Tryk på Tilføj tilbehør.
  4. Tryk på det tilbehør, du vil tilføje, og tryk på OK.
  5. Hvis du vil justere indstillingerne for et tilbehør, skal du trykke på det og holde nede. Tryk på Test denne scene for at se et eksempel på scenen. Slå Inkluder i favoritter til for at få adgang til din scene i Kontrolcenter, på fanen Hjem og på Apple Watch.
  6. Tryk på OK.

På Mac:

1. I appen Hjem: Klik på symbolet Tilføj og derefter Tilføj scene.
  2. Vælg en foreslået scene. Du kan også lave en speciel scene og derefter navngive den.
  3. Klik på Tilføj tilbehør.
  4. Klik på det tilbehør, du vil tilføje, og klik på OK.
  5. Hvis du vil tilpasse indstillinger for et stykke tilbehør, skal du dobbeltklikke på det. Klik på Test denne scene for at se et eksempel på scenen. Slå Inkluder i favoritter til for at få adgang til din scene i Kontrolcenter, på fanen Hjem og på Apple Watch.
  6. Klik på OK.

Tryk eller klik på en scene for at slå den til. Du kan også spørge Siri. Hvis du indstiller en hub for hjemmet, kan du også automatisere en scene.

Hvis du vil tilføje eller fjerne tilbehør fra en scene på din iOS-enhed, skal du trykke på scenen og holde nede og derefter trykke på Indstillinger. På Mac: Dobbeltklik på en scene, og klik derefter på Indstillinger.

Organiser tilbehør efter værelse og zone

Organiser dit tilbehør efter værelse, så du bedre kan holde styr på, hvor dit tilbehør er placeret og betjene værelserne med Siri. Du kan også gruppere værelser i zoner, f.eks. ovenpå og nedenunder.

Tilføj et værelse

På en iOS-enhed:

1. Tryk på fanen Værelser, tryk på  øverst til venstre, og tryk derefter på Værelsesindstillinger.
  2. Tryk på Tilføj værelse.
  3. Navngiv værelset, og tryk på Gem.

Hvis du vil navigere mellem forskellige værelser, skal du trykke på fanen Værelser nederst på skærmen og skubbe mod højre eller venstre over skærmen.

På Mac:

1. Tryk på Rediger > Rediger værelse på menulinjen.
  2. Klik på Værelser.
  3. Klik på Tilføj værelse.
  4. Navngiv værelset, klik på Gem og derefter på OK.

Hvis du vil navigere mellem forskellige værelser, skal du klikke på symbolet Hjem på værktøjslinjen og vælge et værelse. Du kan også gå til fanen Værelser og skubbe til venstre eller højre med to fingre på pegefeltet eller Magic Mouse.

Tildel tilbehør til et værelse

• På en iOS-enhed: Tryk på et tilbehør, og hold nede, tryk på Indstillinger > Værelse, vælg et værelse, og tryk på OK.
  • På Mac: Dobbeltklik på et tilbehør, og klik på Indstillinger øverst til højre. Klik derefter på Værelse, vælg et værelse, og klik på OK.

Sådan organiserer du værelser i en zone

Du kan gruppere værelser i en zone, f.eks. ovenpå og nedenunder, så du let kan betjene forskellige områder af hjemmet med Siri.

På en iOS-enhed:

1. Tryk på fanen Værelser, tryk på  øverst til venstre, og tryk derefter på Værelsesindstillinger.
  2. Tryk på et værelse, f.eks. Stuen.
  3. Tryk på Zone. Tryk på en foreslået zone, eller tryk på Opret ny.
  4. Tryk på OK.

På Mac:

1. Vælg Rediger > Rediger værelse.
  2. Klik på Værelser, og klik derefter på et værelse.
  3. Klik på Zone, og klik derefter på en foreslået zone, eller klik på Opret ny.
  4. Klik på OK.

Sådan sletter du dit hjem eller fjerner tilbehør

Sådan fjerner du et tilbehør fra appen Hjem:

• På en iOS-enhed: Tryk på et tilbehør, og hold nede, tryk på Indstillinger, og rul derefter ned til bunden, og tryk på Fjern tilbehør.
  • På Mac: Dobbeltklik på et tilbehør, klik på Indstillinger, og rul derefter ned til bunden, og klik på Fjern tilbehør.

Hvis du fjerner dit hjem fra appen Hjem, slettes alle data i den, f.eks. tilbehør, scener, automatiseringer og folk, du har inviteret til at betjene dit hjem. Du skal også nulstille alt dit tilbehør, inden du kan indstille det igen. Hvis du vil nulstille dit tilbehør, skal du kigge efter en knap på tilbehøret, tjekke vejledningen eller kontakte producenten.

Sådan gør du, hvis du vil slette dit hjem og alle tilhørende data fra appen Hjem:

• På en iOS-enhed: Tryk på  i øverste venstre hjørne, rul ned i bunden, og tryk derefter på Fjern hjem.
  • På Mac: Gå til Rediger > Rediger hjem, rul ned i bunden, og klik på Fjern hjem.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.