Sådan nulstiller du NVRAM på din Mac

Hvis du oplever problemer med indstillinger i NVRAM, kan det hjælpe at nulstille NVRAM.

NVRAM (nonvolatile random-access memory) er en lille hukommelse, som din Mac bruger til at arkivere bestemte indstillinger, så de er nemt tilgængelige. Indstillinger, der kan arkiveres i NVRAM, omfatter lydstyrke, skærmopløsning, valg af startdisk, tidszone og oplysninger om nylig kernelpanik. Indstillingerne i NVRAM afhænger af din Mac og de enheder, der bruges med Mac-computeren.

Hvis du oplever problemer med disse indstillinger eller andre, kan det hjælpe at nulstille NVRAM. Hvis din Mac eksempelvis starter fra en anden startdisk end den, der er angivet i Startdisk, eller der kort vises et spørgsmålstegn, når din Mac starter, kan det være nødvendigt at nulstille NVRAM.

Ældre Mac-computere arkiverer lignende oplysninger i PRAM (Parameter RAM) i stedet for NVRAM. Trinnene til nulstilling af PRAM er identisk med indstillingerne til nulstilling af NVRAM.

Sådan nulstilles NVRAM

Luk din Mac ned, tænd den, og hold med det samme disse fire taster nede: Alternativ, Kommando, P og R: Hold tasterne nede i ca. 20 sekunder, mens din Mac genstarter. Hvis der høres en startlyd fra din Mac, når du tænder den, kan du slippe tasterne efter den anden startlyd.

AlternativplusKommandoplusPplusR

Når din Mac er startet, kan du åbne Systemindstillinger og justere de nulstillede indstillinger, f.eks. lydstyrke, skærmopløsning, valg af startdisk eller tidszone.

Hvis din Mac bruger en firmwareadgangskode, starter denne tastekombination i stedet din Mac fra macOS-gendannelseSlå firmwareadgangskoden fra, før du nulstiller NVRAM.

Læs mere

• Hvis du bruger en stationær Mac i stedet for en bærbar, og indstillingerne som lydstyrke eller tidszone nulstilles, hver gang du lukker ned eller afbryder strømmen til din Mac, skal du muligvis udskifte batteriet i Mac-computeren. Dette lille batteri findes på computerens bundkort og hjælper NVRAM med at bevare indstillingerne, når strømmen til din Mac afbrydes. Du kan indlevere din Mac til en Apple-serviceudbyder for at få batteriet udskiftet.
  • Hvis du oplever problemer med vågeblus, aktivering fra vågeblus, strøm, opladning af batteriet på den bærbare Mac eller andre strømrelaterede symptomer, skal du muligvis nulstille SMC (System Management Controller).