Totrinsbekræftelse til Apple-id

Hvis du ikke kan bruge tofaktorgodkendelse på din konto, f.eks. fordi din enhed bruger iOS 8, OS X Yosemite eller en tidligere version, kan du i stedet bruge totrinsbekræftelse til at beskytte dit Apple-id.

Hvis du bruger iOS 9 eller OS X El Capitan eller en nyere version, bruger du sandsynligvis tofaktorgodkendelse i stedet for totrinsbekræftelse. Hvis du ikke er sikker på, hvilken sikkerhedsmetode du bruger, kan du tjekke det med disse trin

Er totrinsbekræftelse det samme som tofaktorgodkendelse?

Nej. Tofaktorgodkendelse er en nyere sikkerhedsmetode, der er indbygget i iOS, macOS, tvOS, watchOS og Apples websteder. Det giver en mere strømlinet brugeroplevelse og er påkrævet i forbindelse med brug af bestemte funktioner, der kræver forbedret sikkerhed. Tofaktorgodkendelse er tilgængeligt for iCloud-brugere med mindst én enhed, der kører iOS 9 eller OS X El Capitan eller en nyere version.

Hvis du har Apple-enheder, der kan opdateres til iOS 9 eller en nyere version eller OS X El Capitan eller en senere version, bør du indstille tofaktorgodkendelse i stedet. Hvis du bruger totrinsbekræftelse til dit Apple-id og derefter opgraderer til iOS 11, macOS High Sierra eller en nyere version af disse, opgraderes dine sikkerhedsindstillinger automatisk til tofaktorgodkendelse.

Totrinsbekræftelse er en ældre sikkerhedsmetode, der er tilgængelig for de brugere, som ikke har Apple-enheder, ikke kan opdatere deres enheder eller af anden grund ikke er kvalificeret til tofaktorgodkendelse.

Hvad er totrinsbekræftelse til Apple-id?

Totrinsbekræftelse er en ekstra sikkerhedsfunktion til dit Apple-id, der skal forhindre, at andre kan få adgang til eller bruge din konto – selvom de kender adgangskoden.

Det kræver, at du bekræfter din identitet ved hjælp af en af dine enheder eller en anden godkendt metode, inden du kan:

• Logge på siden med kontoen for dit Apple-id
  • Logge ind på iCloud på en ny enhed eller på iCloud.com
  • Logge ind på iMessage eller FaceTime*
  • Foretage køb i iTunes, Apple Books eller App Store fra en ny enhed
  • Få support til Apple-id fra Apple

Hvordan indstiller jeg totrinsbekræftelse?

Du kan indstille totrinsbekræftelse via linket nedenfor. Klik blot på linket, log ind på kontosiden for dit Apple-id, og følg vejledningen.

Indstil totrinsbekræftelse nu.

Hvordan fungerer det?

Når du opretter totrinsbekræftelse, skal du registrere en eller flere godkendte enheder. En godkendt enhed er en enhed tilhørende dig, som kan modtage firecifrede bekræftelseskoder via enten sms eller Find min iPhone. Du skal angive mindst ét telefonnummer, der kan modtage sms.

Derefter skal du bekræfte din identitet ved at indtaste både adgangskoden og en firecifret bekræftelseskode som vist nedenfor, når du logger på for at administrere dit Apple-id, logge på iCloud eller foretage køb i iTunes, App Store eller Apple Books med en ny enhed.

Når du er logget på, kan du administrere kontoen på sikker vis og foretage køb som normalt. Du har ikke adgang til kontoen, hvis du ikke angiver både adgangskoden og bekræftelseskoden.

Du får også en gendannelsesnøgle på 14 cifre, som du skal udskrive og opbevare et sikkert sted. Du skal bruge gendannelsesnøglen til at få adgang til kontoen, hvis du ikke længere har adgang til dine godkendte enheder eller telefonnummeret, der kan modtage sms, eller hvis du glemmer adgangskoden.

Skal jeg stadig huske sikkerhedsspørgsmål?

Med totrinsbekræftelse behøver du ikke at oprette eller huske sikkerhedsspørgsmål. Din identitet bekræftes udelukkende ud fra din adgangskode, de bekræftelseskoder, der sendes til dine godkendte enheder, eller telefonnummeret med sms-mulighed og din gendannelsesnøgle.

Hvilke sms-numre bør jeg bekræfte for min konto?

Du skal bekræfte mindst ét telefonnummer med sms-mulighed for kontoen. Du bør overveje at bekræfte alle telefonnumre med sms-mulighed, som du normalt bruger med din iPhone eller en anden mobiltelefon. Du bør også overveje at bekræfte et telefonnummer med sms-mulighed på en person tæt på dig som f.eks. en ægtefælle eller et andet familiemedlem. Du kan bruge dette nummer, hvis du ikke har adgang til dine enheder midlertidigt.

Du kan ikke bruge et fastnetnummer eller internetbaserede telefontjenester (VOIP) til totrinsbekræftelse.

Tilføj eller fjern et sms-nummer

1. Gå til kontosiden for dit Apple-id, og indtast dit Apple-id og din adgangskode.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.
  3. Klik på Tilføj et godkendt telefonnummer.
  4. Hvis du vil tilføje et nummer, skal du indtaste telefonnummeret og bekræfte det med en sms.
  5. Hvis du vil fjerne et nummer, skal du klikke på  ud for det telefonnummer, der skal fjernes.

Hvordan bruger jeg Find min iPhone-meddelelser til at modtage bekræftelseskoder?

Find min iPhone-meddelelser kan bruges til at modtage bekræftelseskoder på alle de iOS-enheder, hvor Find min iPhone er slået til. Læs mere om, hvordan du indstiller Find min iPhone.

Hvor bør jeg opbevare min gendannelsesnøgle?

Opbevar din gendannelsesnøgle et sikkert sted i dit hjem, på dit kontor eller andetsteds. Det er en god ide at udskrive flere kopier, så du kan opbevare gendannelsesnøglen flere steder. Så er det nemmere at finde nøglen, hvis du får brug for den, og du har en ekstra kopi, hvis du mister en, eller den bliver beskadiget. Du skal ikke opbevare gendannelsesnøglen på enheden eller computeren, da det kan give en uautoriseret bruger adgang til den.

Hvis du får brug for en ny gendannelsesnøgle, kan du oprette en på kontosiden for dit Apple-id. Du skal blot logge ind med din adgangskode og en godkendt enhed og derefter gå til afsnittet Sikkerhed, hvor du skal klikke på Erstat mistet nøgle.

Når du har oprettet en ny nøgle, virker din gamle gendannelsesnøgle ikke.

Hvordan logger jeg ind på min konto med en app, der ikke understøtter koder til totrinsbekræftelse?

Du kan generere en app-specifik adgangskode på kontosiden for dit Apple-id og skrive den i adgangskodefeltet til det program, du vil logge ind på. På denne måde kan du logge sikkert ind, selv om programmet ikke understøtter indtastning af bekræftelseskoder. Du kan for eksempel bruge en app-specifik adgangskode til at logge ind på iCloud med en e-mail-, adressebogs- eller kalenderapp fra en anden producent.

Hvis du vil generere en app-specifik adgangskode, skal du logge ind på kontosiden for dit Apple-id. Klik på Rediger > Generer adgangskode i afsnittet Sikkerhed.

Læs mere om app-specifikke adgangskoder.

Hvad skal jeg huske, når jeg bruger totrinsbekræftelse?

Totrinsbekræftelse giver en bedre og mere enkel beskyttelse af dit Apple-id. Når funktionen er slået til, er det ikke muligt for andre personer at få adgang til eller administrere kontoen, da din identitet beskyttes af adgangskoden, bekræftelseskoder, der sendes til dine godkendte enheder eller et telefonnummer med sms-mulighed, og gendannelsesnøglen. Det er kun dig, som kan nulstille adgangskoden, administrere godkendte enheder og oprette en ny gendannelsesnøgle. Apple-support kan hjælpe dig med andre ting i forbindelse med tjenesten, men supportmedarbejderne kan ikke opdatere eller gendanne disse tre ting for dig. Når du bruger totrinsbekræftelse, er du derfor ansvarlig for at:

• Huske din adgangskode
  • Passe på dine godkendte enheder, så andre ikke får adgang til dem
  • Opbevare din gendannelsesnøgle et sikkert sted

Hvis du ikke kan opfylde to af disse tre ting samtidig, kan dit Apple-id blive spærret permanent.

Hvad gør jeg, hvis jeg mister min gendannelsesnøgle?

Du kan logge på kontosiden for dit Apple-id og oprette en ny gendannelsesnøgle med adgangskoden til dit Apple-id og en af de godkendte enheder.

1. Gå til kontosiden for dit Apple-id.
  2. Log ind med din adgangskode og den godkendte enhed.
  3. Klik på Rediger > Erstat mistet nøgle i afsnittet Sikkerhed.

Opbevar den nye gendannelsesnøgle et sikkert sted. Den gamle gendannelsesnøgle virker ikke længere, og du kan ikke bruge den til at nulstille din adgangskode eller få adgang til din konto. Hvis du ikke kan se gendannelsesnøglen i afsnittet Sikkerhed, bruger du ikke totrinsbekræftelse.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer adgangskoden til mit Apple-id?

Du kan nulstille din adgangskode på https://iforgot.apple.com.

Apple-support kan ikke nulstille adgangskoden for dig. Hvis du vil nulstille din adgangskode, skal du have din gendannelsesnøgle og adgang til mindst én af dine godkendte enheder.

Hvad hvis jeg mister eller giver en af mine godkendte enheder væk?

Hvis du ikke længere har adgang til en af dine enheder, skal du gå ind på kontosiden for dit Apple-id så hurtigt som muligt for at fjerne enheden fra listen med godkendte enheder. Enheden kan derefter ikke længere bruges til at bekræfte din identitet.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke længere har adgang til nogen af mine godkendte enheder?

Hvis du ikke har adgang til nogen af dine godkendte enheder, kan du stadig få adgang til din konto ved hjælp af din adgangskode og en gendannelsesnøgle eller med din adgangskode og et telefonnummer med sms-mulighed. Du skal derefter bekræfte en ny godkendt enhed så hurtigt som muligt ved hjælp af trinnene nedenfor.

1. Gå til kontosiden for dit Apple-id, og indtast dit Apple-id og din adgangskode.
  2. Vælg "Kan du ikke få adgang til dine godkendte enheder?" på skærmen Bekræft din identitet.
  3. Indtast din gendannelsesnøgle i lokalmenuen.
  4. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.

Fjern den enhed, som ikke længere skal bruges til at bekræfte din identitet. Hvis du har andre enheder, hvor Find min [enhed] er slået til, kan du bekræfte dem som godkendte enheder. Du kan også tilføje yderligere godkendte telefonnumre.

Hvorfor blev jeg bedt om at vente med at indstille totrinsbekræftelse?

Som en grundlæggende sikkerhedsforanstaltning tillader Apple ikke, at der oprettes totrinsbekræftelse, hvis der for nylig er foretaget væsentlige ændringer af kontooplysningerne tilknyttet et Apple-id. Væsentlige ændringer kan f.eks. være nulstilling af adgangskode eller nye sikkerhedsspørgsmål. Venteperioden hjælper Apple med at sikre, at du er den eneste person, der tilgår eller ændrer din konto. I denne periode kan du fortsætte med at bruge din konto som normalt til alle Apples tjenester og butikker.

Apple sender en e-mail til alle dine adresser, hvor du bliver underrettet om venteperioden, og du bliver opfordret til at kontakte Apple-support, hvis du tror, at en anden person har haft uautoriseret adgang til kontoen. Du kan indstille totrinsbekræftelse efter den dato, der fremgår af kontosiden for dit Apple-id, og den e-mail, du har modtaget.

Når venteperioden er ovre, har du 30 dage til at indstille totrinsbekræftelse. Hvis du forsøger at udføre indstillingen efter 30 dage eller har foretaget væsentlige ændringer af kontoen i perioden, kan en ny venteperiode blive udløst.

Hvordan slår jeg totrinsbekræftelse fra?

Sørg for, at du stadig er logget på iCloud på hver af dine enheder. Du bliver muligvis bedt om at indtaste adgangskoden til dit Apple-id.

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.
  3. Klik på Deaktiver totrinsbekræftelse. Klik igen for at bekræfte.
  4. Opret nye sikkerhedsspørgsmål, og bekræft din fødselsdato.

Du modtager en e-mail, der bekræfter, at totrinsbekræftelse er slået fra for dit Apple-id.

Hvordan skifter jeg fra totrinsbekræftelse til tofaktorgodkendelse?

Hvis du bruger totrinsbekræftelse, opdaterer vi automatisk din konto til tofaktorgodkendelse, når du logger på iOS 11 eller en nyere version eller macOS High Sierra eller en nyere version. Du kan også manuelt skifte din konto fra totrinsbekræftelse til tofaktorgodkendelse ved at følge nedenstående trin.

Bekræft, hvilken funktion du bruger

Hvis du ikke er sikker på, om du har konfigureret totrinsbekræftelse eller tofaktorgodkendelse, kan du bruge disse trin:

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. I afsnittet Sikkerhed skal du se efter totrinsbekræftelse eller tofaktorgodkendelse for at finde ud af, om funktionen er slået til eller fra.
  3. Hvis totrinsbekræftelse er slået til, skal du følge trinnene for at slå det fra, derefter skal du slå tofaktorgodkendelse til. Hvis tofaktorgodkendelse er slået til, har du allerede konfigureret det.

Slå tofaktorgodkendelse til

Før du kan slå tofaktorgodkendelse til, skal du slå totrinsbekræftelse fra. Husk også at sørge for, at du stadig er logget på iCloud på hver af dine enheder. Du bliver muligvis bedt om at indtaste adgangskoden til dit Apple-id*.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn]. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud og trykke på dit Apple-id.
  2. Tryk på Adgangskode og sikkerhed. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Slå tofaktorgodkendelse til.

På Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på iCloud og derefter på Kontooplysninger. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det.
  3. Klik på fanen Sikkerhed.
  4. Klik på Slå tofaktorgodkendelse til.

*Hvis du logger ind på din Mac med dit Apple-id, skal du ændre adgangskoden til at logge ind på din Mac, før du indstiller tofaktorgodkendelse.

I hvilke lande eller områder kan totrinsbekræftelse bruges?

Totrinsbekræftelse er tilgængelig i de lande og områder, der er angivet nedenfor. Når der tilføjes yderligere lande eller områder, vises totrinsbekræftelse automatisk i afsnittet Sikkerhed på kontosiden for dit Apple-id.

• Albanien
  • Algeriet
  • Angola
  • Anguilla
  • Antigua og Barbuda
  • Argentina
  • Armenien
  • Australien
  • Østrig
  • Bahamas
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Barbados
  • Belgien
  • Bolivia
  • Botswana
  • Brasilien
  • De Britiske Jomfruøer
  • Bulgarien
  • Cameroun
  • Canada
  • Caymanøerne
  • Den Centralafrikanske Republik
  • Tchad
  • Chile
  • Kina, fastlandet
  • Colombia
  • Congo, Den Demokratiske Republik
  • Congo, Republikken
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjekkiet
  • Danmark
  • Dominica
  • Den Dominikanske Republik
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Eswatini
  • Fiji
  • Finland
  • Frankrig
  • Gambia
  • Tyskland
  • Ghana
  • Grækenland
  • Grenada

• Guam
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungarn
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kenya
  • Kosovo
  • Kuwait
  • Laos
  • Letland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Macau
  • Nordmakedonien
  • Madagaskar
  • Malaysia
  • Mali
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritius
  • Mexico
  • Moldova
  • Montserrat
  • Marokko
  • Namibia
  • Holland
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Norge
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerne
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Reunion
  • Rumænien
  • Rusland
  • Saint Kitts og Nevis
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent og Grenadinerne
  • Sao Tome og Principe
  • Saudi-Arabien
  • Senegal
  • Seychellerne
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slovakiet
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • Surinam
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Trinidad og Tobago
  • Tunesien
  • Tyrkiet
  • Turks- og Caicosøerne
  • Uganda
  • Ukraine
  • Forenede Arabiske Emirater
  • Storbritannien
  • USA
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Yemen
  • Zimbabwe

* FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.