Indstilling af din iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du indstiller din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du skifter til en ny enhed

Hvis du vil overføre dine oplysninger fra en anden enhed til din nye iPhone, iPad eller iPod touch, skal du følge denne vejledning:

Sørg for at oprette en sikkerhedskopi af din tidligere iOS-enhed, så du kan overføre indholdet til den nye enhed.

Hvis du indstiller din første iOS-enhed

Hvis du allerede har indstillet en ny enhed, men vil begynde forfra, kan du læse, hvordan du sletter data på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Ellers skal du bruge denne fremgangsmåde:

Sådan tænder du enheden

"Hej" vises på flere sprog. Tryk på knappen Hjem for at låse enheden op og starte indstillingen. Hvis du er blind eller svagtseende, kan du slå VoiceOver eller Zoom til på skærmen Hej.

Vælg dit sprog, når du bliver bedt om det. Tryk derefter på dit land eller område. Dette har betydning for, hvordan oplysningerne vises på enheden – dato, klokkeslæt, kontakter og meget mere.

Få hjælp, hvis din enhed ikke tænder, eller hvis den er slået fra eller kræver en adgangskode.

Brug Hurtig start, hvis du har en anden enhed med iOS 11

Hvis du har en anden enhed med iOS 11, kan du bruge den til automatisk at indstille din nye enhed med Hurtig start. Anbring de to enheder tæt på hinanden, og følg vejledningen

Tryk på Indstil manuelt for at fortsætte, hvis du ikke har en anden enhed med iOS 11.

Sådan gør du din enhed aktiv

Du skal oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, et mobilnetværk eller iTunes for at gøre din enhed aktiv og fortsætte indstillingen af den.

Tryk på det Wi-Fi-netværk, du vil bruge, eller vælg en anden indstilling. Hvis du indstiller en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular), skal du muligvis indsætte dit SIM-kort først.

Få hjælp, hvis du ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi, eller hvis du ikke kan aktivere din iPhone.

Sådan indstiller du Touch ID og opretter en adgangskode

På nogle enheder kan du indstille Touch ID. Med denne funktion kan du bruge dit fingeraftryk til at låse enheden op og foretage køb. Tryk på Fortsæt, og følg vejledningen, eller tryk på Indstil Touch ID senere.

Indstil derefter en sekscifret adgangskode for at beskytte dine data. Du skal bruge en adgangskode til funktioner som f.eks. Touch ID og Apple Pay. Tryk på Indstillinger til adgangskode, hvis du hellere vil have en firecifret adgangskode, en tilpasset kode eller ingen adgangskode.

Sådan gendanner eller overfører du dine oplysninger og data

Hvis du har en sikkerhedskopi i iCloud eller iTunes eller en Android-enhed, kan du gendanne eller overføre dine data fra din gamle enhed til din nye enhed.

Hvis du ikke har en sikkerhedskopi eller anden enhed, skal du vælge Indstil som en ny [enhed].

Sådan logger du ind med dit Apple-id

Indtast dit Apple-id og din adgangskode, eller tryk på "Har du ikke et Apple-id, eller har du glemt det?" Der kan du gendanne dit Apple-id eller din adgangskode, oprette et Apple-id eller indstille det senere. Hvis du har mere end ét Apple-id, skal du trykke på "Forskellige Apple-id'er til iCloud og iTunes?"

Accepter derefter Vilkår og betingelser til iOS, og slå Lokalitetstjenester til. Du får brug for funktionen til apps som f.eks. Kort og Find mine venner.

Hvis du er logget ind med dit Apple-id, skal du følge vejledningen til indstilling af Apple Pay og iCloud-nøglering.

Sådan indstiller du Siri

Vælg, om du vil bruge Siri. På nogle enheder kan du blive bedt om at sige noget, så Siri kan lære din stemme at kende.

Vælg indstillinger til Appanalyse, True Tone og knappen Hjem

Vælg, om du vil dele oplysninger med appudviklerne.

Slå derefter True Tone-skærm til, hvis din iPhone eller iPad understøtter det. True Tone justerer skærmens farve og intensitet, så billederne ser mere naturlige ud.

Hvis du har en iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, kan du justere klik på knappen Hjem. Tryk på en indstilling, og tryk derefter på knappen Hjem for at prøve den. Tryk på Næste for den indstilling, som du bedst kan lide.

Sådan vælger du en skærmopløsning

Hvis du har en iPhone 6 eller en nyere model, kan du vælge mellem to skærmopløsninger: Standard viser mere på skærmen, og Zoomet gør tekst og betjeningsmuligheder større. Tryk på Næste for at fortsætte.

Afslut

Tryk på Kom i gang for at begynde at bruge enheden. Lav en sikker kopi af dine data ved at sikkerhedskopiere dem, og læs mere om funktionerne i brugerhåndbogen til din iPhoneiPad eller iPod touch.

Hvis du ikke har brugt en iPhone før, kan du læse mere om, hvordan du indstiller og bruger din iPhone.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.