Brug af Siri på iPhone, iPad eller iPod touch

Her kan du læse om, hvordan du bruger Siri – din intelligente, personlige sekretær, der hjælper dig med at få tingene gjort. Siri kan sende beskeder, foretage opkald, tjekke din kalender og meget mere.

Sådan stiller du Siri et spørgsmål

Du kan tale til Siri på flere måder, f.eks. ved at trykke på knappen Hjem eller sideknappen på enheden, slutte enheden til et hovedsæt eller en bil eller bruge "Hej Siri".

Brug knappen Hjem eller sideknappen

Hvis du har en iPhone 6s eller en nyere model, skal du holde knappen Hjem nede og sige det, du har brug for. På nogle enheder skal du måske vente på, at Siri vises, før du kan fremsætte din anmodning.

Hvis du har en iPhone X, skal du holde sideknappen nede og fremsætte din anmodning.

Sig "Hej Siri"

Du kan bruge Siri uden at trykke på knappen Hjem eller sideknappen. Først skal du sørge for, at ”Hej Siri” er slået til under Indstillinger > Siri & søgning > Lyt efter "Hej Siri". Sig så "Hej Siri", og stil et spørgsmål. Du kan for eksempel sige "Hej Siri, hvordan er vejret?"

Hvis du har en iPhone 6s eller en nyere model eller en iPad Pro*, kan du bruge "Hej Siri", når du vil. Hvis du har en iPhone 6 eller en tidligere model eller en anden model af iPad eller iPod touch, skal du først slutte enheden til strøm.

Når du siger "Hej Siri", finder Siri ud af, hvilken enhed du bruger – du skal blot sørge for, at Bluetooth er slået til på dine enheder.

Tal til Siri via dit headset

Hvis du bruger et headset med fjernbetjening eller en anden type Bluetooth-enhed, skal du holde den midterste knap eller opkaldsknappen nede, indtil du hører et klokkespil. Sig derefter, hvad Siri skal gøre.

Hvis du har AirPods, kan du trykke to gange på ydersiden af en af dem for at aktivere Siri.

Tal til Siri i din bil

Hvis din bil understøtter CarPlay eller Siri Eyes Free, kan du ud over at bruge "Hej Siri" holde stemmekommandoknappen på rattet nede og sige, hvad Siri skal gøre. Siri venter, indtil du er færdig med at tale. Hvis du har en berøringsskærm til CarPlay, kan du også bruge Siri ved at holde tasten Hjem nede på skærmen. Du kan trykke på lydbølgeknappen for at vise Siri, at du er færdig med at tale. Dette er nyttigt, hvis Siri ikke kan høre dig pga. baggrundsstøj. Du kan også oprette forbindelse til Siri ved at åbne bestemte apps som Telefon eller Beskeder.

Siris funktioner tilpasses alt efter, hvordan du har oprettet forbindelse. Hvis du f.eks. har oprettet forbindelse via et headset med kabel eller Bluetooth eller via Siri Eyes Free eller CarPlay, kan Siri læse dine beskeder op, så du kan godkende dem, før du sender dem.

Sådan ændrer du Siris stemme eller sprog

Hvis du vil ændre Siris stemme, skal du gå til Indstillinger > Siri & søgning > Siri-stemme. Hvis du vil ændre Siris sprog, skal du gå til Indstillinger > Siri & søgning > Sprog. Vælg derefter et sprog på listen over sprog, som Siri taler og forstår

Hvis du vil ændre, hvordan Siri svarer, skal du gå til Indstillinger > Siri & søgning > Stemmefeedback og vælge en indstilling.

Du kan bruge Siri i et hvilket som helst land eller område med et hvilket som helst af de understøttede sprog. Da Siri er udviklet til at genkende accenter og dialekter fra de understøttede lande eller områder, vil Siris nøjagtighed være størst for personer, der har det pågældende sprog som modersmål. Læs mere om, hvilke Siri-funktioner der understøttes i hvilke lande og områder.

Sådan får du meddelelse om telefonopkald

Funktionen Meddel opkald er som standard slået fra, men du kan slå den til og justere den under Indstillinger > Telefon > Meddel opkald.

Du kan få meddelelse om alle indgående opkald, kun opkald når du er i bilen eller anvender hovedtelefoner, eller kun når du bruger hovedtelefoner.

Læs mere

Læs mere om, hvordan du bruger Siri på Mac, Apple TV og Apple Watch. Eller få hjælp, hvis Siri ikke virker som forventet.

* Hvis du har en iPhone 6s eller en nyere model, en iPad Pro 12,9" (2. generation), en iPad Pro 10,5" eller en iPad Pro 9,7", kan du når som helst bruge "Hej Siri". Du kan også sige, hvad du har brug for, så snart du begynder at holde knappen Hjem eller sideknappen nede. Slip knappen for at fortælle Siri, at du er færdig. iPad Pro 12,9" (1. generation) understøtter ikke disse funktioner. iPhone X har en sideknap i stedet for knappen Hjem.