Om sikkerhedskopier til iPhone, iPad og iPod touch

Du kan kopiere og arkivere oplysningerne på din iPhone, iPad eller iPod touch ved at sikkerhedskopiere dem. Hvis du udskifter enheden, kan du bruge sikkerhedskopien til at overføre dine data til en ny enhed.

Vælg den metode, der er bedst for dig

Denne artikel kan hjælpe dig med at vælge den sikkerhedskopieringsmetode, der er den bedste for dig. Hvis du skulle få brug for en alternativ sikkerhedskopi, kan du oprette en sikkerhedskopi i iCloud og oprette en anden på din computer.

iCloud

• Sikkerhedskopierne arkiveres i iCloud
  • Mulighed for op til 2 TB lagringsplads (de første 5 GB er gratis)
  • Sikkerhedskopierne krypteres altid
  • Du kan altid oprette og bruge sikkerhedskopier hvor som helst med Wi-Fi

Computer

• Sikkerhedskopierne arkiveres på din Mac-computer eller pc
  • Lagringspladsen afhænger af den tilgængelige plads på din Mac-computer eller pc
  • Mulighed for krypterede sikkerhedskopier (slået fra som standard)
  • Mulighed for at oprette og bruge sikkerhedskopier fra din Mac-computer eller pc

iCloud-sikkerhedskopier

Med en Wi-Fi-netværksforbindelse kan du oprette en sikkerhedskopi af enheden via iCloud. Du behøver ikke slutte enheden til en computer eller være hjemme for at sikkerhedskopiere med iCloud.

iCloud-sikkerhedskopier omfatter næsten alle data og indstillinger, der er arkiveret på enheden. iCloud-sikkerhedskopier omfatter ikke:

• Data, som allerede er arkiveret i iCloud, f.eks. Kontakter, Kalendere, Noter, iCloud-fotos, iMessages, Memoer, sms'er, mms'er og Sundhedsdata*
  • Data, der er arkiveret i andre tjenester i netskyen, f.eks. Gmail og Exchange-post
  • Apple Mail-data
  • Oplysninger om og indstillinger for Apple Pay
  • Indstillinger for Face ID eller Touch ID
  • iCloud-musikbiblioteket og App Store-indhold (hvis det stadig findes i iTunes, App eller Apple Books store, hvor du kan trykke for at hente tidligere købt indhold igen).

Læs mere om, hvordan du opretter en iCloud-sikkerhedskopi eller administrerer iCloud-lagringspladsen og sletter sikkerhedskopier, du ikke længere skal bruge.

* Når du bruger Beskeder i iCloud, Sundhedsdata på iOS 12 eller nyere eller Memoer, arkiveres dit indhold automatisk i iCloud. Hvis du slår iCloud-fotos til, arkiveres dit indhold også automatisk i iCloud.

Sikkerhedskopier fra din computer

På en Mac med macOS Catalina 10.15 kan du bruge Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller en tidligere version eller en Windows-pc kan du bruge iTunes til at oprette en sikkerhedskopi af din enhed på din computer. Det at synkronisere enheden med computeren er ikke det samme som at oprette en sikkerhedskopi. En sikkerhedskopi fra en computer indeholder næsten alle data og indstillinger fra din enhed. En sikkerhedskopi fra en computer indeholder ikke følgende:

• Indhold fra iTunes og App Stores eller PDF-arkiver som blev downloadet direkte til Apple Books
  • Indhold, der er synkroniseret fra iTunes, f.eks. importerede MP3-arkiver eller cd'er, videoer, bøger og billeder
  • Data, som allerede er arkiveret i iCloud, f.eks. iCloud-fotos, iMessages samt sms'er og mms'er*
  • Indstillinger for Face ID eller Touch ID
  • Oplysninger om og indstillinger for Apple Pay
  • Apple Mail-data
  • Data fra Aktivitet, Sundhed og Nøglering (hvis du vil sikkerhedskopiere dette indhold, skal du bruge Krypteret sikkerhedskopi i iTunes).

Læs mere om, hvordan du opretter sikkerhedskopier fra din computer, hvordan du finder dem på din Mac eller pc, og hvordan du sletter sikkerhedskopier, du ikke længere skal bruge.

Kan jeg bruge sikkerhedskopien af min enhed til en anden type enhed, f.eks. en iPhone-sikkerhedskopi på en iPad?

Du kan gendanne en enhed fra en sikkerhedskopi på en anden type enhed, f.eks. en iPad-sikkerhedskopi på en iPhone, men visse typer data kan ikke overføres. Dette indhold omfatter billeder, beskeder og bilag i Beskeder*, Memoer og apps, der ikke er kompatible med den enhed, du er ved at konfigurere. Apps, der kun er kompatible med iPad, overføres f.eks. ikke til din iPhone.

* Hvis dine enheder bruger iCloud og Beskeder i iCloud, arkiveres dine iMessages, sms'er og mms'er automatisk i iCloud.