Sådan kommer du i gang med iPhone, iPad og iPod touch

Her kan du læse om, hvordan en iPhone, iPad og iPod touch indstilles. Fremgangsmåden i denne artikel er en hjælp til at komme gennem indstillingsassistenten, når du har købt din første iOS-enhed, eller du har udskiftet din enhed med en ny.

Hvis du vil starte forfra i løbet af indstillingsprocessen, skal du trykke på knappen Hjem på enheden.

Tænd enheden

Første gang du tænder din enhed, vises der et skærmbillede med ordet Hej på forskellige sprog. Skub fra venstre mod højre et vilkårligt sted på skærmen for at komme i gang.

Hvis du er blind eller svagtseende, kan du slå VoiceOver eller Zoom til.

Hvis du får brug for at finde dit IMEI/MEID og ICCID, skal du trykke på informationssymbolet i nederste højre hjørne af skærmen.

Vælg sprog og region

Den region, du vælger, afgør, hvordan f.eks. dato, tid og kontaktoplysninger indstilles.

Opret forbindelse til et Wi-Fi-netværk

Det er nødvendigt at have forbindelse til internettet for at indstille enheden. Tryk på navnet på det Wi-Fi-netværk, som du vil oprette forbindelse til. Hvis du indstiller en iPhone eller iPad (Wi+Fi + Cellular), som har en aktiv mobildataforbindelse, kan du i stedet vælge Brug mobil forbindelse.

Her kan du se, hvordan man opretter forbindelse til et skjult Wi-Fi-netværk.

Få hjælp, hvis enheden ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket.

Slå Lokalitetstjenester til eller fra

Med denne indstilling kan nogle apps indsamle oplysninger om din placering.

Her kan du læse mere om lokalitetstjenester (eller tryk på henvisningen på skærmen).

Indstil enheden som ny, eller gendan fra en sikkerhedskopi

Her kan du se, hvordan du gendanner indholdet ved hjælp af en iCloud- eller iTunes-sikkerhedskopi.

Accepter vilkår og betingelser

Tryk på Enig. Hvis du ønsker at modtage vilkårene pr. e-mail, skal du trykke på Send via e-mail, bekræfte din e-mailadresse og derefter trykke på Send.

Log ind, eller opret et Apple-id

Det er gratis at oprette et Apple-id. Du kan også trykke på "Spring dette trin over", hvis du vil logge ind eller oprette et Apple-id senere.

Du kan finde hjælp på siden Support til Apple-id.

Opgrader til iCloud Drive

Det gør det muligt for dig at opbevare dine arkiver i iCloud og altid have adgang til dem på alle dine understøttede enheder. Når du opgraderer til iCloud Drive, flyttes alle de dokumenter, som aktuelt er arkiveret i iCloud, til iCloud Drive. Derefter har du adgang til dem på alle enheder med iOS 8 eller OS X Yosemite.

Hvis der er indstillet en iCloud-konto på din enhed, kan du også bruge Find min iPhone.

Indstil iMessage og FaceTime

Her kan du se, hvordan du indstiller iMessage og FaceTime og kommer i gang med at bruge funktionerne.

Indstil Touch ID

Hvis du har en iPhone 5s, iPad Air 2 eller iPad mini 3 eller en nyere model af enhederne, kan du indstille Touch ID. Med Touch ID kan du bruge dit fingeraftryk til at låse din enhed op og foretage køb.

Oprettelse af en adgangskode

Brug en adgangskode til at låse enheden op, så du beskytter dataene på enheden. Tryk på Tilføj ikke adgangskode, hvis du ikke har brug for en adgangskode. Hvis du bruger Touch ID, skal du oprette en adgangskode.

Hvis du vælger en meget almindelig adgangskode, bliver du bedt om at vælge en adgangskode, der er mere sikker. Du kan vælge en ekstra sikker adgangskode i Indstillinger > Generelt > Adgangskode, når du har gennemført denne assistent.

Indstil iCloud-nøglering

iCloud-nøglering sørger for, at brugernavne og adgangskoder, kreditkortoplysninger og oplysninger om Wi-Fi-netværk holdes opdateret i Safari på tværs af alle dine godkendte enheder.

Her kan du læse mere om iCloud-nøglering (eller tryk på henvisningen på skærmen).

Vælg, om du vil bruge Siri

Med Siri kan du bruge din stemme til at sende beskeder, planlægge møder, foretage opkald og meget mere.

Indstilling af Siri

Her kan du læse mere om Siri.

Vælg, om du vil sende analysedata til udviklerne

Med denne indstilling sendes der oplysninger til appudviklerne. Hvis du skifter mening, kan du altid ændre indstillingen under Indstillinger > Anonymitet > Diagnostik og brug.

Du kan finde flere oplysninger om diagnosticering og anonymitet ved at læse i Apples politik for behandling af oplysninger om kunderne.

Vælg skærmopløsning

Hvis du har en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, kan du vælge mellem to skærmopløsninger: standard, som giver plads til mere på skærmen, og zoom, som giver større tekst og betjeningselementer.

Her kan du læse mere om Skærmzoom.

Gå i gang med at bruge enheden

Tryk på Introduktion for at begynde.

Yderligere oplysninger

Vælg en sikkerhedskopieringsmetode, når du har indstillet enheden, så du ikke miste nogle af dine data.

Du kan åbne brugerhåndbogen direkte på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: