Indstilling af din iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du indstiller din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du skifter til en ny enhed

Hvis du vil overføre dine oplysninger fra en anden enhed til din nye iPhone, iPad eller iPod touch, skal du følge disse trin:

Sørg for at oprette en sikkerhedskopi af din tidligere iOS-enhed, så du kan overføre indholdet til den nye enhed.

Hvis du indstiller din første iOS-enhed

Hvis du allerede har indstillet en ny enhed, men vil begynde forfra, kan du læse, hvordan du sletter data på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Ellers skal du følge disse trin:

Tænd enheden

Hold enhedens afbryderknap nede, indtil Apple-logoet vises. Skærmbilledet "Hej" vises på flere sprog. Følg trinnene for at komme i gang. Hvis du er blind eller svagtseende, kan du slå VoiceOver eller Zoom til på skærmen Hej.

Vælg dit sprog, når du bliver bedt om det. Tryk derefter på dit land eller område. Dette har betydning for, hvordan oplysningerne vises på enheden – dato, klokkeslæt, kontakter og meget mere. På dette punkt kan du trykke på den blå tilgængelighedsknap for at indstille Valg for tilgængelighed, der kan optimere din indstillingsoplevelse og brug af din nye enhed.

Få hjælp, hvis din enhed ikke tænder, eller hvis den er slået fra eller kræver en adgangskode.

Brug Hurtig start, hvis du har en anden enhed med iOS 11 eller en nyere version

Hvis du har en anden enhed med iOS 11 eller en nyere version, kan du bruge den til automatisk at indstille din nye enhed med Hurtig start. Anbring de to enheder tæt på hinanden, og følg vejledningen

Tryk på "Indstil manuelt" for at fortsætte, hvis du ikke har en anden enhed med iOS 11.

Aktiver din enhed

Du skal oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, et mobilnetværk eller iTunes for at gøre din enhed aktiv og fortsætte indstillingen af den.

Tryk på det Wi-Fi-netværk, du vil bruge, eller vælg en anden indstilling. Hvis du indstiller en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular), skal du muligvis indsætte dit SIM-kort først.

Få hjælp, hvis du ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi, eller hvis du ikke kan aktivere din iPhone.

Indstil Face ID eller Touch ID, og opret en adgangskode

På nogle enheder kan du indstille Face ID eller Touch ID. Med disse funktioner kan du bruge ansigtsgenkendelse eller dit fingeraftryk til at låse op for enheden og foretage køb. Tryk på Fortsæt, og følg vejledningen, eller tryk på "Indstil senere i Indstillinger".

Indstil derefter en sekscifret adgangskode for at beskytte dine data. Du skal bruge en adgangskode til funktioner som f.eks. Face ID, Touch ID og Apple Pay. Tryk på "Indstillinger til adgangskode", hvis du i stedet vil have en adgangskode med fire cifre, en tilpasset adgangskode eller ikke vil have en adgangskode.

Gendan eller overfør dine oplysninger og data

Hvis du har en sikkerhedskopi i iCloud eller iTunes eller en Android-enhed, kan du gendanne eller overføre dine data fra din gamle enhed til din nye enhed.

Hvis du ikke har en sikkerhedskopi eller anden enhed, skal du vælge Indstil som ny [enhed].

Log ind med dit Apple-id

Indtast dit Apple-id og din adgangskode, eller tryk på "Har du glemt din adgangskode, eller har du ikke et Apple-id?" Der kan du gendanne dit Apple-id eller din adgangskode, oprette et Apple-id eller indstille det senere. Hvis du har mere end ét Apple-id, skal du trykke på "Anvend forskellige Apple-id'er til iCloud og iTunes?"

Når du logger ind med dit Apple-id, kan du blive bedt om at angive en bekræftelseskode fra din tidligere enhed.

Aktiver automatiske opdateringer, og indstil andre funktioner

På de næste skærme kan du beslutte, om du vil dele oplysninger med appudviklere og give iOS tilladelse til at opdatere automatisk.

Indstil Siri og andre tjenester

Du bliver derefter bedt om at indstille eller slå tjenester og funktioner til, f.eks. Siri. På nogle enheder kan du blive bedt om at sige noget, så Siri kan lære din stemme at kende.

Hvis du er logget ind med dit Apple-id, skal du følge trinnene til indstilling af Apple Pay og iCloud-nøglering.

Indstilling af Skærmtid og flere skærmindstillinger

Skærmtid giver dig indsigt i, hvor meget tid du og dine børn bruger på jeres enheder. Funktionen giver dig også mulighed for at angive tidsgrænser for daglig brug af apps. Når du har indstillet Skærmtid, kan du slå True Tone til, hvis din enhed understøtter det, og du kan bruge Skærmzoom til at tilpasse størrelsen på symboler og tekst på din hjemmeskærm.

Hvis du har en iPhone X eller en nyere model, kan du læse mere om, hvordan du bruger bevægelser til at navigere din enhed. Hvis du har en iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, kan du justere klik for knappen Hjem.

Afslut

Tryk på "Kom i gang" for at begynde at bruge enheden. Opret en kopi af dine data ved at sikkerhedskopiere dem, og læs mere om funktionerne i brugerhåndbogen til din iPhoneiPad eller iPod touch.

Hvis du ikke har brugt en iPhone før, kan du læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med at bruge din iPhone.

Få AppleCare+

Så ved du, at du er dækket. Med AppleCare+ får du dækning ved skader som følge af uheld og prioriteret adgang til Apple-eksperter.

Køb, eller læs mere >

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.