Skift closed captions eller sprog for film og tv-udsendelser i Apple TV-appen

Læs om, hvordan du vælger tilpassede sprog til lyd, undertekster, closed captions og andre tilgængelighedsfunktioner på din iOS- og iPadOS-enhed, din computer og dit Apple TV.

Skift closed captions eller sprog for film og tv-udsendelser i Apple TV-appen

Find videoindhold med undertekster eller lyd på flere sprog

Gå til oplysningssiden for en film eller tv-udsendelse i iTunes Store eller Apple TV-appen, og rul derefter ned til sektionen Sprog.

Du finder en liste over yderligere sprog til lyd til højre for Yderligere. Hvis der kun står Undertekster eller CC ud for et sprog, indeholder filmen ikke et lydspor på det pågældende sprog, men kun undertekster og closed captions.

Find videoindhold med tilgængelighedsfunktioner

Gå til oplysningssiden for en film eller tv-udsendelse i iTunes Store eller Apple TV-appen, og rul derefter ned til sektionen Tilgængelighed.

Om tilgængelighedsfunktionerne i iTunes Store og Apple TV-appen

Tilgængelighedsfunktioner i iTunes Store og Apple TV-appen omfatter closed captions, undertekster og indhold med lydbeskrivelser. Tilgængeligheden af disse funktioner varierer efter land eller område.

Indhold med closed captions er en visuel transskription af dialogen i en video samt af al nonverbal kommunikation. CC-indhold kan også hjælpe med at identificere, hvem der taler i en video.

Indhold med undertekster til døve og hørehæmmede minder om closed captions, men TH-indhold kan være tilgængeligt i visse situationer, hvor CC ikke er, og det kan være tilgængeligt på flere sprog.

Indhold med lydbeskrivelser bruger et talt lydspor til at beskrive, hvad der sker på skærmen. Læs mere om indhold med lydbeskrivelser.

Sådan ændrer du undertekster eller sprog til lyd

Hvis du ser en video, der har CC, TH, AD eller lyd på flere sprog, bør din medieafspiller vise, hvordan du bruger disse tilgængelighedsfunktioner, oftest via menuen Lyd og undertekster, og ofte angivet med taleboblesymbolet taleboblesymbolet.

Andre apps eller webbaserede medieafspillere kan vise en CC-knap eller andre indstillingsmuligheder.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på skærmen, mens du ser en video, for at åbne betjeningspanelet.
  2. Tryk på taleboblesymbolet taleboblesymbolet.
  3. Vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller hvis du gerne vil slå CC eller TH til som standard, skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed. Rul til afsnittet Hørelse, og tryk på Undertekster & billedtekster. Tryk på Closed captions + TH for at slå det til. Hvis du vil tilpasse closed captions eller undertekster, skal du trykke på Format og derefter vælge blandt mulighederne.

Hvis du vil vælge de sprog til lyd, som er downloadet sammen med dine videoer, skal du åbne appen Indstillinger, rulle ned og trykke på  TV og derefter trykke på Sprog. Tryk på Tilføj sprog, og vælg de sprog, du vil tilføje.

På din Mac eller pc

1. Flyt markøren hen over videoen.
  2. Tryk på taleboblesymbolet taleboblesymbolet.
  3. Vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller du gerne vil slå CC eller TH til som standard, skal du gøre følgende:

• På en Mac: Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger i menuen øverst på skærmen. Klik på Tilgængelighed, og klik derefter på Billedtekster i indholdsoversigten. Vælg "Foretræk closed captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse closed captions og undertekster, kan du vælge blandt mulighederne på denne skærm.
  • På en pc: Vælg Rediger > Indstillinger i menuen øverst i iTunes-vinduet, og klik derefter på fanen Afspilning. Vælg "Foretræk closed captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse closed captions og undertekster, kan du vælge mellem forskellige muligheder i menuen til højre for Billedtekstformat eller klikke på knappen Konfigurer.

På dit Apple TV

1. Når du ser en video, kan du skubbe ned på fjernbetjeningens Touch-overflade.
  2. Skub til højre for at se menuerne Undertekster og Lyd.
  3. Skub ned, og vælg det sprog eller de undertekster, du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller hvis du gerne vil slå CC eller TH til som standard, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Undertekster og billedtekster. Vælg "Closed Captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse closed captions og undertekster, skal du vælge Format og derefter vælge blandt mulighederne.

På Apple TV (3. generation): Hold Vælg nede på din fjernbetjening i tre sekunder, mens en video afspilles, for at se fanen Undertekster.

På dit smart-tv eller din streamingenhed

1. Klik på pil ned på fjernbetjeningen, mens du ser en video i Apple TV-appen. Nogle producenter kan bruge andre knapper.
  2. Gå til menuen Undertekster eller Lyd.
  3. Vælg en af de viste muligheder for at angive, hvilke undertekster eller hvilket sprog du vil bruge.

Hvis du ikke kan se muligheden for at vælge TH, eller du gerne vil slå CC eller TH til som standard, skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Undertekster og billedtekster. Vælg "Closed Captions og TH" for at slå det til. Hvis du vil tilpasse closed captions og undertekster, skal du vælge Format og derefter vælge blandt mulighederne.

Læs mere

• I nogle apps og på nogle websteder er det muligt at tilpasse closed captions til videoer. Hvis der ikke vises kontrolelementer til closed captions, når du afspiller en video fra en app eller et websted, skal du kontakte appudvikleren eller ejeren af webstedet for at få flere oplysninger.
  • Hvis du bruger AirPlay til at streame filmen fra en iOS-enhed eller iTunes på en computer til et Apple TV, kan du ændre sproget til lyden eller tilgængelighedsfunktionerne fra din iOS-enhed eller computer, mens du ser filmen. Hvis du har et AirPlay 2-kompatibelt smart-tv, kan du finde indstillingerne til at slå undertekster til i AirPlay-indstillingerne på dit TV.

Film og tv-udsendelser er ikke tilgængelige i alle lande og områder. Se, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område. Hvilke sprog og tilgængelighedsfunktioner der understøttes af en film eller tv-udsendelse, varierer efter land og område.