Du kan ændre undertekster og lydsproget for film og tv-udsendelser i iTunes Store

Noget videoindhold fra iTunes Store omfatter alternative lydsprog eller andre tilgængelighedsfunktioner som closed captions (cc), undertekster til døve og hørehæmmede (TH) og indhold med lydbeskrivelser (AD). Du kan bruge disse funktioner på din iOS-enhed, computer, Apple TV og i visse andre apps og tjenester.

En iPhone X, der viser sektionerne Sprog og Tilgængelighed på en films oplysningsside i iTunes Store.

Find videoindhold med undertekster eller alternative lydsprog i iTunes Store

Gå til oplysningssiden for en film eller udsendelse i iTunes Store, og rul derefter ned til sektionen Sprog.

Du finder alternative lydsprog til højre for Yderligere. Hvis der kun står Undertekster eller CC ud for et sprog, indeholder filmen ikke et lydspor på det pågældende sprog, men kun undertekster eller closed captioning (billed- og undertekster).

Find videoindhold med tilgængelighedsfunktioner i iTunes Store

Gå til oplysningssiden for en film eller udsendelse i iTunes Store, og rul derefter ned til sektionen Tilgængelighed.

Du kan også søge efter "closed captions", "undertekster", "TH" eller "AD" i iTunes Store.

Om tilgængelighedsfunktioner i iTunes Store

Tilgængelige tilgængelighedsfunktioner i iTunes Store omfatter closed captions, undertekster og indhold med lydbeskrivelser. Tilgængeligheden af disse funktioner varierer efter land eller område.

Indhold med closed captions er en visuel transskription af dialogen i en video samt af al nonverbal kommunikation. CC-indhold kan også hjælpe med at identificere, hvem der taler i en video.

Indhold med undertekster til døve og hørehæmmede minder om closed captions, men TH-indhold kan være tilgængeligt i visse situationer, hvor CC ikke er, og kan være tilgængeligt på flere sprog.

Indhold med lydbeskrivelser bruger et talt lydspor til at beskrive, hvad der sker på skærmen. Læs mere om indhold med lydbeskrivelser.

Sådan ændrer du underteksterne eller lydsproget

Hvis du ser en video, der har CC, TH, AD eller alternative lydsprog, burde din medieafspiller vise, hvordan du bruger disse tilgængelighedsfunktioner, oftest gennem menuen Lyd & undertekster, og ofte angivet med taleboblesymbolet.

Andre apps eller webbaserede medieafspillere kan vise en CC-knap eller andre indstillingsmuligheder.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

En iPhone X, der viser filmen Murder on the Orient Express sat på pause. Menuen Lyd & undertekster er forstørret i nederste højre hjørne.

1. Tryk på skærmen, mens du ser en video, for at åbne betjeningspanelet.
  2. Tryk på taleboblesymbolet.
  3. Vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller du gerne vil slå CC eller TH til som standard: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed. Rul til afsnittet Medier, og tryk på Undertekster & billedtekster. Tryk på Closed captions + TH for at slå det til. Hvis du vil tilpasse billedtekster eller undertekster, skal du trykke på Format og derefter vælge blandt mulighederne.

På din Mac eller pc

Et beskåret billede af en iPhone X, der viser filmen Murder on the Orient Express sat på pause. Menuen Lyd & undertekster er åben i nederste højre hjørne.

1. Flyt markøren hen over videoen.
  2. Klik på taleboblesymbolet .
  3. Vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller du gerne vil slå CC eller TH til som standard, skal du gøre følgende:

• På en Mac: Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger i menuen øverst på skærmen. Klik på Tilgængelighed, og klik derefter på Billedtekster i indholdsoversigten. Vælg "Foretræk closed captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse billedtekster og undertekster, kan du vælge blandt mulighederne på denne skærm.
  • På en pc: Vælg Rediger > Indstillinger i menuen øverst i iTunes-vinduet, og klik derefter på fanen Afspilning. Vælg "Foretræk closed captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse billedtekster og undertekster, kan du vælge forskellige muligheder i menuen til højre for Billedtekstformat eller klikke på knappen Konfigurer.

På dit Apple TV

Et tv, der viser filmen Murder on the Orient Express sat på pause. Du finder menuen Lyd & undertekster på Apple TV øverst på skærmen.

1. Når du ser en video, kan du skubbe ned på fjernbetjeningens Touch-overflade.
  2. Skub til højre for at se menuerne Undertekster og Lyd.
  3. Skub ned, og vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller du gerne vil slå CC eller TH til som standard: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Undertekster og billedtekster. Vælg "Closed Captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse billedtekster og undertekster, skal du vælge Format og derefter vælge blandt mulighederne.

På Apple TV (2. generation) eller Apple TV (3. generation): Hold Vælg nede på din fjernbetjening i tre sekunder, mens en video afspilles, for at se fanen Undertekster.

På din iPod nano (7. generation)

1. Tryk på skærmen, mens du ser en video, for at få vist betjeningspanelet.
  2. Tryk på taleboblesymbolet for at åbne menuen Lyd & undertekster.
  3. Vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller du gerne vil slå CC eller TH til som standard: Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Undertekster & billedtekster. Du kan også tilpasse billedtekster og undertekster fra denne skærm.

Læs mere

• Nogle apps og websteder gør det muligt at tilpasse closed captions til videoer. Hvis der ikke vises kontrolelementer til closed captions, når du afspiller en video fra en app eller et websted, skal du kontakte app-udvikleren eller ejeren af webstedet for at få flere oplysninger.
  • Hvis du bruger AirPlay til at streame filmen fra en iOS-enhed eller iTunes på en computer til et Apple TV, kan du ændre lydsproget eller tilgængelighedsfunktionerne fra din iOS-enhed eller computer, mens du ser.

Film og tv-udsendelser i iTunes Store er ikke tilgængelige i alle lande og områder, og de sprog- og tilgængelighedsfunktioner, der understøttes af dette indhold, varierer også efter land eller område. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.