Hvis du ikke kan foretage et FaceTime-opkald på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du skal have mobilforbindelse eller Wi-Fi-forbindelse for at kunne bruge FaceTime på din iPhone, iPad eller iPod touch. Brug af FaceTime over Wi-Fi kræver bredbåndsforbindelse.

En af følgende årsager kan give problemer med at bruge FaceTime:

• Lyd- og videoopkald i FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande, områder eller hos alle operatører
  • FaceTime er ikke tilgængelig eller findes muligvis ikke på enheder, der er købt i Saudi-Arabien, Pakistan og De Forenede Arabiske Emirater (inkl. Dubai). Med iOS 11.3 eller en nyere version er FaceTime dog tilgængelig på iPhone, iPad og iPod touch i Saudi-Arabien.
  • Viderestilling af opkald er ikke muligt med FaceTime.
  • Forsøg på at skifte fra et FaceTime-opkald til et telefonopkald eller et FaceTime-lydopkald.

Sådan gør du, hvis du ikke kan foretage eller modtage FaceTime-opkald

Følg disse trin, hvis du ikke kan finde årsagen til dit problem ovenfor og stadig ikke kan foretage eller modtage FaceTime-opkald:

1. Sørg for, at enheden har internetadgang via en Wi-Fi-forbindelse eller mobildataforbindelse.
    Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du bruger en router, firewall eller sikkerhedssoftware, der begrænser adgangen til internettet.
  2. Hvis du prøver at bruge FaceTime via en mobildataforbindelse, skal du sørge for, at Brug mobildata er slået til for FaceTime. Gå til Indstillinger, og tryk på Mobilnetværk, eller tryk på Mobildata, og slå derefter FaceTime til. På iPad står der muligvis Indstillinger > Mobildata.
  3. Gå til Indstillinger > FaceTime, og kontroller, om FaceTime er slået til.
    • Hvis du får vist beskeden "Venter på aktivering", skal du slå FaceTime fra og derefter til igen. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan slå FaceTime til.
    • Hvis du ikke får vist indstillingen FaceTime, skal du sørge for, at Kamera og FaceTime ikke er slået fra under Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet > Tilladte apps.
    • Kontroller, om du har angivet det korrekte telefonnummer eller den korrekte e-mailadresse.
  4. Gå til Indstillinger > Generelt > Dato & tid, og slå Indstil automatisk til.
  5. Genstart enheden.
  6. Opdater enheden til den nyeste version af iOS.

Hvis du oplever forbindelses- eller lydkvalitetsproblemer med FaceTime

Hvis mobildataforbindelsen eller Wi-Fi-forbindelsen er langsom, eller hvis andre brugere streamer lyd eller video på det samme Wi-Fi-netværk, kan du opleve følgende problemer:

• Forbindelsesrelaterede advarsler eller problemer med at oprette forbindelse
  • Hakkende videoopkald
  • Sort skærm
  • Afbrudte opkald

Det er vigtigt, at både du og den anden person har en hurtig mobildataforbindelse eller Wi-Fi-forbindelse. Brug af FaceTime over Wi-Fi kræver bredbåndsforbindelse.