Brug af Beskeder på din Mac

Beskeder er den sms-software, der følger med din Mac. Brug den til at sende beskeder via iMessage eller til at sende sms- og mms-beskeder via din iPhone.

Med Beskeder til Mac kan du sende ubegrænsede beskeder til enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, der bruger iMessage, Apples sikre beskedtjeneste. Hvis du har en iPhone, kan du også bruge den til sms- og mms-beskeder.

Indstil iMessage

iMessage er Apples beskedtjeneste, som du automatisk får sammen med dit Apple-id. Hvis Beskeder beder dig om at logge på, skal du bruge det samme Apple-id, som du bruger til Beskeder på din iPhone og andre enheder. Det er normalt det samme Apple-id, som du bruger til iCloud, iTunes Store, App Store og den konto, som du oprettede, da du første gang indstillede din Mac.

Loginvindue til iMessage

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du får vist en fejlmeddelelse, når du prøver at logge på iMessage.

Sådan fører du en samtale

1. Klik på knappen Ny besked  øverst i vinduet Beskeder.
  2. Indtast modtagerens navn, e-mailadresse eller telefonnummer, eller klik på , og vælg en modtager. Hvis modtageren er gemt i appen Kontakter, finder Beskeder personen, mens du skriver. Hvis du vil starte en gruppesamtale, skal du blot tilføje flere modtagere.
  3. Skriv din besked i feltet nederst i vinduet, og tryk på Retur for at sende den.
    • Klik på  for at tilføje en emoji.
    • Du kan tilføje et billede eller et arkiv ved blot at trække eller indsætte det i beskedfeltet.
    • Klik på , og optag en besked for at tilføje en lydoptagelse.
    • Hvis du vil tilføje andre emner, f.eks. Memoji-klistermærker, GIF-billeder og beskedeffekter, skal du klikke på appknappen .
  4. Når du har startet en samtale, skal du klikke på knappen Oplysninger  (eller Detaljer) i øverste højre hjørne af vinduet for at udføre handlinger, såsom at:
    • Bruge FaceTime til at starte et lydopkald  eller et videoopkald  .
    • Dele en skærm .
    • Skjule alarmer, så du ikke bliver forstyrret af meddelelser om samtalen.
    • Dele din lokalitet midlertidigt eller på ubestemt tid eller sende din aktuelle lokalitet. Du kan også se modtagerens lokalitet, hvis han eller hun deler sin lokalitet med dig.
    • Se alle billeder og arkiver, der er udvekslet under samtalen.
    • Tilpasse gruppen, f.eks. ændre gruppens navn eller foto, tilføje medlemmer til gruppen eller forlade gruppen. Hvis gruppen har fire medlemmer eller derover, kan du fjerne medlemmer ved at Ctrl-klikke på medlemmets navn og derefter vælge Fjern fra samtale.

iMessage-vindue efter klik på knappen Oplysninger

Nyheder i macOS Big Sur

macOS Big Sur introducerer nye funktioner, der forbedrer samtaler:

• Fastgør en samtale øverst på samtalelisten, så du kan få hurtig adgang til den. Ctrl-klik på samtalen for at åbne en genvejsmenu, og vælg derefter Fastgør.
  • Hjælp med at gøre et gruppemedlem opmærksom på din besked: Klik enten på vedkommendes navn, når du har skrevet beskeden, eller tilføj symbolet @ foran vedkommendes navn: "@Jocelyn, vi ses da!" Når du nævner nogen, fremhæves vedkommendes navn i beskeden, og personen får en meddelelse om, at han eller hun er blevet nævnt.
  • Giv et integreret svar på en bestemt besked i en samtale: Ctrl-klik på meddelelsen for at åbne en genvejsmenu, og vælg derefter Svar. Eller klik på en boble for at vælge den, og tryk derefter på Kommando-R.
  • Brug iMessage-apps  til at føje effekter til din besked.

Brug af iMessage-apps

Fra og med macOS Big Sur kan du finde iMessage-apps  nær beskedfeltet i Beskeder. Brug denne funktion til at tilføje emner fra dit Fotos-bibliotek, tilføje Memoji-klistermærker, tilføje populære GIF'-billeder ved hjælp af #images og bruge beskedeffekter, f.eks. balloner, konfetti eller lasere.

iMessage-vindue efter klik på knappen Apps

Føj et Tapback til en besked

Et Tapback er et hurtigt svar, der udtrykker din mening om en besked. Det kan f.eks. være, at du kan lide den eller synes, at den er sjov. Dit Tapback er synligt for alle i samtalen, der bruger iMessage.

1. Ctrl-klik på en beskedboble for at åbne en genvejsmenu.
  2. Vælg Tapback i menuen.
  3. Klik på et Tapback for at føje det til beskedboblen.

Her er en anden måde at tilføje et Tapback på: Klik på en boble for at vælge den, og tryk derefter på Kommando-T.

iMessage-vindue, der viser Tapback-indstillinger

Brug Siri til at sende beskeder

Du kan også bruge Siri til at sende, læse og besvare beskeder. Eksempler:

• "Send en besked til Susan og John om, at jeg er forsinket" eller "Fortæl Clara Friis, at forestillingen starter nu" eller "Send en sms til 12 34 56 78".
  • "Læs den sidste besked fra Brian Høst" eller "Læs mine nye beskeder".
  • "Svar, at det er gode nyheder" eller "Sig til ham, at jeg er der om 10 minutter".

Send sms-beskeder til alle

Hvis du har en iPhone med et abonnement, der giver mulighed for at sende og modtage sms- og mms-beskeder, kan du læse mere om at indstille videresendelse af sms/mms, så du kan sende og modtage sms- og mms-beskeder fra/på din Mac.

Sådan sletter du en besked eller samtale

Når du sletter en besked eller en samtale, slettes den permanent: Du kan ikke gendanne den.

Slet en besked

1. Klik på en beskedboble for at vælge den.
  2. Vælg Rediger > Slet.

Sådan sletter du en samtale

1. Ctrl-klik på en samtale for at åbne en genvejsmenu.
  2. Vælg Slet samtale.
  3. Klik på Slet.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.