Indstilling af iCloud-nøglering

Med iCloud-nøglering kan du holde dine adgangskoder og andre følsomme oplysninger opdateret på tværs af dine enheder.

iCloud-nøglering husker ting for dig. Den udfylder automatisk dine oplysninger – f.eks. dine brugernavne og adgangskoder til Safari, kreditkort og Wi-Fi-adgangskoder – på alle de enheder, som du godkender. Har du spørgsmål til iCloud-nøglering?

Sådan slår du iCloud-nøglering til

Når du opdaterer din enhed til den nyeste version af iOS eller iPadOS, spørger indstillingsassistenten, om du vil indstille iCloud-nøglering. Læs mere om tilgængeligheden efter land eller område.

Slå iCloud-nøglering til på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på Indstillinger, tryk på [dit navn], og vælg derefter iCloud.
  2. Tryk på Nøglering.*
  3. Slå iCloud nøglering til. Du bliver muligvis bedt om at indtaste din kode eller adgangskoden til dit Apple-id.

Slå iCloud-nøglering til på din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Apple-id, og klik derefter på iCloud i indholdsoversigten.
  3. Vælg Nøglering.*
  4. Hvis du vælger "Godkend senere", når du logger ind med dit Apple-id, skal du godkende med en gammel kode eller fra en anden enhed, når du bliver bedt om det. Hvis du ikke kan godkende, skal du nulstille dine data, der er krypteret fra start til slut, når du bliver bedt om det.

* På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13 eller nyere eller på Mac med macOS Catalina eller nyere er tofaktorgodkendelse påkrævet for at kunne slå iCloud-nøglering til. Hvis du ikke har indstillet dette endnu, bliver du bedt om at opdatere til tofaktorgodkendelse.

Hvis du ikke kan slå iCloud-nøglering til

Hvis du ikke kan slå iCloud-nøglering til, efter at du har fulgt disse trin, skal du kontrollere, om du opfylder minimumsystemkravene til iCloud-nøglering, og at du bruger tofaktorgodkendelse

Hvis du ikke bruger tofaktorgodkendelse, bliver du muligvis bedt om at oprette en iCloud-sikkerhedskode – seks cifre, kompleks alfanumerisk eller tilfældigt genereret – til at godkende yderligere enheder og bekræfte din identitet. Hvis du glemmer koden, kan du muligvis nulstille den.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål om iCloud-nøglering.

Hvilke oplysninger gemmer iCloud-nøglering?

iCloud-nøglering gemmer kreditkortnumre og -udløbsdatoer – uden lagring eller automatisk udfyldning af sikkerhedskoden – samt adgangskoder og brugernavne, Wi-Fi-adgangskoder, internetkonti og meget mere. Udviklere kan også opdatere deres apps til at bruge nøglering, hvis appen er på en enhed, der bruger iOS 7.0.3 eller nyere eller OS X Mavericks 10.9 og nyere. Hvis du ikke kan se de emner, du har gemt i iCloud-nøglering, kan du læse mere om, hvad du skal gøre

Hvordan beskytter iCloud-nøglering mine oplysninger?

iCloud beskytter dine oplysninger med kryptering fra start til slut, hvilket giver det højeste niveau af datasikkerhed. Dine data beskyttes med en nøgle, som oprettes ud fra de unikke oplysninger for din enhed og kombineres med adgangskoden til din enhed, som kun du kender. Der er ingen andre, der kan få adgang til eller læse disse data, hverken under overførsel eller lagring. Læs mere.

Hvad sker der, hvis jeg slår iCloud-nøglering fra på en enhed?

Når du slår iCloud-nøglering fra, gemmes adgangskoden og kreditkortoplysningerne lokalt på enheden. Hvis du logger af iCloud på den pågældende enhed, mens nøglering er slået til, bliver du spurgt, om du vil beholde eller slette disse oplysninger. Hvis du vælger at beholde disse oplysninger, bliver de ikke slettet eller opdateret, når du foretager ændringer på andre enheder. Hvis du ikke vælger at beholde oplysningerne på mindst én enhed, slettes dine nøgleringsdata på din enhed og på iCloud-serverne.

Kan Apple gendanne min iCloud-sikkerhedskode?

Nej. Hvis du indtaster iCloud-sikkerhedskoden forkert for mange gange, kan du ikke bruge den pågældende iCloud-nøglering. Du kan også kontakte Apple-support for at bekræfte din identitet og prøve igen. Efter flere mislykkede forsøg fjernes iCloud-nøgleringen fra Apples servere, og du skal derefter indstille den igen.

Hvordan finder jeg mine gemte adgangskoder?

iCloud-nøglering lagrer dine gemte adgangskoder, så du kan se eller ændre dem når som helst. Læs om, hvordan du finder dine gemte adgangskoder på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også finde dine gemte adgangskoder på din Mac

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.