Fjernelse af godkendelsen af din computer via iTunes

Du skal fjerne godkendelsen af din Mac-computer eller pc, inden du sælger den, forærer den væk, sender den til service eller foretager store hardwareopgraderinger.

Når du fjerner godkendelsen af en computer, fjerner du computerens adgang til bestemt indhold, du har købt i iTunes Store, iBooks Store og App Store, f.eks. musik, film, tv-udsendelser, programmer og bøger. Du mister ikke indholdet, og der slettes ikke noget på computeren. Når du fjerner godkendelsen af en computer, forhindrer du blot, at computeren har adgang til beskyttet indhold. Du kan godkende computeren igen på et senere tidspunkt.

Du bør fjerne godkendelsen af computeren, inden du:

• sælger den eller giver den væk
  • sender den til service
  • foretager store opgraderinger.

Hvis computeren ikke virker, eller hvis du ikke har adgang til den, skal du fjerne godkendelsen af alle computere og derefter godkende de computere, du stadig bruger. Du behøver ikke fjerne godkendelsen af din iPhone, iPad og iPod touch, men du skal fjerne tilknytningen mellem iOS-enhederne og dit Apple-id. iOS-enhederne bruger ikke de tilgængelige godkendelser.

Tilgængeligheden af butikken og funktionerne kan variere afhængigt af land eller område.

Få vist antallet af godkendte computere

Klik på Vis min konto for at åbne iTunes automatisk og logge på siden Kontooplysninger fra din computer. Eller følg disse trin:

1. Åbn iTunes.
  2. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du logge ind med dit Apple-id.
  3. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Konto > Vis min konto.
  4. Indtast din adgangskode, og tryk derefter på Retur eller Enter på tastaturet, eller klik på Vis konto.

På siden Kontooplysninger:

I afsnittet Oversigt over Apple-id ud for Computergodkendelser kan du se antallet af godkendte computere. Du kan ikke se navnene på disse computere.

Fjern godkendelsen af en enkelt computer

1. Åbn iTunes på den computer, som godkendelsen skal fjernes fra.
  2. Vælg Konto > Godkendelser > Fjern godkendelse af denne computer i menulinjen øverst på computerskærmen eller øverst i iTunes-vinduet.
  3. Indtast dit Apple-id og din adgangskode, når du bliver bedt om det.
  4. Klik på Fjern godkendelse.

Windows -brugere

Hvis du ikke har fjernet godkendelsen af computeren inden geninstallering af Windows eller opgradering af RAM, harddisken eller andre systemkomponenter, bruger computeren muligvis flere godkendelser. Prøv at fjerne godkendelsen af computeren et par gange, indtil den ikke længere er godkendt, og godkend så computeren igen. Herefter bruger den kun en enkelt godkendelse.

Fjern godkendelsen af alle computere

Hvis du skal fjerne godkendelsen af computeren, men du ikke har adgang til den, skal du fjerne godkendelsen af alle computere. Denne mulighed er tilgængelig, når du har godkendt to computere med dit Apple-id. Du kan fjerne godkendelsen af alle computere en gang om året.

Du bør fjerne godkendelsen af alle computere i følgende tilfælde:

• Computeren virker ikke længere.
  • Du har solgt eller givet en computer væk uden først at fjerne godkendelsen.

Sådan fjernes godkendelsen af alle computere:

Klik på Vis min konto for at åbne iTunes automatisk og logge på siden Kontooplysninger fra din computer. Eller følg disse trin:

1. Åbn iTunes.
  2. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du logge ind med dit Apple-id.
  3. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Konto > Vis min konto.
  4. Indtast din adgangskode, og tryk derefter på Retur eller Enter på tastaturet, eller klik på Vis konto.

På siden Kontooplysninger:

Rul til afsnittet Oversigt over Apple-id. Klik på "Fjern godkendelse fra alle" til højre for Computergodkendelser.

Knappen "Fjern godkendelser fra alle" vises kun, hvis du har mere end to godkendte computere. Hvis knappen "Fjern godkendelser fra alle" ikke vises, har du kun en enkelt godkendt computer.

Du mister ikke indhold, når du fjerner godkendelsen af alle computere

Du mister ikke indhold, når du fjerner godkendelsen af en enkelt computer. Det samme gælder, hvis du vælger at fjerne godkendelsen af alle computere. Derefter har du bare ikke adgang til indhold, der er købt i iTunes, på disse computere, før du godkender dem igen. Du skal have adgang til computeren for at kunne godkende den igen.

Efter fjernelse af godkendelse

Godkend alle computere, du vil bruge sammen med iTunes:

1. Åbn iTunes.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Konto > Godkendelser > Godkend denne computer.
  3. Indtast dit Apple-id og din adgangskode.
  4. Klik på Godkend.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.