Sådan kontrolleres lagringspladsen på din iPhone, iPad og iPod touch

iOS og iPadOS overvåger lagringspladsen på din enhed ved at analysere, hvor meget plads de enkelte apps bruger. Du kan også kontrollere lagringspladsen på din enhed i Indstillinger, iTunes eller Finder på din computer.

Sådan optimerer iOS og iPadOS lagringsplads

Hvis lagringspladsen på din enhed næsten er opbrugt, frigøres der automatisk mere lagringsplads under installering af en app, opdatering af iOS eller iPadOS, download af musik, optagelse af videoer osv.

Din enhed kan fjerne nogle af dine emner, f.eks. streamede musikarkiver og videoer, arkiver i iCloud Drive og dele af apps, der ikke er behov for, for at frigøre mere lagringsplads. Fjerner også midlertidige arkiver og rydder bufferen på din enhed. Men din enhed fjerner kun emner, der kan downloades igen, eller som der ikke længere er behov for.

Brug din enhed til at kontrollere lagringsplads

Gå til Indstillinger> Generelt > [Enhed] lagringsplads. Der vises muligvis en liste over anbefalinger til optimering af enhedens lagringsplads efterfulgt af en liste over installerede apps og den mængde lagringsplads, som de enkelte apps optager. Tryk på en apps navn for at få flere oplysninger om dens lagringsplads. Bufferlagrede data og midlertidige data tæller muligvis ikke med som brug af lagringsplads.

I den detaljerede visning kan du:

• Fjern appen, så den optagede lagringsplads frigøres, mens dens dokumenter og data bevares.
  • Slet appen, hvilket fjerner appen og dens relaterede data.
  • Afhængigt af appen kan du måske slette nogle af dens dokumenter og data.

Hvis din enhed er næsten fuld og ikke kan frigøre mere plads, får du muligvis vist advarslen Lagringsplads er næsten fuld. Hvis du ser denne advarsel, bør du kontrollere anbefalingerne til lagring eller fjerne indhold, du ikke bruger så tit, som videoer og apps.

Indholdskategorier

Det brugte indhold på din enhed opdeles i følgende kategorier:

• Apps: Installerede apps og deres indhold samt indhold, der lagres i mappen "På min iPhone/iPad/iPod touch" i appen Arkiver, og Safari-overførsler
  • Fotos: Fotos og videoer, der lagres i appen Fotos
  • Medier: Musik, videoer, podcasts, ringetoner, billeder og indtalte memoer
  • Mail: E-mails og deres bilag
  • Apple Books: Bøger og PDF-arkiver i appen Bøger
  • Beskeder: Beskeder og deres bilag
  • iCloud Drive: iCloud Drive-indhold, der er downloadet lokalt til din enhed. Dette indhold kan ikke slettes automatisk.
  • Andet: Mobile aktiver, der ikke kan fjernes, f.eks. Siri-stemmer, skrifter, ordbøger, logarkiver og buffere, der ikke kan fjernes, Spotlight-indeks og systemdata, f.eks. nøglering og CloudKit-database. Bufferarkiver kan ikke slettes af systemet.
  • System: Plads, der optages af operativsystemet. Det kan variere, afhængigt af enhed og model.

Sådan bruger du anbefalinger til optimering af lagringspladsen

I afsnittet Lagringsplads under Indstillinger kan din enhed muligvis vise anbefalinger til optimering af lagringspladsen. Tryk på Vis alle for at få vist alle anbefalinger for din enhed.

Læs beskrivelsen for hver anbefaling, tryk på Aktiver for at slå den til, og tryk på anbefalingen for at gennemse det indhold, du kan slette.

Brug Finder eller iTunes til at kontrollere lagringspladsen på din iOS-enhed

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15: Åbn Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller en tidligere version eller på en pc: Åbn iTunes.
  2. Slut enheden til computeren.
  3. Vælg din enhed i Finder eller i iTunes. Der vises en bjælke, der angiver, hvor meget lagringsplads indholdet optager opdelt efter type.
  4. Flyt din mus hen over bjælken for at se, hvor meget lagringsplads de enkelte indholdstyper bruger.

Her er en liste over indholdstyperne på din enhed, og hvad de enkelte typer inkluderer:

• Lyd: Sange, lydpodcasts, lydbøger, indtalte memoer og ringetoner.
  • Video: Film, musikvideoer og tv-udsendelser.
  • Fotos: Indhold i dit Fotobibliotek, på din Kamerarulle og i din Fotostream.
  • Apps: Installerede apps. Appsenes indhold vises under Dokumenter og data.
  • Bøger: iBooks-bøger, lydbøger og PDF-arkiver.
  • Dokumenter og data: Offline-læseliste i Safari, arkiver lagret i installerede apps og appindhold, f.eks. kontakter, kalendere, beskeder og e-mails (og deres bilag).
  • Andet: Indstillinger, Siri-stemmer, systemdata og arkiver i buffer.

Om arkiver i buffer i "Andet"

Finder og iTunes kategoriserer musik, videoer og billeder i bufferen som Andet i stedet for faktiske sange, videoer eller billeder. Arkiver i bufferen oprettes, når du streamer eller får vist indhold som musik, videoer og fotos. Når du streamer musik eller videoer, lagres det pågældende indhold som arkiver i bufferen på enheden, så du hurtigt kan få adgang til det igen.

Din enhed fjerner automatisk arkiver og midlertidige arkiver i bufferen, når den har brug for mere lagringsplads.

Hvis lagringspladsen på din enhed adskiller sig fra det, du ser i Finder eller iTunes

Da Finder og iTunes kategoriserer arkiver i bufferen som Andet, kan der være forskel på den rapporterede brug af Musik og Video. Hvis du vil se forbrug af din enhed, skal du gå til Indstillinger > Generelt > [Enhed] lagringsplads.

Hvis du vil slette arkiverne i bufferen fra din enhed

Enheden sletter automatisk arkiver og midlertidige arkiver i bufferen, når den er ved at løbe tør for lagringsplads. Du behøver ikke at slette dem manuelt.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.