Sådan sluttes en AirPrint-printer til et Wi-Fi-netværk

Du kan slutte en AirPrint-printer til et Wi-Fi-netværk for at udskrive trådløst fra Mac, iPhone, iPad og iPod touch.

Disse generelle oplysninger gælder for alle AirPrint-printere. Se dokumentationen til printeren eller kontakt producenten for at få mere detaljerede oplysninger, hvis det er nødvendigt. Alle Wi-Fi-printere skal bruge et korrekt konfigureret Wi-Fi-netværk og netværkets navn (eller SSID) samt adgangskoden.

Printere med indbygget skærm

Hvis printeren har en berøringsskærm eller en anden indbygget skærm (kontrolpanel), er det meningen, at skærmen skal bruges til at vælge eller indtaste navnet og adgangskoden for netværket. Se printerens dokumentation for at få mere at vide.

Printere, der bruger WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Hvis Wi-Fi-routeren er fra en anden producent end Apple, skal du se routerens dokumentation for at få oplysninger om, hvordan du tilføjer en WPS-printer.

Wi-Fi-routeren er en AirPort-base:

1. Åbn AirPort-værktøj, som du finder i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.
  2. Vælg basen i AirPort-værktøj, og indtast adgangskoden til basen (hvis du bliver bedt om det).
  3. Vælg Base > Tilføj WPS-printer på menulinjen.
  4. Vælg "Første forsøg" eller "PIN" som typen af WPS-forbindelse, der skal tillades. Klik derefter på Fortsæt.
    • Hvis du har valgt "Første forsøg", skal du trykke på WPS-knappen på printeren. Når printerens MAC-adresse vises i AirPort-værktøj, skal du klikke på OK.
    • Hvis du har valgt "PIN", skal du indtaste printerens PIN-kode, som normalt kan findes i dokumentationen til printeren. Klik derefter på Fortsæt. Når printerens MAC-adresse vises i AirPort-værktøj, skal du klikke på OK.
  5. Luk AirPort-værktøj.

Printertilslutning til Mac via USB

Ved nogle printere kan der bruges USB-forbindelse til at indstille trådløs udskrivning:

1. Slut printeren til Mac-computeren med det rigtige USB-kabel.
  2. Installer den Mac-software, der fulgte med printeren, og kontroller, om den omfatter en printerindstillingsassistent.
  3. Brug printerindstillingsassistenten til at oprette forbindelse mellem printeren og Wi-Fi-netværket. Se printerens dokumentation for at få mere at vide.
  4. Fjern USB-kablet fra printeren og Mac-computeren. Printeren skulle derefter fortsat være tilsluttet Wi-Fi-netværket.

Printere med eget trådløst ad hoc-netværk

Du kan muligvis bruge printerens eget trådløse ad hoc-netværk til at indstille trådløs udskrivning:

1. Installer den Mac-software, der fulgte med printeren, og kontroller, om den omfatter en printerindstillingsassistent.
  2. Sørg for, at printerens trådløse ad hoc-netværk er slået til. Se printerens dokumentation for at få mere at vide.
  3. Åbn Wi-Fi-menuen på Mac-computeren ved at klikke på Wi-Fi-symbolet  på menulinjen, og vælg navnet på printerens trådløse ad hoc-netværk. Når Mac-computeren er på printerens netværk, kan computeren ikke oprette forbindelse til internettet eller andre tjenester på det normale Wi-Fi-netværk.
  4. Brug printerindstillingsassistenten til at oprette forbindelse mellem printeren og Wi-Fi-netværket. Se printerens dokumentation for at få mere at vide. Printeren skal muligvis genstartes, inden den kan oprette forbindelse til netværket.
  5. Gå tilbage til Wi-Fi-menuen på Mac-computeren, og skift tilbage til Wi-Fi-netværket.

Yderligere oplysninger

Du er klar til at udskrive, når printeren har oprettet forbindelse til Wi-Fi-netværket:

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.