Sådan bruger du Screen Time (Skærmtid) til at forhindre køb på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge Screen Time (Skærmtid) til at forhindre utilsigtede eller uautoriserede køb fra iTunes Store. Du kan kræve, at der skal bruges adgangskode ved køb, forhindre bestemte typer køb eller helt slå muligheden for at købe fra.

Sådan forhindrer du køb i apps

Du er nødt til at slå Screen Time (Skærmtid) til for at kunne forhindre køb i apps:

1. Gå til Indstillinger > Screen Time (Skærmtid), og tryk derefter på Slå Screen Time (Skærmtid) til.
    Slå Screen Time (Skærmtid) til
  2. Tryk på Fortsæt, og vælg derefter "Dette er min iPhone" eller "Dette er mit barns iPhone".
    • Hvis enheden er din, og du er en forælder eller værge, som ønsker at forhindre et andet familiemedlem i at ændre dine indstillinger, skal du trykke på Brug adgangskode til Screen Time (Skærmtid) for at oprette en adgangskode. Bekræft derefter adgangskoden ved at indtaste den igen.
    • Hvis du indstiller Screen Time (Skærmtid) på dit barns enhed, skal du følge vejledningen, indtil du kommer til Forælders adgangskode, hvor du kan indtaste en adgangskode. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen.
  3. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet). Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste din adgangskode og derefter slå Content & Privacy (Indhold og anonymitet) til.
  4. Tryk på Køb i iTunes og App Store.
  5. Tryk på Køb i apps, og indstil til Tillad ikke.

Du kan også gå til Indstillinger >Screen Time (Skærmtid)> Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet) og trykke på Tilladte apps. Fravælg derefter iTunes Store og Books.

Læs mere om brug af Familiedeling med Screen Time (Skærmtid)

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du har glemt din adgangskode til Screen Time (Skærmtid), skal du slette din enhed og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne adgangskoden til Screen Time (Skærmtid). Hvis du gendanner enheden ved hjælp af en sikkerhedskopi, fjernes adgangskoden til Screen Time (Skærmtid) ikke.

Kræv adgangskode for hver download

Hvis du ikke vil forhindre køb i apps eller slå muligheden for at købe helt fra, kan du vælge at kræve en adgangskode inden overførsel af indhold fra iTunes og App Store.

Administrer dit barns konto

Hvis du bruger Familiedeling, kan du lade dit barn foretage køb med Spørg før køb.

iTunes-tjenesten er kun tilgængelig for brugere på 13 år eller ældre, eller børn under 13 år, der har fået et Apple-id via Program for Apple-id til elever. Hvis dit barn er under 13 år og ikke har et Apple-id til uddannelsesbrug, skal Apple lukke kontoen og slette alle tilhørende oplysninger.