Hvis mikrofonerne på din iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis lyden er utydelig under telefon- eller FaceTime-opkald, eller hvis Siri ikke kan registrere din stemme, kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Du kan opleve et af følgende problemer på din iOS-enhed, når du foretager et opkald, bruger FaceTime eller Siri eller afspiller optaget lyd:

• Andre kan ikke høre dig under et telefon- eller FaceTime-opkald.
  • Din stemme er utydelig for andre under et telefon- eller FaceTime-opkald.
  • Siri siger, at hun ikke forstår dig, eller hun hører ikke din anmodning eller hører den kun delvist.
  • Når der afspilles optaget lyd, er lyden utydelig, eller der høres slet ingen lyd.
  • Du kan ikke ændre lydkilder under et opkald.

Test mikrofonerne på enheden

Du skal teste hver mikrofon på enheden for at finde ud af, om der er problemer med mikrofonen, eller om problemet kan skyldes mobilforbindelsen eller appen. Mikrofonens placering varierer afhængigt af enhed. Du kan bruge dit produkts tekniske specifikationer til at finde mikrofonerne.

Når du tester mikrofonerne, skal du kontrollere, at iOS-enheden ikke er sluttet til et kabelbaseret eller trådløst hovedsæt.

iPhone

Der er flere end én mikrofon på din iPhone.

Du kan teste den primære mikrofon i bunden af din iPhone ved at åbne Memoer og trykke på optagesymbolet. Tal ind i mikrofonen, og tryk derefter på afspilningssymbolet for at afspille optagelsen. Din stemme skal kunne høres klart og tydeligt.

Du kan teste mikrofonen på forsiden ved at åbne appen Kamera og optage en video ved hjælp af kameraet på forsiden. Du kan teste mikrofonen på bagsiden ved at åbne appen Kamera og optage en video ved hjælp af kameraet på bagsiden. Din stemme på videoen skal kunne høres klart og tydeligt.

Hvis din stemme er utydelig under et telefonopkald, skal du kontrollere, at du ikke har blokeret eller tildækket mikrofonen på bagsiden.

Hvis Siri ikke kan høre dig, skal du kontrollere, at modtageren/mikrofonen på forsiden af din iPhone ikke er tildækket eller snavset.

iPad

Du kan teste mikrofonen på din iPad ved at åbne Memoer og trykke på optagesymbolet – kontroller også, at mikrofonen ikke er tildækket. Tal ind i mikrofonen, og tryk derefter på afspilningssymbolet for at afspille optagelsen. Din stemme skal kunne høres klart og tydeligt. Læs mere om, hvor mikrofonerne er placeret på din iPad.

iPod touch

Du kan teste mikrofonen på din iPod touch ved at åbne Memoer. Tryk på optagesymbolet, tal ind i mikrofonen, og tryk derefter på afspilningssymbolet for at afspille optagelsen. Din stemme skal kunne høres klart og tydeligt.

Få hjælp

Hvis problemet fortsætter, når du har testet enhedens mikrofon, skal du prøve disse trin:

1. Hvis der er sat tilbehør i stikket til hovedsæt, skal du fjerne det og afbryde forbindelsen til eventuelle Bluetooth-hovedsæt.
  2. Undgå at blokere mikrofonen og iSight-mikrofonen med dine fingre eller etuiet, når du holder enheden eller optager video.
  3. Fjern skærmbeskyttelse, beskyttelsesfilm eller etuier, der dækker mikrofonen, iSight-mikrofonen eller iPhone-modtageren.
  4. Fjern eventuelt snavs fra mikrofonerne eller iPhone-modtageren. Se placeringen af mikrofonerne i brugerhåndbogen til enheden.
  5. Genstart din enhed.
  6. Kontroller, at du har installeret den seneste version af iOS.

Hvis du har prøvet ovenstående trin, og hvis andre stadig ikke kan høre dig under telefon- eller FaceTime-opkald, eller hvis Siri ikke kan høre dig, skal du kontakte Apple-support.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.