Opsætning og brug af iCloud-fotos

iCloud-fotos fungerer med appen Fotos, så du kan arkivere dine billeder og videoer sikkert i iCloud og opdatere dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, dit Apple TV og iCloud.com.

iPad Pro og iPhone 13 Pro med en visning af det samme minde i iCloud-fotobibliotek

Sådan virker iCloud-fotos

iCloud-fotos lægger automatisk alle de billeder og videoer, du tager, i iCloud, så du har adgang til dit bibliotek når som helst og fra en hvilken som helst enhed. De ændringer, du foretager i din samling på én enhed, foretages også på dine andre enheder. Dine billeder og videoer er inddelt i følgende kategorier: År, Måneder, Dage og Alle fotos. Og alle dine Minder og Personer opdateres overalt. På den måde kan du hurtigt finde det øjeblik, familiemedlem eller den ven, du leder efter.

Dine billeder og videoer gemmes i iCloud i deres originale formater i fuld opløsning. Dette omfatter HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC og MP4 og de specielle formater, du optager med din iPhone eller iPad, f.eks. slowmotion, tidsforløb, 4K-videoer og Live Photos. De billeder og videoer, du optager med disse enheder, er i HEIF- og HEVC-format. Den tid, det tager at vise dine billeder og videoer på alle dine enheder og på iCloud.com, kan variere, afhængigt af hastigheden på dit internet.

Slå iCloud-fotos til

Sørg for, at du har indstillet iCloud og er logget ind på iCloud med samme Apple-id på alle dine enheder. Hvis du har en pc, skal du bruge Windows 7 eller nyere og iCloud til Windows.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på iCloud.
  3. Tryk på Fotos, og aktiver derefter iCloud-fotos.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, eller vælg Apple-menuen  > Systempræferencer.
  2. Klik på Apple-id.
  3. Klik på iCloud i indholdsoversigten, og vælg derefter Fotos.

På Apple TV 4K og Apple TV HD

1. Gå til Indstillinger > Brugere og konti.
  2. Vælg iCloud.
  3. Slå iCloud-fotos til.

Hvad sker der, når du redigerer eller sletter billeder?

Når du redigerer eller sletter billeder eller videoer, afspejles ændringer på alle dine enheder.

Redigeringer vises på alle dine enheder

Når du redigerer i appen Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch eller på din Mac, opdateres billedet automatisk på alle dine enheder – også på Apple TV. Så når du beskærer eller forbedrer et billede fra din iPhone, kan du se ændringerne, når du går til biblioteket fra din Mac. Dine originale billeder og videoer gemmes i iCloud, og du kan når som helst vende tilbage til dem og fortryde de ændringer, du har foretaget.

Billeder slettes fra alle dine enheder

Når du sletter billeder og videoer på én enhed, slettes de overalt, hvor du bruger iCloud-fotos. Hvis du sletter noget ved et uheld, kan du gendanne det i mappen Slettet for nylig inden for 30 dage. Derefter slettes det permanent.

Download kopier af dine billeder og videoer

Når du slår iCloud-fotos til, overføres dine billeder og videoer automatisk til iCloud. De duplikeres ikke i din iCloud-sikkerhedskopi, så du bør gemme en sikkerhedskopi af dit bibliotek. Følg vejledningen nedenfor for at downloade kopier af dine billeder og videoer til din Mac eller pc. Du kan også importere dit bibliotek til din Mac eller pc

Overfør dine billeder og videoer fra iCloud.com

1. Klik på Fotos på iCloud.com.
  2. Vælg de billeder og videoer, du vil overføre.
  3. Klik på downloadknappen  i øverste højre hjørne af vinduet. Vælg Uændret original, hvis du vil downloade dit indhold, som det oprindeligt blev optaget eller importeret. I tilfælde af JPEG- eller H.264-format – herunder redigeringer, også selvom det oprindeligt var i HEIF- eller HEVC-format – skal du vælge det mest kompatible.
  4. Klik på Download.

Download billeder og videoer fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Fotos, og vælg derefter et eller flere billeder eller videoer.
  2. Tryk på knappen Del .
  3. Tryk på AirDrop, og vælg den enhed, der skal deles med. Læs mere om, hvordan du bruger AirDrop.

Hvis du har mange billeder, kan du læse om, hvordan du importerer dine billeder i stedet.

Download billeder og videoer fra din Mac

1. På din Mac: Åbn appen Fotos.
  2. Vælg et eller flere billeder eller videoer.
  3. Træk indholdet til dit skrivebord, eller Ctrl-klik, og vælg Del > AirDrop.

Sådan sikrer du, at du har nok lagringsplads

De billeder og videoer, du arkiverer i iCloud-fotos, bruger af din iCloud-lagringsplads og lagringspladsen på din enhed. Så længe du har nok lagringsplads i iCloud og på din enhed, kan du arkivere så mange billeder og videoer, du vil. Få mere at vide om iCloud-lagringsplads og lagringsplads på enheden.

Hvis du har brug for mere iCloud-lagringsplads

Når du tilmelder dig iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Hvis du har brug for mere plads og vil have adgang til premiumfunktioner, kan du opgradere til iCloud+.

Læs om, hvordan du opgraderer til iCloud+

Hvis du har brug for at spare plads på din enhed

iCloud-fotos opbevarer alle dine billeder og videoer i det originale format i fuld opløsning. Du kan spare plads på din enhed ved at slå Optimer lagringsplads til.

Hvis du slår Optimer lagringsplads til, vil iCloud-fotos automatisk administrere størrelsen på biblioteket på din enhed. Dine originale billeder og videoer arkiveres i iCloud, og pladsbesparende versioner beholdes på din enhed. Dit bibliotek optimeres kun, hvis du har brug for mere plads, og der begyndes med de billeder og videoer, du kigger på mindst. Du kan downloade de originale billeder og videoer via Wi-Fi eller et mobilnetværk, når du skal bruge dem.

Hvis du slår Hent originaler til, arkiverer iCloud-fotos de oprindelige billeder og videoer i fuld opløsning i iCloud og på din enhed.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud.
  2. Tryk på Fotos.
  3. Vælg Optimer lagringsplads på [enhed].
    En iPhone med visning af indstillinger for Fotos i iCloud, inklusive indstillingerne Optimer iPhone-lagring eller Hent og behold originaler

På din Mac

1. Åbn appen Fotos, og klik på Fotos på menulinjen.
  2. Klik på Indstillinger, eller klik på Præferencer.
  3. Gå til fanen iCloud, og vælg en indstilling for lagringsplads.

Sådan sætter du biblioteksoverførsler til iCloud på pause

Den tid, det tager at overføre dine billeder og videoer til iCloud, når du slår iCloud-fotos til, afhænger af størrelsen på din samling og hastigheden på dit internet. Hvis du har en stor samling af billeder og videoer, kan overførslen tage endnu længere tid end normalt. Du kan se status for og sætte overførslen på pause i én dag.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du åbne appen Fotos, gå til fanen Bibliotek og trykke på Alle fotos. Rul derefter til bunden af skærmen.
  • På din Mac: Åbn appen Fotos. Vælg Bibliotek i indholdsoversigten, klik derefter på Alle fotos på listen over faner på værktøjslinjen. Rul til slutningen af dine billeder, og klik på Pause.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.