Abonner på iTunes Match

iTunes Match giver dig adgang til al din musik på alle dine enheder også sange, der er importeret fra andre kilder, f.eks. en cd.

Hvis du har et Apple Music-abonnement, får du alle fordelene ved iTunes Match og adgang til hele Apple Music-kataloget. Du kan også få et Familieabonnement, så du kan dele kataloget med dine familiemedlemmer. Læs mere om at oprette abonnement på Apple Music.

Om iTunes Match

iTunes Match føjer al din musik til dit iCloud-musikbibliotek1 ved hjælp af iTunes på en Mac eller pc. Slå iCloud-musikbiblioteket til på hver enhed, hvis du vil have adgang til musikken på alle dine enheder.

Hvis du vil abonnere på iTunes Match, skal du installere iTunes 10.5.2 eller nyere på din Mac eller pc. Hent den nyeste version af iTunes.

Tilgængeligheden af iTunes Match kan variere, afhængigt af land eller område. Læs mere om, hvilke muligheder der er i dit land. iCloud-musikbibliotek opretter ingen sikkerhedskopi, så du skal altid selv sørge for at have en sikkerhedskopi af din musiksamling, inden du foretager ændringer.

Sådan tegner du abonnement på iTunes Match

1. Åbn iTunes på en Mac eller pc. Sørg for, at du har den nyeste version af iTunes.
  2. Klik på Butik øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klik på iTunes Match under Musikhenvisninger i højre side af vinduet.
  4. Klik på knappen Abonner.
  5. Indtast det Apple-id og den adgangskode, du bruger til køb i iTunes Store, i dialogen "Log ind for at abonnere på iTunes Match".
  6. Du bliver muligvis bedt om at bekræfte dine faktureringsoplysninger. Når du har tilføjet en gyldig betalingsmetode, skal du klikke på Abonner. Du kan bruge Store-kredit til at betale for iTunes Match-abonnementet, men der skal også registreres en gyldig betalingsmetode.
  7. Accepter Vilkår og betingelser for iTunes Match
  8. iTunes søger automatisk efter match i dit iTunes-bibliotek. Der vises en statusindikator, så du kan følge med i processen. Du kan stoppe søgningen midlertidigt og genoptage den ved at klikke på knappen Stop eller Start. Hvis forbindelsen til internettet afbrydes i løbet af sammenlignings- og overførselsprocessen, eller hvis der opstår strømsvigt, genoptager iTunes automatisk processen samme sted, næste gang appen åbnes.

Når processen er fuldført, vises der et downloadsymbol   ud for de emner, der kan downloades fra iCloud. Hvis downloadsymbolet ikke vises, findes emnet allerede i dit lokale iTunes-bibliotek.

Annuller dit iTunes Match-abonnement

Dit etårige iTunes Match-abonnement fornys som standard automatisk, når det udløber. Du kan få vist og annullere dit abonnement på iTunes Match på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller et Apple TV (4. generation).

Brug iTunes Match

Hvis du vil have adgang til dine sange og spillelister på andre enheder, skal du slå iCloud-musikbibliotek til på hver iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc, som du vil have adgang til din musiksamling på.

Når du logger ind med det Apple-id, som du vil bruge med iTunes Match på din iOS-enhed eller computer, knytter du enheden til din konto og får adgang til dit iCloud-musikbibliotek.

Der kan gå et stykke tid, før iTunes Match har overført din musik fra iTunes på en Mac eller pc til iCloud-musikbibliotek. Hvis du ikke kan se din musik på en anden enhed med det samme, skal du prøve igen senere. Når iTunes Match er færdig, vises der et downloadsymbol   ud for indhold, som findes i dit iCloud-musikbibliotek og ikke downloades til enheden.

Mere om iTunes Match

• iTunes Match har en begrænsning på 100.000 sange.
  • Køb i iTunes Store, der foretages med samme Apple-id, som bruges til iTunes Match, tæller ikke med i beregningen af de 100.000 sange.
  • Musik, der ikke genkendes, overføres direkte. Overførselstiden afhænger af datamængden samt den lokale netværkshastighed.
  • Sangarkiver på over 200 MB overføres ikke til iCloud-musikbibliotek.
  • Sangarkiver med en længde på mere end to timer overføres ikke til iCloud-musikbibliotek.
  • Sange med DRM (Digital Rights Management) matches ikke og overføres ikke til iCloud-musikbibliotek, medmindre computeren er godkendt til afspilning af de pågældende sange.
  • Når du abonnerer på iTunes Match, knytter Genius oplysninger om dit iTunes-bibliotek til dit Apple-id. Genius kan ikke slås fra, når du bruger iTunes Match.

Om arkivformater

• Hvis du har sange, der er kodet med formaterne ALAC, WAV eller AIFF, opretter vi en AAC-version med 256 kbps og overfører den til iCloud-musikbibliotek, så den kan afspilles på alle dine andre enheder. Dine oprindelige musikarkiver forbliver uændret på din Mac eller pc.
  • Sange, der er kodet med formaterne AAC eller MP3, og som ikke opfylder bestemte kvalitetskriterier, matches ikke og overføres ikke til iCloud-musikbibliotek.
  • Sange, der er kodet som MP3 eller AAC og er blevet matchet til iTunes Store, kan overføres som 256 kbps AAC fra iCloud-musikbibliotek.
  • Sange fra iTunes Store har muligvis en bedre kvalitet end dine oprindelige versioner. Hvis du ønsker versionen med den bedre kvalitet fra iTunes Store, skal du slette sangene fra dit iTunes-bibliotek og downloade sangene igen fra iTunes Store.

Læs mere

1iCloud-musikbibliotek omtales muligvis som en funktion i Apple Music. iCloud-musikbibliotek er en funktion i både iTunes Match og Apple Music. Hvis du har et Apple Music-abonnement, behøver du ikke abonnere på iTunes Match, medmindre du stadig har brug for at få adgang til din musik på et Apple TV (2. eller 3. generation).

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.