Brug af app-specifikke adgangskoder

Med app-specifikke adgangskoder kan du logge ind på din konto på sikker vis, når du bruger apps fra andre producenter sammen med dit Apple-id.

App-specifikke adgangskoder er adgangskoder til dit Apple-id, som du kan bruge til at logge ind på din konto med og på sikker vis få adgang til de oplysninger, du har lagret i iCloud, via en app fra en anden producent. Brug f.eks. app-specifikke adgangskoder, når du bruger apps fra andre udbydere end Apple til e-mail, kontakter eller kalender. App-specifikke adgangskoder bevarer et højt sikkerhedsniveau og sikrer, at adgangskoden til dit Apple-id ikke bliver indsamlet eller lagret af de apps fra andre producenter, som du måtte bruge.

Hvis du er logget på iCloud til Windows, behøver du ikke en app-specifik adgangskode, når du bruger dit Apple-id med apps fra Microsoft.

Hvis du vil oprette og bruge app-specifikke adgangskoder, skal dit Apple-id beskyttes med tofaktorgodkendelse.

Du skal også bruge en app-specifik adgangskode til dine enheder, som bruger Mac OS X Lion 10.7.5 og tidligere eller iOS 5 og tidligere. Hvis du ikke har nogen enheder, der kan opdateres til iOS 9 eller en nyere version eller OS X El Capitan eller en nyere version, kan du indstille totrinsbekræftelse og oprette app-specifikke adgangskoder.

Sådan opretter du en app-specifik adgangskode

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Opret en adgangskode under App-specifikke adgangskoder.
  3. Følg trinnene på skærmen.

Når du har oprettet en app-specifik adgangskode, skal du indtaste eller indsætte den i adgangskodefeltet i appen som normalt.

Sådan administrerer du app-specifikke adgangskoder

Du kan på ethvert givet tidspunkt have op til 25 aktive app-specifikke adgangskoder. Hvis det er nødvendigt, kan du tilbagekalde adgangskoderne enkeltvis eller på én gang.

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.
  3. Klik på Vis historik i afsnittet App-specifikke adgangskoder.
  4. Klik på   ud for en adgangskode, som du vil slette, eller på Ophæv alle.

Når du har ophævet en adgangskode, logges den app, der bruger den pågældende adgangskode, af din konto, indtil du opretter en ny adgangskode og logger ind igen.

Hver gang du ændrer eller nulstiller din primære Apple-id-adgangskode, tilbagekaldes alle dine app-specifikke adgangskoder automatisk for at beskytte din kontos sikkerhed. Du skal oprette nye app-specifikke adgangskoder for eventuelle apps, som du vil fortsætte med at bruge.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.