Hvis Safari er langsom, holder op med at svare, lukkes pludselig, eller der er andre problemer

Problemet kan være forårsaget af en Safari-udvidelse, internettilbehør eller et tilføjelsesprogram.

Safari-udvidelser, internettilbehør og tilføjelsesprogrammer er udviklet til at forbedre eller tilpasse din internetoplevelse. Der findes mange tilføjelsesprogrammer på internettet, og nogle tilføjelsesprogrammer er installeret som en del af et program eller anden software. Hvis der er installeret tilføjelsesprogrammer på enheden, kan problemet skyldes et tilføjelsesprogram.

Hvis problemet er uønskede ekstravinduer og reklamer eller uønsket grafik, når du surfer på internettet, kan du læse om at fjerne reklamesoftware fra Mac-computeren.

Sådan fjernes Safari-udvidelser

Du kan slå Safari-udvidelser fra for at se, om de er årsagen til problemet.

1. Vælg Indstillinger på menuen Safari.
  2. Klik på symbolet Udvidelser, og vælg derefter en udvidelse på listen.
  3. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet Slå til for at slå udvidelsen fra.

Hvis problemet løses ved at slå en udvidelse fra, skal du søge efter opdateringer til udvidelsen ved at klikke på Opdateringer nederst til venstre i vinduet. Du kan også fjerne udvidelsen ved at klikke på knappen Fjern.

Udvidelser i Safari-indstillingerne

Sådan fjernes internettilbehør og tilføjelsesprogrammer

Du kan fjerne internettilbehør og tilføjelsesprogrammer for at se, om de er årsagen til problemet. Afslut Safari, og åbn disse biblioteksmapper for at finde dem:

• Biblioteksmappen på harddiskens øverste niveau. Åbn den i Finder ved at vælge Gå > Gå til mappe på menulinjen. Skriv derefter /Bibliotek, og klik på Gå.
  • Mappen Bibliotek i hjemmemappen. Åbn den ved at holde Alternativtasten nede, mens du vælger Gå > Bibliotek på menulinjen.

Biblioteksmapperne indeholder følgende mapper til tilføjelsesprogrammer. Flyt eventuelle arkiver i disse mapper til papirkurven.

• Internettilbehør
    Du skal ikke fjerne Default Browser.plugin, nslQTScriptablePlugin.xpt, Quartz Composer.webplugin eller QuickTime Plugin.plugin.
  • Input Methods
  • InputManagers
  • ScriptingAdditions

Hvis problemet løses ved at fjerne arkiver fra disse mapper, skal du afslutte Safari igen og lægge arkiverne tilbage et ad gangen, indtil du finder det arkiv, som forårsager problemet:

1. Åbn papirkurven, og vælg et af de slettede arkiver. Vælg Arkiv > Læg tilbage. Arkivet vender tilbage til mappen.
  2. Åbn Safari for at se, om problemet fortsætter.
    • Hvis problemet fortsætter, har du fundet det tilføjelsesprogram, som forårsager problemet. Undgå at bruge det, eller kontakt producenten for at få en opdateret version.
    • Hvis problemet ikke fortsætter, skal du afslutte Safari og lægge et andet arkiv tilbage.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.