Hvis du ikke kan høre en person under et opkald eller på telefonsvareren, eller hvis lyden er utydelig på din iPhone

Når du taler med andre eller afspiller beskeder på telefonsvareren på din iPhone, er personens stemme muligvis utydelig. Eller lyden kan være forvrænget, støjfyldt eller bare generelt dårlig. Læs mere om, hvad du skal gøre.

Lydstyrkeknap og modtager på en iPhone

Skru op for lyden

Juster lydstyrken med lydstyrkeknapperne under et opkald. Kontroller, at lydstyrkeindikatoren vises på skærmen, når du trykker på lydstyrkeknapperne.

Kontroller forbindelserne

Hvis din iPhone er sluttet til et hovedsæt, høres lyden ikke via iPhone-modtageren eller medhørsfunktionen. Benyt følgende fremgangsmåde – undersøg, om problemet er blevet løst efter hvert trin.

1. Kontroller, at der ikke er sluttet andet udstyr til hovedtelefon- eller dockstikket.
  2. Åbn Indstillinger > Bluetooth, og slå Bluetooth fra.

Rengør modtageren

iPhone-modtageren virker ikke, hvis den er blokeret eller snavset.

Følg disse trin, og kontroller, om problemet er løst efter hvert trin:

• Kontroller, at der ikke er noget, som blokerer modtageren – f.eks. etui eller skærmbeskyttelsesfilm.
    Hvis du har en ny iPhone, skal du fjerne plastfilmen på for- og bagsiden af enheden.
  • Kontroller, om modtagerens åbning er blokeret eller snavset. Rengør modtageren efter behov med en lille børste med bløde hår. Kontroller, at børsten er ren og tør.
  • Slå medhørsfunktionen til under et opkald. Hvis du stadig ikke kan høre noget, kan problemet skyldes netværket eller modtageforholdene. Prøv at ringe igen senere, eller ring fra et andet sted.

Sådan kontrolleres modtageren

Følg disse trin for at kontrollere, om problemet skyldes modtageren eller dit netværk:

1. Åbn appen Memoer, og optag et kort lydklip. Hvis du ikke får vist appen Memoer, kan du læse mere om, hvordan du gendanner den.
  2. Tryk på   i øverste højre hjørne af skærmen for at skifte afspilning mellem højttaleren og modtageren.
  3. Tryk på   for at afspille det indtalte memo via modtageren på enheden.
  4. Hvis det indtalte memo afspilles med normal lyd (uden forvrængning, knas eller anden støj), kan problemet skyldes operatørens netværk eller telefonsvareren. Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.

Sådan genstartes og opdateres

1. Genstart din iPhone, og test igen.
  2. Hvis der stadig ikke høres lyd, eller hvis lydkvaliteten er dårlig, skal du opdatere din iPhone til den nyeste version af iOS.

Få mere hjælp

Hvis du har forsøgt ovenstående trin, og der stadig ikke høres lyd, eller hvis lyden fra din iPhone bare er generelt dårlig, skal du kontakte Apple-support.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis andre ikke kan høre dig under et opkald.