Om serverværtsforbindelser i macOS, iOS og iTunes og baggrundsprocesser i iTunes

Apple-software, f.eks. macOS, iOS og iTunes, bruger forskellige porte og servere til at oprette forbindelse til forskellige tjenester. iTunes til Windows installerer også nogle processer, der kører i baggrunden, når softwaren er åben.

Sørg for, at sikkerhedssoftwaren er konfigureret korrekt. Konfigurationstrinnene varierer, afhængigt af softwaren, og du skal derfor kontakte producenten for at få flere oplysninger.

Programmer signeret af Apple modtager automatisk indgående forbindelser i OS X. Denne artikel er ikke relevant, hvis du kun bruger den indbyggede Firewall til program i macOS.

Serverforbindelser

Følgende servere bruges af macOS, iOS og iTunes:

Apple-servere Andre servere
albert.apple.com evintl-ocsp.verisign.com
deimos3.apple.com evsecure-ocsp.verisign.com
gg*.apple.com *.amazonaws.com
gs.apple.com *.symcb.com
itunes.apple.com *.symcd.com
*.itunes.apple.com *.digicert.com
mesu.apple.com
skl.apple.com
*.mzstatic.com
*.cdn-apple.com
appldnld.apple.com

Almindelige porte

Følgende porte bruges af eller er tilknyttet Apple-software, macOS, iOS og iTunes:

Porte TCP eller UDP Bruges af
80 TCP Internettet og tjenester, iCloud, QuickTime-installeringsprogrammet, iTunes Store og Radio, AirPlay
443 TCP TLS-websteder og tjenester, iTunes Store, iCloud-godkendelse og DAV-tjenester
1231 TCP/UDP Network Time Protocol (NTP)* til synkronisering af netværksserverens ur, synkronisering af Apple TV-netværksserverens ur
554 TCP/UDP Streaming-medieafspillere, AirPlay
1900 TCP Bonjour-tjenesten
3689 TCP DAAP, iTunes-musikdeling, AirPlay
52231 TCP DAV-tjenester i iCloud (kontakter, kalendere og bogmærker), Fotostream
5350 (UDP) UDP Bonjour-tjenesten
5351 (UDP) UDP Bonjour-tjenesten
5353 (UDP) UDP Bonjour, AirPlay og Deling i hjemmet-tjenester
8000-8999   Webtjeneste, Internetradio-stream
42000-42999   Internetradio-stream

Læs mere om TCP- og UDP-porte, der anvendes af Apple-software. Blokerede porte skyldes ofte fejlkoder i 3000-området.

iTunes til Windows-processer

iTunes til Windows installerer nogle processer, der kører i baggrunden. Læs mere om, hvad hver proces gør.

Proces Funktion
AppleMobileBackup.exe Sikkerhedskopierer data på din iPhone eller iPod touch
AppleMobileDeviceHelper.exe Venter på kommandoer for at hjælpe iTunes med at kommunikere med enheder
AppleMobileDeviceService.exe Sikrer, at iTunes kan genkende iPhone og iPod touch
AppleMobileSync.exe Synkroniserer iPhone- og iPod touch-data med computeren
distnoted.exe Sikrer, at iTunes kan synkronisere med iPhone og iPod touch
iPodService.exe Tillader iTunes adgang til enheder
iTunesHelper.exe "Lytter" efter kommandoer for at hjælpe iTunes med at kommunikere med enheder (f.eks. iPod)
iTunesPhotoProcessor.exe Omkoder fotos og billeder til enheder
MDCrashReportTool.exe Udtrækker lograpporter fra enheden og sender dem til Apple (hvis det er valgt)
mDNSResponder.exe Sikrer, at iTunes kan finde tjenester på det lokale netværk (musikdeling, Apple TV, AirTunes). Kaldes også Bonjour til Windows.
SyncServer.exe Koordinerer synkroniseringsprocesserne
qttask.exe Anbringer et QuickTime-symbol i meddelelsesområdet (systembakken) på proceslinjen i Windows. Dette symbol vises muligvis. Det afhænger af konfigurationen af QuickTime, og om QuickTime-symbolet er slået til i meddelelsesområdet.
Processer, der afhænger af synkroniseringskonfigurationen Funktion
dotmacsyncclient.exe2 Synkroniserer enheden med iCloud
com.google.ContactSync.exe2 Synkronisering af Google-kontakter
com.apple.IE.client.exe Synkroniserer enheden med Internet Explorer
com.apple.Outlook.client.exe Synkroniserer enheden med Outlook
com.apple.Safari.client.exe Synkroniserer enheden med Safari
com.apple.WindowsContacts.client.exe Synkroniserer enheden med Windows Adressekartotek/Windows Kontaktpersoner
com.apple.WindowsMail.client.exe Synkroniserer med Windows Mail
com.yahoo.go.sync.client.exe2 Synkroniserer med Yahoo

Afhængigt af konfigurationen vises nogle af disse baggrundsprocesser muligvis ikke. iTunes kan starte andre baggrundsprocesser for forskellige opgaver, f.eks. synkronisering og diagnosticering. Der kan føjes nye funktioner til disse baggrundsprocesser i fremtiden. Du bør ikke slå disse processer fra – selv ikke hvis iTunes ikke er åbnet på computeren.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.