Aktivering af closed captions og undertekster på din iPhone, iPad og iPod touch

På iPhone, iPad og iPod touch kan du slå closed captions og undertekster til for at læse dialogen i en video.

Når du ser film, tv-udsendelser eller musikvideoer i appen Videoer på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå closed captions eller undertekster til. Du kan også slå closed captions og undertekster til som standard, og indstille den måde, som billed- og undertekster vises på.

Sådan slås closed captions eller undertekster til

Hvis der er billed- og undertekster i den video, du ser, kan du finde dem i menuen Lyd & undertekster:

1. Tryk på skærmen, mens du ser en video, for at få vist betjeningspanelet.
  2. Tryk på taleboblen taleboblesymbol for at åbne menuen Lyd og Undertekster.
  3. Vælg den ønskede undertekstindstilling.

slå undertekster til som standard

Sådan vælges indstillinger for closed captions og undertekster

Hvis videoer som standard skal bruge closed captions eller undertekster til døve og hørehæmmede:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed.
  2. Rul til afsnittet Medier, og tryk på Undertekster & billedtekster.
  3. Slå Closed Captions + TH til.

Sådan tilpasses closed captions og undertekster

Du kan tilpasse formatet for underteksterne og closed captions efter behov:

Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Undertekster & billedtekster > Format.

Du kan vælge et af de foruddefinerede formater: Standard, Stor tekst eller Klassisk. Eller vælg Opret nyt format, hvis du selv vil oprette et format. Du kan ændre tekstens skrift, størrelse og farve samt baggrundsfarven og opaciteten. Tryk på symbolet for fuld skærm  for at få vist et eksempel på det nye format i fuld skærm.

Hvis du vil sørge for, at dit tilpassede format bruges til alle de videoer, som du ser på din iPhone, iPad og iPod touch, skal du slå Video tilsidesættelse fra nederst på hver skærm med tilpasningsmuligheder. Hvis du ikke slår Video tilsidesættelse fra, bliver dit tilpassede format muligvis tilsidesat af videoens standardindstillinger.

Tryk på Gem øverst på skærmen, når du er tilfreds med det nye format. Formatet bliver standardformat for undertekster og billedtekster.

Læs mere

Ikke alle videoer indeholder spor med billed- eller undertekster. Se dokumentationen til videoen for at finde ud af, om disse funktioner understøttes.

Nogle websteder og programmer fra andre producenter gør det muligt at tilpasse closed captions til videoer. Hvis der ikke vises kontrolelementer til closed captions, når der afspilles video fra et websted, skal du læse dokumentationen eller kontakte udbyderen af webstedet eller udvikleren af programmet for at få flere oplysninger.

Du kan også slå closed captions og undertekster til på andre enheder ved at følge trinnene i artiklerne nedenfor:

Læs mere om, hvordan du finder indhold med closed captions og undertekster i iTunes Store.