Reducering af bevægelser på skærmen på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du bemærker bevægelser på skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå Reducer bevægelse til.

iOS bruger bevægelseseffekter til at skabe en fornemmelse af dybde på hjemmeskærmen og i apps. Hvis du er følsom over for bevægelseseffekter eller bevægelser på skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruge Reducer bevægelse til at slå disse effekter fra.

Hvis du vil slå Reducer bevægelse til, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Reducer bevægelse og slå Reducer bevægelse til.

Når Reducer bevægelse er slået til, ændres visse skærmeffekter, eller de slås fra på din enhed, f.eks.:

• Skærmovergange og -effekter bruger opløsningseffekten i stedet for zoom- eller skubbeeffekten.
  • Parallakseeffekten, hvor din baggrund, dine apps og dine advarsler bevæger eller flytter sig lidt, når du vipper enheden, er slået fra.
  • Animation og effekter i visse apps er slået fra. For eksempel vejranimationer i appen Vejr.

Når automatisk afspilning af beskedeffekter er slået til, afspilles bobleeffekter og fuldskærmseffekter automatisk. Du kan slå denne funktion fra og afspille effekter manuelt. Du skal blot trykke på  under beskeden.

Hvis du har en iPad Pro (10,5") eller iPad Pro 12,9" (2. generation), kan du læse, hvordan du begrænser skærmens billedfrekvens.