Om baggrundsopdateringer i macOS

Din Mac installerer automatisk hurtige sikkerhedsopdateringer, opdateringer til sikkerhedskonfigurationen og systemdataarkiver i baggrunden.

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte din Mac, er at sørge for, at softwaren er opdateret. Det omfatter at installere alle sikkerhedsopdateringer og andre macOS-softwareopdateringer og at sørge for, at din Mac er indstillet til at få disse baggrundsopdateringer med det samme:

Som standard installeres eller anvendes disse opdateringer automatisk. De tvinger ikke din Mac til at genstarte, men nogle opdateringer vil dog først træde i kraft efter en genstart din Mac.

Få baggrundsopdateringer med det samme

Sådan sikrer du, at du altid får baggrundsopdateringer med det samme:

• I macOS Ventura eller en nyere version skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Generelt i indholdsoversigten og derefter klikke på Softwareopdatering til højre. Klik på knappen InfoNo alt supplied for Image ud for Automatiske opdateringer, og sørg for, at "Installer Sikkerheds­opdateringer og systemarkiver" er slået til.

• I tidligere versioner af macOS skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Softwareopdatering. Klik på Avanceret, og sørg for, at "Installer systemdataarkiver og sikkerhedsopdateringer" er valgt.

Se installerede baggrundsopdateringer

Oplysninger om system indeholder en liste over størstedelen af den software fra Apple og tredjeparter, som enten er installeret manuelt eller automatisk.

1. Tryk på Alternativtasten, og hold den nede, mens du vælger Apple-menuen  > Oplysninger om system.

2. Vælg Installeringer i sektionen Software i indholdsoversigten.

3. Klik på kolonnen Installeringsdato til højre for at sortere listen efter dato.

Typer af baggrundsopdateringer

Baggrundsopdateringer omfatter hurtige sikkerhedsopdateringer, opdateringer til sikkerhedskonfigurationen og systemdataarkiver.

Hurtige sikkerhedsopdateringer

Hurtige sikkerhedsopdateringer leverer vigtige sikkerhedsforbedringer mellem softwareopdateringer.

Læs mere om hurtige sikkerhedsopdateringer

Opdateringer til sikkerhedskonfigurationen

Opdateringer til sikkerhedskonfigurationen gør din Mac mere sikker ved at identificere skadelig software og forhindre, at den bliver installeret. Når du genstarter din Mac, fjerner disse opdateringer desuden al skadelig software, der allerede er installeret, men nu identificeres. Følgende opdateringer til sikkerhedskonfigurationen installeres i baggrunden:

• Core Services Application Configuration Data: forhindrer inkompatible apps i at blive startet

• EFICheck AllowListAll: bekræfter, at Apple har leveret firmwaren til din Mac

• Gatekeeper Configuration Data: hjælper med til at beskytte din Mac mod apps, der er skabt af uidentificerede udviklere

• Incompatible Kernel Extension Configuration Data: blokerer inkompatible kerneudvidelser, som kan have en negativ indvirkning på din Mac

• XProtectPayloadsConfigData: fjerner kendt malware

• TCC Configuration Data: forbedrer kompatibiliteten mellem angivet software og macOS-sikkerhedsopdateringer

• XProtectPlistConfigData: forhindrer kendt malware i at køre

Systemdataarkiver

Systemdataarkiver leverer nye ordlister, aktiver til talegenkendelse, stemmeaktiver, bedre forslag til kontakter og begivenheder og meget mere. Nogle systemdataarkiver installeres kun, når du slår funktioner, der anvender systemdataarkiverne, til eller bruger dem. Følgende systemdataarkiver installeres i baggrunden:

• Opdaterede skrifter

• Opdaterede systemtjenester til dikterede beskeder

• Nyt eller opdateret ordforråd i appen Ordbog

• Forbedrede sprogmodeller, automatisk rettelse, stavekontrol, inputmetoder, translitteration af latinske til internationale tegn og meget mere

• Forbedrede forslag til tilføjelse af nye kontakter og kalenderbegivenheder i macOS-apps samt forbedrede meddelelser, der giver dig besked, når det er tid til at tage af sted

• Forbedret registrering af og kommunikation med Bluetooth-enheder

• Forbedret automatisk routing af netværksanmodninger baseret på trafik

• Forbedret opdatering af adgangsoplysninger til iCloud-nøglering samt adgangskoder på tværs af dine Apple-enheder

• Understøttelse af nye topniveaudomæner i Safari

• Nye og forbedrede webstedsforslag, som er tilgængelige, når du skriver i feltet til smart søgning i Safari

• Opdaterede definitioner af SSL-certifikattyper

• Understøttelse på systemniveau af flere RAW-formater til digitale kameraer

• Forbedret finindstilling af billeder, der er taget med funktionen Portræt på iOS-enheder og vises i appen Fotos på Mac

• Opdaterede instruktionsvideoer under Systemindstillinger

• Opdaterede oplysninger om understøttelse af medieformater

• Firmwareopdateringer til indbyggede og eksterne pegefelter, mus, tastaturer og skærme

• Firmwareopdateringer til strømforsyninger fra Apple

• Firmwareopdateringer til Siri Remote-udvikling i Xcode

• Opdaterede oplysninger om automatisk blokering af inkompatible kerneudvidelser (kexts)

• Opdaterede oplysninger om automatisk identificering af apps, og hvordan disse forhindres i at blive startet eller overført til en anden Mac

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.