Reducering af bevægelser på skærmen på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du bemærker bevægelser på skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå Formindsk bevægelse til.

Din enhed bruger bevægelseseffekter til at skabe en fornemmelse af dybde på hjemmeskærmen og i apps. Hvis du er følsom over for bevægelseseffekter eller bevægelser på skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruge Formindsk bevægelse til at slå disse effekter fra.

Sådan slår du Formindsk bevægelse til:

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed.

2. Vælg Bevægelse, og slå Formindsk bevægelse til.

En iPhone med Reducer bevægelse slået til

Når Formindsk bevægelse er slået til, ændres visse skærmeffekter, eller de slås fra på din enhed, f.eks.:

• Skærmovergange og -effekter bruger opløsningseffekten i stedet for zoom- eller skubbeeffekten.

• Parallakseeffekten, hvor din baggrund, dine apps og dine advarsler bevæger eller flytter sig lidt, når du vipper enheden, er slået fra.

• Animation og effekter i visse apps er slået fra. For eksempel vejranimationer i appen Vejr.

Når automatisk afspilning af beskedeffekter er slået til, afspilles bobleeffekter og fuldskærmseffekter Du kan slå denne funktion fra og afspille effekter manuelt. Du skal blot trykke på knappen Afspil igenBilledtekst mangler under beskeden.

Hvis du har en iPad Pro (10,5") eller iPad Pro 12,9" (2. generation), kan du læse, hvordan du begrænser skærmens billedfrekvens.

Læs mere

Læs mere om tilgængelighedsfunktioner på dine Apple-enheder.