Indstilling af iCloud-nøglering

Med iCloud-nøglering kan du holde dine adgangskoder og andre følsomme oplysninger opdateret på tværs af dine enheder.

iCloud-nøglering husker ting for dig. Den udfylder automatisk dine oplysninger, f.eks. dine brugernavne og adgangskoder til Safari, betalingskort, Wi-Fi-adgangskoder og sociale login, på alle de enheder, som du godkender. Du kan også bruge iCloud-nøglering til at se dine arkiverede adgangskoder.

Kom godt i gang med iCloud-nøglering

Hvis du vil bruge iCloud-nøglering, skal du have iOS 7.0.3 eller nyere på din iPhone, iPad eller iPod touch og OS X Mavericks 10.9 eller nyere på din Mac. Læs mere om tilgængeligheden efter land eller område.

Når du opdaterer din enhed til den nyeste version af iOS eller iPadOS, spørger indstillingsassistenten, om du vil indstille iCloud-nøglering.

iPhone, der viser iCloud-nøglering som værende slået til

Sådan slår du iCloud-nøglering til på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på Indstillinger, tryk på [dit navn], og vælg derefter iCloud.
  2. Tryk på Nøglering.
  3. Skub for at slå iCloud-nøglering til.

Sådan slår du iCloud-nøglering til på din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. I macOS Catalina skal du klikke på Apple-id og derefter klikke på iCloud i indholdsoversigten. I macOS Mojave eller tidligere skal du klikke på iCloud.
  3. Vælg Nøglering.

Hvis du ikke kan slå iCloud-nøglering til efter at have udført disse trin, bruger du muligvis ikke tofaktorgodkendelse. Prøv i stedet at udføre disse trin:

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Vælg Indstillinger, tryk på [dit navn], og tryk derefter på iCloud.
  2. Tryk på Nøglering, og skub for at slå den til.*
  3. Følg vejledningen på skærmen.

På Mac:

1. Vælg Apple-menuen , og vælg Systemindstillinger.
  2. I macOS Catalina skal du klikke på Apple-id og derefter klikke på iCloud i indholdsoversigten. I macOS Mojave eller tidligere skal du klikke på iCloud.
  3. Vælg Nøglering.*

Du bliver muligvis bedt om at oprette en iCloud-sikkerhedskode – seks cifre, kompleks alfanumerisk eller tilfældigt genereret – for at godkende flere enheder og kontrollere deres identitet. Hvis du glemmer koden, kan du muligvis nulstille den.

*Hvis tofaktorgodkendelse ikke er indstillet på din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 13 eller på din Mac med macOS Catalina, bliver du bedt om at opdatere til tofaktorgodkendelse.

Sådan får du vist adgangskoder, der er lagret i iCloud-nøglering

På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere

1. Tryk på Indstillinger, vælg Adgangskoder & konti eller Konti & adgangskoder, og tryk derefter på Koder til websteder og apps eller Koder til apps og websteder.
  2. Brug Face ID eller Touch ID, når du bliver bedt om det.
  3. Tryk på et websted for at se en adgangskode.

Tryk på Rediger for at slette en adgangskode. Vælg derefter et websted, og tryk på Slet.

På Mac med OS X Mavericks 10.9 eller en nyere version

1. Åbn Safari. Vælg Indstillinger i menuen Safari, og klik derefter på Adgangskoder.
  2. Indtast adgangskoden til din brugerkonto.
  3. Vælg et websted for at se en adgangskode. Du kan også tilføje eller fjerne adgangskoder i iCloud-nøglering. Hvis du vil ændre en adgangskode, skal du vælge et websted, klikke på Oplysninger, ændre adgangskoden og derefter klikke på OK.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål om iCloud-nøglering.

Hvilke oplysninger gemmer iCloud-nøglering?

iCloud-nøglering gemmer betalingskortnumre og -udløbsdatoer – uden lagring eller automatisk udfyldning af sikkerhedskoden – og adgangskoder og brugernavne, Wi-Fi-adgangskoder, internetkonti og meget mere. Udviklere kan også opdatere deres apps til at bruge nøglering, hvis appen er på en enhed, der bruger iOS 7.0.3 eller nyere eller OS X Mavericks 10.9 og nyere.

Hvordan beskytter iCloud-nøglering mine oplysninger?

iCloud beskytter dine oplysninger med kryptering fra start til slut, hvilket giver det højeste niveau af datasikkerhed. Dine data beskyttes med en nøgle, som oprettes ud fra de unikke oplysninger for din enhed og kombineres med adgangskoden til din enhed, som kun du kender. Der er ingen andre, der kan få adgang til eller læse disse data, hverken under overførsel eller lagring. Læs mere.

Hvad sker der, hvis jeg slår iCloud-nøglering fra på en enhed?

Hvis du slår iCloud-nøglering fra på en enhed, bliver du spurgt, om du vil beholde eller slette arkiverede adgangskoder og kreditkortoplysninger. Hvis du vælger at beholde disse oplysninger, bliver de ikke slettet eller opdateret, når du foretager ændringer på andre enheder.

Kan jeg sørge for, at mine oplysninger ikke bliver sikkerhedskopieret i iCloud?

Ja.* Når du indstiller iCloud-nøglering, skal du springe oprettelse af en iCloud-sikkerhedskode over. Dine nøgleringsdata arkiveres i så fald kun lokalt på enheden og opdateres kun på dine godkendte enheder. Hvis du ikke opretter en iCloud-sikkerhedskode, kan Apple ikke hjælpe dig med at gendanne din iCloud-nøglering.

*Hvis du har tofaktorgodkendelse for din konto, gælder dette ikke.

Kan Apple gendanne min iCloud-sikkerhedskode?

Nej. Hvis du indtaster iCloud-sikkerhedskoden forkert for mange gange, kan du ikke bruge den pågældende iCloud-nøglering. Du kan også kontakte Apple-support for at bekræfte din identitet og prøve igen. Efter flere mislykkede forsøg fjernes iCloud-nøgleringen fra Apples servere, og du skal derefter indstille den igen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.