Brug af app-specifikke adgangskoder

Med app-specifikke adgangskoder kan du logge ind på din konto på sikker vis, når du bruger apps fra andre producenter sammen med dit Apple-id.

App-specifikke adgangskoder er adgangskoder til dit Apple-id, som du kan bruge til at logge ind på din konto med og på sikker vis få adgang til de oplysninger, du har lagret i iCloud, via en app fra en anden producent. Brug f.eks. app-specifikke adgangskoder, når du bruger apps fra andre udbydere end Apple til e-mail, kontakter eller kalender. App-specifikke adgangskoder bevarer et højt sikkerhedsniveau og sikrer, at adgangskoden til dit Apple-id ikke bliver indsamlet eller lagret af de apps fra andre producenter, som du måtte bruge.

Hvis du er logget på iCloud til Windows, behøver du ikke en app-specifik adgangskode, når du bruger dit Apple-id med apps fra Microsoft.

Hvis du vil oprette og bruge app-specifikke adgangskoder, skal dit Apple-id beskyttes med tofaktorgodkendelse.

Du skal også bruge en app-specifik adgangskode til dine enheder, som bruger Mac OS X Lion 10.7.5 og tidligere eller iOS 5 og tidligere. Hvis du ikke har nogen enheder, der kan opdateres til iOS 9 eller en nyere version eller OS X El Capitan eller en nyere version, kan du indstille totrinsbekræftelse og oprette app-specifikke adgangskoder.

Sådan opretter du en app-specifik adgangskode

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Opret en adgangskode under App-specifikke adgangskoder.
  3. Følg trinnene på skærmen.

Når du har oprettet en app-specifik adgangskode, skal du indtaste eller indsætte den i adgangskodefeltet i appen som normalt.

Sådan administrerer du app-specifikke adgangskoder

Du kan på ethvert givet tidspunkt have op til 25 aktive app-specifikke adgangskoder. Hvis det er nødvendigt, kan du tilbagekalde adgangskoderne enkeltvis eller på én gang.

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.
  3. Klik på Vis historik i afsnittet App-specifikke adgangskoder.
  4. Klik på   ud for en adgangskode, som du vil slette, eller på Ophæv alle.

Når du har ophævet en adgangskode, logges den app, der bruger den pågældende adgangskode, af din konto, indtil du opretter en ny adgangskode og logger ind igen.

Hver gang du ændrer eller nulstiller din primære Apple-id-adgangskode, tilbagekaldes alle dine app-specifikke adgangskoder automatisk for at beskytte din kontos sikkerhed. Du skal oprette nye app-specifikke adgangskoder for eventuelle apps, som du vil fortsætte med at bruge.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.