Opsætning og brug af iCloud-fotos

iCloud-fotos fungerer med appen Fotos, så du kan arkivere dine billeder og videoer sikkert i iCloud og opdatere dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, dit Apple TV og iCloud.com.

Sådan virker det

iCloud-fotos lægger automatisk alle de billeder og videoer, du tager, i iCloud, så du har adgang til dit bibliotek når som helst og fra en hvilken som helst enhed. De ændringer, du foretager i din samling på én enhed, foretages også på dine andre enheder. Dine billeder og videoer er inddelt i følgende kategorier: År, Måneder, Dage og Alle fotos. Og alle dine Minder og Personer opdateres overalt. På den måde kan du hurtigt finde det øjeblik, familiemedlem eller den ven, du leder efter.

Din samling overføres til iCloud, hver gang din enhed opretter forbindelse til Wi-Fi, og dit batteri er opladet. Når du har iOS 11 eller en nyere version, kan dit bibliotek også opdateres via mobildata. Den tid, det tager at vise dine billeder og videoer på alle dine enheder og på iCloud.com, kan variere afhængigt af hastigheden på dit internet.

Før du begynder

1. Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til det nyeste iOS eller iPadOS, din Mac til det nyeste macOS og dit Apple TV til det nyeste tvOS.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at du er logget på iCloud med samme Apple-id, som du bruger på alle de enheder, der skal bruges med iCloud-fotos.
  4. Hvis du har en Windows-pc, skal du opdatere til Windows 7 eller nyere og downloade iCloud til Windows.

Slå iCloud-fotos til

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og slå derefter iCloud-fotos til.
  • På Mac: Gå til Systemindstillinger > Apple-id. Klik på iCloud i indholdsoversigten, og vælg derefter Fotos. Hvis du har en tidligere version af macOS, skal du gå til Systemindstillinger > iCloud. Klik på Indstillinger ved siden af Fotos, og vælg derefter iCloud-fotos.
  • På Apple TV 4K og Apple TV HD: Gå til Indstillinger > Brugere og konti > iCloud. Slå derefter iCloud-fotos til.
  • På Windows-pc: Følg disse trin.

I tidligere versioner af iOS, macOS, tvOS og iCloud til Windows hed iCloud-fotos iCloud-fotobibliotek.

Sådan ser du dine redigeringer på alle enheder

Når du foretager redigeringer i appen Fotos på din iOS- eller iPadOS-enhed eller din Mac, opdateres billedet automatisk på alle dine enheder. Så når du beskærer eller forbedrer et billede fra din iPhone, kan du se ændringerne, når du går til biblioteket fra din Mac. Dine originale billeder og videoer gemmes i iCloud, og du kan når som helst vende tilbage til dem og fortryde de ændringer, du har foretaget.

De billeder og videoer, som du sletter på en enhed, slettes alle steder, hvor du bruger iCloud-fotos. Billeder og videoer bliver liggende i mappen Slettet for nylig i 30 dage og slettes derefter permanent.

Redigeringer, der foretages på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, vises automatisk på dit Apple TV. Hele samlingen er tilgængelig på Apple TV, bl.a. dine Minder og delte album.

Arkivtyper, som du kan bruge med iCloud-fotos

Dine billeder og videoer arkiveres i iCloud i samme øjeblik, du tager dem. Alle dine billeder bevares i deres oprindelige format i fuld opløsning – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC og MP4 – dette gælder også specielle formater, der optages med din iPhone, f.eks. slowmotion, tidsforløb, 4K-videoer og Live Photos.

Sådan sikkerhedskopierer du dine billeder og videoer

Når du slår iCloud-fotos til, overføres dine billeder og videoer automatisk til iCloud. De duplikeres ikke i din iCloud-sikkerhedskopi, så du bør lave en sikkerhedskopi af dit bibliotek. Du kan downloade dine billeder og videoer fra iCloud.com til din computer og arkivere dem som et separat bibliotek, overføre dem til en anden computer med Billedoverførsel eller Fotos eller arkivere dem på et separat drev.

Hvis du bruger en enhed med iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere, optages dine billeder og videoer i HEIF- og HEVC-format. Disse formater optager mindre lagringsplads med samme kvalitet.

Download dine billeder og videoer

Du kan downloade en kopi af dine originale billeder eller videoer på iCloud.com, iOS, iPadOS eller Mac.

• På iCloud.com skal du klikke på Fotos og vælge de billeder og videoer, der skal downloades. Klik på downloadknappen  i øverste højre hjørne af vinduet. Vælg Uændret original, hvis du vil downloade dit indhold, som det oprindeligt blev optaget eller importeret. I tilfælde af JPEG- eller H.264-format – herunder redigeringer, også selvom det oprindeligt var i HEIF- eller HEVC-format – skal du vælge det mest kompatible. Klik på Download.
  • På iOS og iPadOS kan du bruge AirDrop: Vælg nogle billeder eller videoer i appen Fotos. Tryk på delingsknappen , og vælg derefter den enhed, du vil dele med. Læs mere om, hvordan du bruger AirDrop.
  • Vælg et eller flere billeder på Mac. Træk indholdet til dit skrivebord, eller højreklik og vælg Del > AirDrop.

Sådan sikrer du, at du har nok lagringsplads

De billeder og videoer, du arkiverer i iCloud-fotos, bruger af din iCloud-lagringsplads og lagringspladsen på din enhed. Dvs. så længe du har nok lagringsplads i iCloud og på din enhed, kan du arkivere så mange billeder og videoer, du vil.

Når du tilmelder dig iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Hvis du har brug for mere plads, kan du købe mere iCloud-lagringsplads. Abonnementer kan købes fra 0,99 USD om måneden for 50 GB. Hvis du vælger en lagringsplads på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagerpladsen med din familie

Læs mere om lagringsplads og priser i dit område.

Sådan sparer du plads på din enhed

iCloud-fotos opbevarer alle dine billeder og videoer i den originale version med fuld opløsning. Du kan spare plads på din enhed ved at slå Optimer lagringsplads til.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud.
  2. Tryk på Fotos.
  3. Vælg Optimer lagringsplads på [enhed].

På din Mac:

1. Åbn appen Fotos, og klik på Fotos på menulinjen.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Gå til fanen iCloud, og vælg en indstilling for lagringsplads.

Hvis du slår Optimer lagringsplads til, administrer iCloud-fotos automatisk størrelsen på biblioteket på din enhed. Dine originale billeder og videoer arkiveres i iCloud, og pladsbesparende versioner beholdes på din enhed. Dit bibliotek optimeres kun, hvis du har brug for mere plads, og der begyndes med de billeder og videoer, du kigger mindst på. Du kan downloade de originale billeder og videoer via Wi-Fi eller et mobilnetværk, når du skal bruge dem. Du kan bruge Optimer lagringsplads på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Hvis du slår Hent originaler til, arkiverer iCloud-fotos de oprindelige billeder og videoer i fuld opløsning i iCloud og på din enhed.

Sådan sætter du biblioteksoverførsler til iCloud på pause

Den tid, det tager at overføre dine billeder og videoer til iCloud, når du slår iCloud-fotos til, afhænger af størrelsen på din samling og hastigheden på dit internet. Hvis du har en stor samling af billeder og videoer, kan overførslen tage endnu længere tid end normalt. Du kan se status for og sætte overførslen på pause i én dag.

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos. Du kan også åbne appen Fotos, gå til fanen Fotos og rulle ned til bunden af skærmen.
  • På Mac skal du åbne appen Fotos. Vælg Fotos i indholdsoversigten, og klik derefter på Alle fotos på listen over faner på værktøjslinjen. Rul til slutningen af dine billeder, og klik på Pause.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.