Hvis du ikke kan sende eller modtage beskeder på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du får vist en advarsel, når du sender en besked, eller hvis du ikke kan sende eller modtage beskeder.

Prøv først disse trin

1. Genstart din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Kontroller netværksforbindelsen. Hvis du vil sende en besked som iMessage eller mms, skal du have en mobildata- eller Wi-Fi-forbindelse. Hvis du vil sende en sms-besked, skal du have forbindelse til et mobilnetværk. Hvis du slår Wi-Fi-opkald til, kan du sende sms-beskeder via Wi-Fi.
  3. Kontroller, om din operatør understøtter den type besked, du forsøger at sende, f.eks. mms eller sms.
  4. Hvis du forsøger at sende mms-gruppebeskeder på en iPhone, skal du gå til Indstillinger > Beskeder, og slå Mms-besked til. Hvis du ikke har mulighed for at slå Mms-besked eller Gruppebeskeder til på din iPhone, kan det skyldes, at din operatør ikke understøtter det.
  5. Sørg for, at din enhed har nok plads til at modtage billeder og videoer.
  6. Kontroller, at du har skrevet modtagerens telefonnummer eller e-mailadresse korrekt.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du får vist advarslen Venter på aktivering.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du finde dit problem nedenfor og få yderligere oplysninger.

Der vises et rødt udråbstegn

Følg trinnene nedenfor, hvis du prøver at sende en besked og får vist symbol med udråbstegn med advarslen Ikke leveret:

1. Kontroller netværksforbindelsen.
  2. Tryk på  symbol med udråbstegn, og tryk derefter på Prøv igen.
  3. Hvis du stadig ikke kan sende beskeden, skal du trykke på  symbol med udråbstegn og derefter trykke på Send som tekstbesked. Det kan koste penge at sende beskeder. Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.

Der vises en grøn taleboble

Hvis der vises en grøn taleboble i stedet for en blå, blev beskeden sendt som mms/sms i stedet for iMessage. Dette kan have flere årsager:

• At personen, som du sendte beskeden til, ikke har en Apple-enhed.
  • At iMessage er slået fra på din eller modtagerens enhed. Du kan kontrollere, om iMessage er slået til på din enhed under Indstillinger > Beskeder > iMessage.
  • At iMessage er midlertidig utilgængelig på din eller modtagerens enhed.

Læs mere om forskellen mellem iMessage og mms/sms.

Hvis du modtager beskeder på den ene enhed, men ikke på den anden

Hvis du har en iPhone og en anden iOS-enhed, f.eks. en iPad, er dine iMessage-indstillinger muligvis indstillet til at modtage og starte beskeder fra dit Apple-id i stedet for dit telefonnummer. Du kan se, om dit telefonnummer er indstillet til at sende og modtage beskeder ved at gå til Indstillinger > Beskeder og trykke på Send og modtag.

Hvis du ikke kan se dit telefonnummer, kan du knytte dit iPhone-nummer til dit Apple-id, så du kan sende og modtage iMessages fra dit telefonnummer. Du kan også indstille Videresendelse af sms, så du kan sende og modtage mms og sms på alle dine Apple-enheder.

Hvis du ikke har en iPhone, kan du kun sende og modtage beskeder med dit Apple-id til andre Apple-enheder via iMessage. Hvis du vil bruge iMessage, skal du gå til Indstillinger > Beskeder > Send og modtag og kontrollere, at du er logget ind med dit Apple-id.

Hvis du har problemer med gruppebeskeder

Hvis du er med i en gruppebesked og ikke modtager beskeder, skal du kontrollere, om du har forladt samtalen. Åbn Beskeder, og tryk på gruppebeskeden. Hvis du får vist en besked, der fortæller dig, at du har forladt samtalen, har du enten selv forladt samtalen, eller du er blevet fjernet fra gruppebeskeden. Du kan kun komme med i gruppesamtalen igen, hvis en i gruppen tilføjer dig.

Du kan også starte en ny gruppebesked. Sådan gør du:

1. Åbn Beskeder, og tryk på .
  2. Skriv dine kontakters telefonnumre eller e-mailadresser.
  3. Skriv en besked, og tryk derefter på  for at sende.

Hvis du har andre problemer med en gruppebesked, skal du muligvis slette samtalen og starte en ny. Sådan slettes en gruppebesked:

1. Åbn Beskeder, og find den samtale, der skal slettes.
  2. Skub til venstre på samtalen.
  3. Tryk på Slet.

Du kan ikke gendanne en slettet samtale. Hvis du vil gemme dele af en samtale, kan du tage et skærmbillede. Hvis du vil gemme et bilag i en samtale, skal du trykke på bilaget og holde det nede, trykke på Mere og derefter trykke på Gem.