Aktivering af closed captions og undertekster på din Mac-computer

De nyeste macOS-versioner indeholder en række programmer og funktioner, der understøtter closed captions og undertekster, herunder iTunes, Dvd-afspiller, QuickTime Player og visning af HTML5-video i Safari.

Hvis der er billed- og undertekster i den video, du ser, kan du finde dem i menuen Lyd & undertekster:

1. Flyt markøren hen over videoen.
  2. Klik på taleboblen taleboblesymbol.
  3. Vælg den ønskede undertekstindstilling:

undertekstindstillinger

Sådan vælges indstillinger for closed captions og undertekster

Hvis videoer som standard skal bruge closed captions eller undertekster til døve og hørehæmmede:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Tilgængelighed.
  2. Vælg Billedtekster i indholdsoversigten.
  3. Vælg "Foretræk closed captions og TH".

foretræk closed captions og TH

Sådan tilpasses closed captions og undertekster

Du kan tilpasse formatet for underteksterne og closed captions efter behov:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik derefter på Tilgængelighed.
  2. Vælg Billedtekster i indholdsoversigten.
  3. Vælg et af de foruddefinerede formater: Standard, Stor tekst eller Klassisk.

Du kan oprette dit eget format ved at klikke på knappen Tilføj. Du kan ændre tekstens skrift, størrelse og farve samt baggrundsfarve og -opacitet. Der vises et eksempel på det nye format øverst i vinduet.

tilpas billed- og undertekster

Når du har valgt de ønskede indstillinger, skal du klikke på OK for at arkivere dem. Formatet bruges derefter som standardformat for billed- og undertekster i programmerne.

Læs mere

Ikke alle videoer indeholder spor med billed- eller undertekster. Se dokumentationen til videoen for at finde ud af, om disse funktioner understøttes.

Nogle websteder og programmer fra andre producenter indeholder tilpassede kontrolelementer til billed- og undertekster til videoer. Hvis der ikke vises kontrolelementer til closed captions, når der afspilles video fra et websted, skal du læse dokumentationen eller kontakte udbyderen af webstedet eller udvikleren af programmet for at få flere oplysninger.

Du kan også slå closed captions og undertekster til på andre enheder:

Læs mere om, hvordan du finder indhold med closed captions og undertekster i iTunes Store.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.