Hvis Safari ikke åbner en webside eller ikke fungerer som forventet

Hvis Safari på din Mac ikke fungerer som forventet, kan en af disse løsninger måske hjælpe.

Trinnene i denne artikel er til afhjælpning af generelle problemer med browsing, f.eks. nedenstående problemer. Før du går i gang, skal du sikre, at din Mac har forbindelse til internettet.

• En webside åbner ikke (tom side) eller viser ikke alt indhold
  • Du kan ikke logge ind på en webside, på trods af at du bruger de korrekte loginoplysninger
  • En webside beder dig om at fjerne eller nulstille cookies
  • Safari kører langsomt eller holder op med at reagere

Genindlæs siden

Hvis en side ikke åbnes, eller indlæsningen af siden ikke fuldføres, kan du prøve at genindlæse den: Vælg Vis > Indlæs side igen, eller tryk på Kommando-R. Hvis det ikke virker, skal du trykke på Kommando-Q for at afslutte Safari og derefter åbne Safari igen for at prøve igen. Hvis Safari ikke kan afsluttes, skal du trykke på Alternativ-Kommando-Esc for at tvinge Safari til at slutte.

Installer softwareopdateringer

Installer alle tilgængelige Apple-softwareopdateringer, der kan omfatte opdateringer til Safari. Hvis du har nogen Safari-udvidelser installeret, skal du også opdatere dem.

Slå Safari-udvidelser fra

Selvom dine Safari-udvidelser er opdateret, skal du prøve midlertidigt at slå dem fra, for at sikre, at de ikke påvirker Safari på en uventet måde. Vælg Safari > Indstillinger, og klik på Udvidelser. Hvis du vil deaktivere en udvidelse, skal du fjerne markeringen af udvidelsens afkrydsningsfelt.

Test med et privat vindue

Et websted kan gemme cookies, buffere og andre data på din Mac, og problemer med disse data kan påvirke din brug af webstedet. Du kan forhindre webstedet i at bruge disse data ved at åbne webstedet i et privat vindue: Vælg Arkiv > Nyt privat vindue.

Hvis det virker, kan du bruge nedenstående trin til at fjerne webstedets data fra din Mac. Webstedet kan derefter oprette nye data efter behov. Hvis det er et websted, du logger ind på, skal du sikre dig, at du kender dine loginoplysninger, inden du fortsætter.

1. Vælg Safari > Indstillinger, og klik derefter på Anonymitet.
  2. Klik på Administrer webstedsdata.
  3. Vælg det berørte websted fra den viste liste.
  4. Klik på Fjern.
  5. Klik på OK.
  6. Åbn webstedet igen i et ikke-privat browservindue.

Kontroller netværksindstillingerne

Visse netværksindstillinger, såsom dem, der er relateret til brug af en proxyserver eller en bestemt DNS-server, kan påvirke adgangen til indhold på internettet. Selvom du ikke har ændret dine netværksindstillinger, har du muligvis installeret software, der har ændret disse indstillinger for dig.

Du kan finde ud af om problemet skyldes netværksindstillingerne på din Mac ved at prøve at åbne webstedet fra en anden enhed, der er forbundet til det samme netværk. Du kan også tilføje en ny netværkslokalitet under Netværksindstillinger for hurtigt at nulstille dine netværksindstillinger som en test.

Du kan finde ud af om problemet skyldes selve dit netværk ved at prøve at åbne webstedet, når du har oprettet forbindelse til et andet netværk.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.