Brug af Beskeder på din Mac

Beskeder er den sms-software, der følger med din Mac. Brug den til at sende beskeder via iMessage eller sms- og mms-beskeder via din iPhone.

Med Beskeder til Mac kan du sende ubegrænsede beskeder til enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, der bruger iMessage, Apples sikre beskedtjeneste. Hvis du har en iPhone, kan du også bruge den til sms- og mms-beskeder.

Indstil iMessage

iMessage er Apples beskedtjeneste, som du automatisk får sammen med dit Apple-id. Hvis den ikke allerede er indstillet, bliver du bedt om at logge ind, første gang du åbner appen Beskeder. Log ind med det samme Apple-id, som du bruger til Beskeder på din iPhone og andre enheder. Det er normalt det samme Apple-id, som du bruger til iCloud, iTunes Store, App Store og den konto, du oprettede, da du indstillede din Mac.

Sådan fører du en samtale

1. Klik på  øverst i vinduet Beskeder.
  2. Adresser beskeden ved at skrive modtagerens navn, e-mailadresse eller telefonnummer. Du kan også klikke på plustegn og vælge en modtager. Hvis modtageren er gemt i appen Kontakter, finder Beskeder personen, mens du skriver. Hvis du vil starte en gruppesamtale, skal du blot tilføje flere modtagere.
  3. Skriv din besked i feltet nederst i vinduet, og tryk på Retur for at sende den.
    • Hvis du vil indsætte en emoji, skal du klikke på .
    • Du kan tilføje et billede eller et arkiv ved blot at trække eller indsætte det i beskedfeltet. Eller brug Continuity Camera til at tage et billede eller scanne direkte fra kameraet på din iPhone eller iPad.
    • Klik på , og optag en besked for at tilføje en lydoptagelse.
  4. Når du har startet en samtale, kan du klikke på Detaljer i hjørnet af vinduet og blandt andet udføre følgende handlinger:
    • Vælge ikke at blive forstyrret af meddelelser vedrørende samtalen.
    • Bruge FaceTime til at starte et lydopkald  eller et videoopkald  .
    • Del en skærm  .
    • Se modtagerens lokalitet, hvis han eller hun deler sin lokalitet med dig.
    • Gennemse alle billeder og arkiver, der er udvekslet under samtalen.
    • Tilføje et gruppenavn, føje medlemmer til en gruppe eller forlade en gruppe. Hvis gruppen har fire medlemmer eller derover, kan du fjerne medlemmer ved at Ctrl-klikke på medlemmets navn og derefter vælge Fjern fra samtale.

Med macOS Sierra eller en nyere version kan du også bruge Siri til at sende, læse og besvare Beskeder:

• "Send en besked til Susan og John om, at jeg er forsinket" eller "Fortæl Clara Friis, at forestillingen starter nu" eller "Send en sms til 12 34 56 78".
  • "Læs den sidste besked fra Brian Høst" eller "Læs mine nye beskeder".
  • "Svar, at det er gode nyheder" eller "Sig til ham, at jeg er der om 10 minutter".

Sådan føjer du et Tapback til en besked

macOS Sierra introducerer Tapback på Mac. Et Tapback er et hurtigt svar, der udtrykker din mening om en besked. Det kan f.eks. være, at du kan lide den eller synes, at den er sjov. På billedet ovenfor er hjertet ud for "See you then!" et Tapback. Sådan gør du:

1. Ctrl-klik på en beskedboble for at åbne en genvejsmenu.
  2. Vælg Tapback i menuen.
  3. Klik på et Tapback for at føje det til beskedboblen.

Dit Tapback kan ses af alle i samtalen, der bruger iMessage med macOS Sierra eller en nyere version eller iOS 10 eller en nyere version. Andre iMessage-brugere ser for eksempel "Syntes om" eller "Grinede af" eller "Føjede et udråbstegn til" efterfulgt af teksten i beskeden.

iPhone, iPad og iPod touch har også Tapback og andre beskedeffekter, som kun er tilgængelige på disse enheder. De fleste af disse effekter har samme udseende på din Mac, når du modtager dem. Andre vises som en beskrivelse af effekten, f.eks. "(sendt med højrøstet effekt)".

Sådan sender du sms-beskeder fra din Mac

Hvis du har en iPhone med et abonnement, der giver mulighed for at sende og modtage sms- og mms-beskeder, kan du læse mere om at indstille videresendelse af sms/mms, så du kan sende og modtage sms- og mms-beskeder fra/på din Mac.

Sådan sletter du en besked eller samtale

Når du har slettet en besked eller en samtale permanent, kan den ikke gendannes. Du skal derfor sikre dig, at du har arkiveret evt. vigtige oplysninger fra beskederne.

Sådan sletter du en besked:

1. Åbn en samtale.
  2. Ctrl-klik på den tomme del af den beskedboble, som du vil slette.
  3. Vælg Slet...
  4. Klik på Slet.

Sådan sletter du en samtale:

1. Ctrl-klik på en samtale.
  2. Vælg Slet samtale...
  3. Klik på Slet.

Læs mere

• Du kan læse mere om Beskeder ved at vælge Hjælp til Beskeder i menuen Hjælp i Beskeder.
  • Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis der vises en fejl, når du forsøger at logge på iMessage.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.