Sådan bruger du Skærmtid til at forhindre køb på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge Skærmtid til at forhindre utilsigtede eller uautoriserede køb i iTunes og App Store. Du kan kræve, at der skal bruges en adgangskode ved køb, forhindre bestemte typer køb eller helt slå muligheden for at købe fra.

Sådan forhindrer du køb i apps

Du skal slå Skærmtid til for at kunne forhindre køb i apps:

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid, og tryk derefter på Slå Skærmtid til.
    slå Skærmtid til
  2. Tryk på Fortsæt, og vælg derefter "Dette er min [enhed]" eller "Dette er mit barns [enhed]".
    • Hvis enheden er din, og du er forælder eller værge, som ønsker at forhindre et andet familiemedlem i at ændre dine indstillinger, skal du trykke på Brug kode til skærmtid for at oprette en adgangskode. Bekræft derefter adgangskoden ved at indtaste den igen.
    • Hvis du indstiller Skærmtid på dit barns enhed, skal du følge vejledningen, indtil du kommer til Forældrekode, hvor du kan indtaste en adgangskode. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen.
  3. Tryk på Indhold og anonymitet. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste din adgangskode og derefter slå Indhold og anonymitet til.
  4. Tryk på iTunes & App Store køb.
  5. Tryk på Køb i app, og indstil til Tillad ikke.

Du kan også gå til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet og trykke på Tilladte apps. Fravælg derefter iTunes Store og Bøger.

Læs mere om brug af Familiedeling med Skærmtid

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du ikke kan huske en adgangskode til begrænsninger, du har indstillet på en tidligere version af iOS, eller hvis du har glemt din kode til Skærmtid, skal du slette enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne koden. Hvis du gendanner enheden ved hjælp af en sikkerhedskopi, fjernes koden ikke.

Sådan kræver du en adgangskode for hver download

Hvis du ikke vil forhindre køb i apps eller slå muligheden for at købe helt fra, kan du vælge at kræve en adgangskode inden overførsel af indhold fra iTunes og App Store.

Sådan administrerer du dit barns konto

Hvis du bruger Familiedeling, kan du lade dit barn foretage køb med Spørg før køb.

iTunes-tjenesten er kun tilgængelig for brugere på 13 år og derover eller børn under 13 år, der har fået et Apple-id via Program for Apple-id til elever. Hvis dit barn er under 13 år og ikke har et Apple-id til uddannelsesbrug, skal Apple lukke kontoen og slette alle tilhørende oplysninger.