Indstilling af iCloud-nøglering

Med iCloud-nøglering kan du holde dine adgangskoder og andre følsomme oplysninger opdateret på tværs af dine enheder.

iCloud-nøglering husker ting for dig. Den udfylder automatisk dine oplysninger – f.eks. dine brugernavne og adgangskoder til Safari, kreditkort, Wi-Fi-adgangskoder og logins på sociale medier – på alle de enheder, som du godkender. Du kan også finde dine gemte adgangskoder med iCloud-nøglering. Har du spørgsmål til iCloud-nøglering?

Sådan slår du iCloud-nøglering til

Når du opdaterer din enhed til den nyeste version af iOS eller iPadOS, spørger indstillingsassistenten, om du vil indstille iCloud-nøglering. Læs mere om tilgængeligheden efter land eller område.

iPhone, der viser iCloud-nøglering som slået til

Slå iCloud-nøglering til på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på Indstillinger, tryk på [dit navn], og vælg derefter iCloud.
  2. Tryk på Nøglering.*
  3. Skub for at slå iCloud-nøglering til. Du bliver muligvis bedt om at indtaste din adgangskode eller adgangskoden til dit Apple-id.

Slå iCloud-nøglering til på din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. I macOS Catalina skal du klikke på Apple-id og derefter klikke på iCloud i indholdsoversigten. I macOS Mojave eller tidligere skal du klikke på iCloud.
  3. Vælg Nøglering.*
  4. Hvis du vælger "Godkend senere", når du logger ind med dit Apple-id, skal du godkende med en gammel adgangskode eller fra en anden enhed, når du bliver bedt om det. Hvis du ikke kan godkende, skal du nulstille dine data, der er krypteret fra start til slut, når du bliver bedt om det.

* På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13 eller på din Mac med macOS Catalina er tofaktorgodkendelse påkrævet for at kunne slå iCloud-nøglering til. Hvis du ikke har indstillet det endnu, bliver du bedt om at opdatere til tofaktorgodkendelse.

Hvis du ikke kan slå iCloud-nøglering til

Hvis du ikke kan slå iCloud-nøglering til, efter at du har fulgt disse trin, skal du kontrollere, om du opfylder minimumsystemkravene til iCloud-nøglering, og at du bruger tofaktorgodkendelse

Hvis du ikke bruger tofaktorgodkendelse, bliver du muligvis bedt om at oprette en iCloud-sikkerhedskode – seks cifre, kompleks alfanumerisk eller tilfældigt genereret – til at godkende yderligere enheder og bekræfte din identitet. Hvis du glemmer koden, kan du muligvis nulstille den.

Sådan finder du de adgangskoder, der er lagret i iCloud-nøglering

Sådan finder du dine gemte adgangskoder på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på Indstillinger, og vælg derefter Adgangskoder & konti.
  2. Tryk på Koder til websteder og apps eller App.
  3. Brug Face ID eller Touch ID, når du bliver bedt om det.
  4. Tryk på et websted for at se en adgangskode.

Du kan også tilføje eller fjerne adgangskoder i iCloud-nøglering manuelt. Hvis du vil tilføje en adgangskode manuelt, skal du trykke på knappen Tilføj  og derefter angive webstedet og adgangskoden. Tryk på Rediger for at slette en adgangskode. Vælg derefter et websted, og tryk på Slet.

Sådan finder du gemte adgangskoder på din Mac

1. Åbn Safari. Vælg Indstillinger i menuen Safari, og klik derefter på Adgangskoder.
  2. Indtast adgangskoden til din brugerkonto.
  3. Vælg et websted for at se en adgangskode.

Du kan også tilføje eller fjerne adgangskoder i iCloud-nøglering. Hvis du vil ændre en adgangskode, skal du vælge et websted, klikke på Oplysninger, ændre adgangskoden og derefter klikke på OK.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål om iCloud-nøglering.

Hvilke oplysninger gemmer iCloud-nøglering?

iCloud-nøglering gemmer kreditkortnumre og -udløbsdatoer – uden lagring eller automatisk udfyldning af sikkerhedskoden – samt adgangskoder og brugernavne, Wi-Fi-adgangskoder, internetkonti og meget mere. Udviklere kan også opdatere deres apps til at bruge nøglering, hvis appen er på en enhed, der bruger iOS 7.0.3 eller nyere eller OS X Mavericks 10.9 og nyere. Hvis du ikke kan se de emner, du har gemt i iCloud-nøglering, kan du læse mere om, hvad du skal gøre

Hvordan beskytter iCloud-nøglering mine oplysninger?

iCloud beskytter dine oplysninger med kryptering fra start til slut, hvilket giver det højeste niveau af datasikkerhed. Dine data beskyttes med en nøgle, som oprettes ud fra de unikke oplysninger for din enhed og kombineres med adgangskoden til din enhed, som kun du kender. Der er ingen andre, der kan få adgang til eller læse disse data, hverken under overførsel eller lagring. Læs mere.

Hvad sker der, hvis jeg slår iCloud-nøglering fra på en enhed?

Hvis du slår iCloud-nøglering fra på en enhed, bliver du spurgt, om du vil beholde eller slette arkiverede adgangskoder og kreditkortoplysninger. Hvis du vælger at beholde disse oplysninger, bliver de ikke slettet eller opdateret, når du foretager ændringer på andre enheder. Hvis du ikke vælger at beholde oplysningerne på mindst én enhed, slettes dine nøgleringsdata på din enhed og på iCloud-serverne.

Kan Apple gendanne min iCloud-sikkerhedskode?

Nej. Hvis du indtaster iCloud-sikkerhedskoden forkert for mange gange, kan du ikke bruge den pågældende iCloud-nøglering. Du kan også kontakte Apple-support for at bekræfte din identitet og prøve igen. Efter flere mislykkede forsøg fjernes iCloud-nøgleringen fra Apples servere, og du skal derefter indstille den igen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.