Tyveri eller bortkomst af en Mac-computer

Hvis du mister din Mac, kan følgende trin muligvis hjælpe med at finde den og beskytte dine oplysninger.

Appen Find kombinerer Find min iPhone og Find mine venner i en enkelt app til iOS 13, iPadOS og macOS Catalina. Hvis du skal bruge hjælp til at finde den, skal du bruge Søg på din iPhone, iPad eller iPod touch eller bruge Spotlight på din Mac. Du kan også dele lokaliteter eller finde mistede enheder på iCloud.com.

Hvis du ikke har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6, kan du indstille og bruge Find min iPhone og Find mine venner i stedet for Find, eller logge ind på iCloud.com.

Med Find kan du finde og beskytte din Mac, hvis den bliver stjålet, eller du mister den. Du skal indstille Find min Mac, før den bliver væk. Slå det til under Systemindstillinger > Apple-id > iCloud. Hvis du tror, at din Mac er blevet stjålet, skal du kontakte politiet.

Brug af Find til at finde computeren

Hvis du har indstillet Find min Mac, inden du mistede din Mac, eller den blev stjålet, kan du bruge funktionen til at finde din Mac på et kort eller til at få computeren til at afspille en lyd, der kan gøre det lettere at finde den. Du kan også bruge funktionen til at fjernlåse eller slette din Mac. Hvis du vil bruge Find, skal du logge ind på iCloud.com på en anden computer eller åbne appen Find til iPhone, iPad eller iPod touch.

Find din Mac på et kort

Åbn appen Find, og vælg din Mac på listen over enheder for at få vist dens placering på et kort og få rutevejledning.

Sådan afspiller du en lyd

Hvis din Mac er i nærheden, kan du få den til at afspille en lyd, så den er lettere at finde.

Lås din Mac

Du kan bruge Find til at markere din computer som mistet, hvilket fjernlåser den med en adgangskode. Det er også muligt at få vist en brugerdefineret besked på skærmen.

Slet din Mac

Du kan bruge Find til at fjernslette alle personlige oplysninger fra din Mac.

Hvad hvis min Mac er slukket eller offline?

Selv om din Mac er slukket eller offline, kan du bruge Find til at anmode om at få en meddelelse, når den bliver fundet, eller til at fjernlåse eller -slette den. Handlingerne udføres, næste gang din Mac er online. Hvis du fjerner din Mac fra Find, mens den er offline, annulleres dine anmodninger.

Hvordan låser jeg min Mac op?

Når du har fundet din Mac, kan du låse den op med din adgangskode på iCloud.com. Sørg for at bruge adgangskoden, som du oprettede, da du låste computeren med Find, og ikke adgangskoden til din enhed.

Sådan kan du se den adgangskode, du har brugt til at låse din Mac:

1. Log ind på icloud.com/find
  2. Vælg din Mac i menuen Enheder.
  3. Vælg Lås op. Når du følger vejledningen for at bekræfte din identitet, kan du se den adgangskode, som du skal bruge til at låse op for din Mac.

I en begrænset periode kan du slå din adgangskode op. Hvis du glemmer din adgangskode eller ikke kan bekræfte din identitet for at se den, skal du tage din Mac med til en Apple-autoriseret serviceudbyder og medbringe dit købsbevis.

Hvis du ikke kan finde din Mac

Find min Mac er den eneste Apple-tjeneste, der kan hjælpe med at spore eller finde en mistet Mac. Hvis du ikke har indstillet Find min Mac, inden du mistede din Mac, eller hvis du ikke kan finde den, kan følgende trin muligvis bidrage til at sikre dine data:

1. Du skal ændre adgangskoden til dit Apple-id for at forhindre, at andre får adgang til dine iCloud-data eller bruger andre tjenester (f.eks. iMessage eller iTunes) på din Mac.
  2. Du skal ændre adgangskoderne til andre konti, som du bruger på din Mac, f.eks. e-mail, netbank og sociale netværk som Facebook eller Twitter.
  3. Meld din Mac stjålet eller mistet hos politiet. Du bliver muligvis bedt om at oplyse computerens serienummer. Du kan finde disse oplysninger på den originale æske eller den kvittering, som du fik, da du købte din Mac.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.