Hvis du har glemt login-adgangskoden til din Mac

Hvis du har glemt den adgangskode, du bruger til at logge ind på din Mac-brugerkonto, eller adgangskoden ikke accepteres, skal du vælge en mulighed til nulstilling fra loginvinduet.

Disse trin er til macOS Catalina eller en nyere version. Trinene til macOS Mojave eller en tidligere version er anderledes. Hvis du ikke er sikker på, hvilken macOS du bruger, kan du prøve disse trin først.

Sørg for, at du er i loginvinduet

Loginvindue, der viser adgangskodefeltet

Loginvinduet vises, når du tænder, genstarter eller logger ud af din Mac. Det er ikke det samme som det vindue, du kan se, når du aktiverer din Mac fra vågeblus eller stopper skærmskåneren, selvom den bruger den samme adgangskode.

• Hvis du ser knapperne Luk ned, Start igen og Vågeblus, er du i loginvinduet.
  • Hvis du ser knappen Skift bruger, skal du klikke på den for at skifte til loginvinduet.
  • Hvis du ser forskellige knapper eller ingen knapper, skal du genstarte din Mac eller holde dens afbryderknap nede i op til 10 sekunder, indtil den slukker. Når din Mac genstarter eller tænder, starter den op i loginvinduet.
    Alle Mac-computere har en afbryderknap. På bærbare computere, der har Touch ID, skal du trykke på Touch ID og holde den nede.

Indtast en adgangskode op til tre gange

Når du har sikret dig, at du er i loginvinduet, skal du indtaste en adgangskode op til tre gange, indtil du ser en af mulighederne til nulstilling af adgangskode nedenfor.

Vælg en mulighed til nulstilling af adgangskode

Når du har indtastet en adgangskode op til tre gange, bør din Mac vise en af disse muligheder til nulstilling af adgangskode.

Mulighed 1: Starte igen og vise muligheder til nulstilling af adgangskode

Loginvindue, der viser muligheden for at starte igen og vise muligheder til nulstilling af adgangskode

1. Hvis du ser muligheden for at starte igen og vise mulighederne til nulstilling af adgangskode, skal du klikke på den for at genstarte din Mac. Følg derefter et af disse trin:
    • Log ind med dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det. Du kan også blive bedt om at indtaste den bekræftelseskode, der er sendt til dine andre enheder.
    • Indtast din FileVault-gendannelsesnøgle, hvis du bliver bedt om det. Det er den lange række af bogstaver og tal, du modtog, da du slog FileVault til og valgte at oprette en gendannelsesnøgle i stedet for at tillade, at din disk kan låses op med din iCloud-konto (dit Apple-id).
  2. Vælg den bruger, du vil nulstille adgangskoden for, og klik derefter på Næste.
  3. Indtast din nye adgangskode, og klik derefter på Næste.
  4. Klik på Start igen, når adgangskoden er nulstillet.

Mulighed 2: Nulstille den med dit Apple-id

Loginvindue, der viser muligheden for at nulstille adgangskoden med dit Apple-id

1. Hvis der vises en mulighed til nulstilling med dit Apple-id, skal du klikke på den.
    • Hvis din Mac genstarter, skal du følge trinene for Mulighed 1 ovenfor.
    • Hvis din Mac ikke genstarter, men straks beder dig om at logge ind med dit Apple-id, skal du indtaste oplysningerne og klikke på Nulstil adgangskode.
  2. Hvis du bliver bedt om at oprette en ny nøglering til at gemme brugerens adgangskoder, skal du klikke på OK for at genstarte din Mac.
  3. Hvis du bliver bedt om at vælge en administratorbruger, hvis adgangskode du kender, skal du klikke på "Glemt alle adgangskoder?".
  4. Hvis der vises et vindue til nulstilling af adgangskoden med indstillingen Deaktiver Mac, skal du klikke på Deaktiver Mac og derefter klikke på Deaktiver for at bekræfte. Dette er midlertidigt.
  5. Indtast din nye adgangskode, og klik derefter på Næste.
    Hvis der vises flere brugerkonti i dette vindue, skal du klikke på knappen Indstil adgangskode ud for hvert kontonavn og derefter indtaste adgangskodeoplysninger for hver konto.
  6. Klik på Start igen, når adgangskoden er nulstillet.

Mulighed 3: Nulstille den med din gendannelsesnøgle

1. Klik på muligheden for at nulstille den med din gendannelsesnøgle.
  2. Indtast din FileVault-gendannelsesnøgle. Det er den lange række af bogstaver og tal, du modtog, da du slog FileVault til og valgte at oprette en gendannelsesnøgle i stedet for at tillade, at din disk kan låses op med din iCloud-konto (dit Apple-id).
  3. Indtast dine nye adgangskodeoplysninger, og klik derefter på Nulstil adgangskode.

Hvis du ikke kan nulstille din adgangskode