iCloud-fotobibliotek

iCloud-fotobibliotek virker problemfrit med appen Fotos, så du kan arkivere dine billeder og videoer på en sikker måde i iCloud og opdatere dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, dit Apple TV og iCloud.com.

Sådan fungerer det

iCloud-fotobibliotek lægger automatisk alle de billeder og videoer, du tager, i iCloud, så du har adgang til dit bibliotek når som helst og fra en hvilken som helst enhed. De ændringer, du foretager i din samling på én enhed, foretages også på dine andre enheder. Dine billeder og videoer forbliver organiseret i kategorierne Øjeblikke, Samlinger og År. Og alle dine Minder og Personer opdateres overalt. På den måde kan du hurtigt finde det øjeblik, familiemedlem eller den ven, du leder efter.

Din samling overføres til iCloud, hver gang din enhed opretter forbindelse til Wi-Fi, og dit batteri er opladet. Når du har iOS 11 eller en nyere version, opdateres dit bibliotek også via mobildata. Den tid, det tager at vise dine billeder og videoer på alle dine enheder og på iCloud.com, kan variere afhængigt af hastigheden på dit internet.

Før du begynder

1. Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til seneste iOS, din Mac til seneste macOS og dit Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) til seneste tvOS.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at du er logget ind på iCloud med det samme Apple-id på alle de enheder, du vil bruge iCloud-fotobibliotek på.
  4. Hvis du har en Windows-pc, skal du opdatere til Windows 7 eller nyere og downloade iCloud til Windows.

Sådan slår du iCloud-fotobibliotek til

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller en nyere version: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og slå derefter iCloud-fotobibliotek til. I iOS 10.2 eller en tidligere version: Gå til Indstillinger > iCloud > Fotos.
  • På Mac med OS X 10.10.3 eller en nyere version: Gå til Systemindstillinger > iCloud. Klik på Indstillinger ud for Fotos, og vælg derefter iCloud-fotobibliotek.
  • På dit Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) med tvOS 9.2 eller nyere: Gå til Indstillinger > Konti > iCloud > iCloud-fotobibliotek.
  • På Windows-pc: Følg disse trin.

Sådan ser du dine redigeringer på alle enheder

Når du foretager redigeringer i appen Fotos på din iOS-enhed eller din Mac, opdateres billedet automatisk på alle dine enheder. Så når du beskærer eller forbedrer et billede fra din iPhone, kan du se ændringerne, når du går til biblioteket fra din Mac. Hvis du fortryder og vil have det oprindelige billede tilbage, kan du nemt gøre det. De oprindelige billeder og videoer arkiveres i iCloud, og du kan når som helst vende tilbage til dem.

De billeder og videoer, du sletter på én enhed, slettes også fra alle de andre enheder, som du bruger iCloud-fotobibliotek på. Hvis du skulle ønske at få et billede tilbage, kan det gendannes i 30 dage via albummet Slettet for nylig.

Redigeringer, der foretages på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, vises automatisk på dit Apple TV. Hele samlingen er tilgængelig på Apple TV, bl.a. dine Minder og delte album.

Understøttede arkivtyper i iCloud-fotobibliotek

Dine billeder og videoer arkiveres i iCloud i samme øjeblik, du tager dem. Alle dine billeder bevares i deres oprindelige format i fuld opløsning – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC og MP4 – dette gælder også specielle formater, der optages med din iPhone, f.eks. slowmotion, tidsforløb, 4K-videoer og Live Photos.

Sådan sikkerhedskopierer du dine billeder og videoer

Når du slår iCloud-fotobibliotek til, overføres dine billeder og videoer automatisk til iCloud. De dubleres ikke i din iCloud-sikkerhedskopi, så du skal lave en sikkerhedskopi af dit bibliotek. Du kan downloade dine billeder og videoer fra iCloud.com til din computer og arkivere dem som et separat bibliotek, overføre dem til en anden computer med Billedoverførsel eller Fotos eller arkivere dem på et separat drev.

Hvis du bruger en enhed med iOS 11 eller macOS High Sierra, optages dine billeder og videoer i HEIF- og HEVC-format. Disse formater optager mindre lagringsplads med samme kvalitet.

Sådan downloades dine originale billeder og videoer

Du kan downloade en kopi af dine originale billeder eller videoer på iCloud.com, iOS eller Mac.

• På iCloud.com: Klik på Fotos, og vælg en eller flere videoer, der skal downloades. Klik på  i øverste højre hjørne af vinduet, og hold den nede. Vælg Uændret original, hvis du vil downloade dit indhold, som det oprindeligt blev optaget eller importeret. Vælg Mest kompatible til JPEG- eller H.264-format – herunder redigeringer – også selvom det oprindeligt var i HEIF- eller HEVC-format. Klik på Download.

• På Mac: Klik på Fotos. Vælg et eller flere billeder. Træk indholdet til dit skrivebord, eller højreklik og vælg Del > AirDrop.

Sådan sikrer du, at du har nok lagringsplads

De billeder og videoer, du arkiverer i iCloud-fotobibliotek, bruger af din iCloud-lagringsplads og lagringspladsen på din enhed. Dvs. så længe du har nok lagringsplads i iCloud og på din enhed, kan du arkivere så mange billeder og videoer, du vil. Når du tilmelder dig iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Hvis du har brug for mere plads, kan du købe mere iCloud-lagringsplads. Abonnementer kan købes fra 0,99 USD om måneden for 50 GB. Hvis du vælger en lagringsplads på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagerpladsen med din familieLæs mere om lagringsplads og priser i dit område.

Sådan sparer du plads på din enhed

iCloud-fotobibliotek opbevarer alle dine fotos og videoer i den originale version med fuld opløsning. Du kan spare plads på din enhed ved at slå Optimer lagringsplads til.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryk på Indstillinger > [dit navn] > iCloud. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du trykke på Indstillinger > iCloud.
  2. Tryk på Fotos.
  3. Vælg Optimer lagringsplads på [enhed].

På din Mac:

1. Åbn appen Fotos, og klik på Fotos på menulinjen.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Gå til fanen iCloud, og vælg en indstilling for lagringsplads.

Hvis du slår Optimer lagringsplads til, administreres størrelsen på biblioteket på din enhed automatisk af iCloud-fotobibliotek. Dine originale billeder og videoer arkiveres i iCloud, og pladsbesparende versioner beholdes på din enhed. Dit bibliotek optimeres kun, hvis du har brug for mere plads, og der begyndes med de billeder og videoer, du kigger mindst på. Du kan downloade de originale billeder og videoer via Wi-Fi eller et mobilnetværk, når du skal bruge dem. Du kan bruge Optimer lagringsplads på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Hvis du slår Hent originaler til, arkiverer iCloud-fotobibliotek de oprindelige billeder og videoer i fuld opløsning i iCloud og på din enhed.

Sådan sætter du biblioteksoverførsler til iCloud på pause

Den tid, det tager at overføre dine billeder og videoer til iCloud, når du slår iCloud-fotobibliotek til, afhænger af størrelsen på din samling og hastigheden på dit internet. Hvis du har en stor samling af billeder og videoer, kan overførslen tage endnu længere tid end normalt. Du kan se status for og sætte overførslen på pause i én dag.

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos. I iOS 10.2 eller en tidligere version: Gå til Indstillinger > iCloud > Fotos. Du kan også åbne appen Fotos, gå til visningen Øjeblikke og rulle ned til bunden af skærmen.
  • På Mac skal du åbne appen Fotos. Vælg Fotos i indholdsoversigten, klik derefter på Øjeblikke fra listen over faner på værktøjslinjen. Rul til slutningen af dine billeder, og klik på Pause.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Udgivelsesdato: Wed Aug 01 22:18:37 GMT 2018