Sådan kontrolleres lagringspladsen på din iPhone, iPad og iPod touch

iOS holder øje med lagringspladsen på din enhed ved at analysere, hvor meget plads hver app bruger. Du kan også kontrollere lagringspladsen på din enhed under Indstillinger eller i iTunes.

Sådan optimerer iOS lagringspladsen

Hvis lagringspladsen på din enhed næsten er opbrugt, skaber iOS automatisk mere lagringsplads under installering af en app, opdatering af iOS, download af musik, optagelse af videoer osv.

iOS kan fjerne nogle af dine elementer, f.eks. streamet musik og videoer, arkiver i iCloud Drive og dele af apps, der ikke er behov for, for at frigøre mere lagringsplads. Fjerner også midlertidige arkiver og rydder cachen på din enhed. iOS fjerner kun elementer, der kan downloades igen, eller som der ikke længere er behov for.

Brug iOS-enheden til at kontrollere lagringspladsen

Gå til Indstillinger> Generelt > [Enhed] lagringsplads. Der vises muligvis en liste over anbefalinger til optimering af enhedens lagringsplads, efterfulgt af en liste over installerede apps og den mængde lagringsplads, som de enkelte apps optager. Tryk på en apps navn for at få flere oplysninger om dens lagringsplads. Cachelagrede data og midlertidige data tæller muligvis ikke med som brug.

I den detaljerede visning kan du:

• Fjerne appen, så den optagede lagringsplads frigøres, mens dens dokumenter og data bevares.
  • Slette appen, hvilket fjerner appen og dens relaterede data.
  • Afhængigt af appen kan du måske slette nogle af dens dokumenter og data.

Hvis din enhed næsten er fuld, og iOS ikke kan frigøre mere plads på din enhed, får du muligvis vist advarslen Lagringsplads er næsten fuld. Hvis du ser denne advarsel, bør du kontrollere anbefalingerne til lagring, eller fjerne indhold, du ikke bruger så tit, som videoer og apps.

Indholdskategorier

iOS inddeler det brugte indhold i disse kategorier:

• Apps: Installerede apps og deres indhold
  • Fotos: Fotos og videoer, der lagres i appen Fotos
  • Medier: Musik, videoer, podcasts, ringetoner og billeder
  • Mail: E-mails og deres bilag
  • Apple Books: Bøger og PDF'arkiver i appen Bøger
  • Beskeder: Beskeder og deres bilag
  • iCloud Drive: iCloud Drive-indhold, der er downloadet lokalt til din enhed.
  • Andet: Alt andet, som systemarkiver, softwareopdateringer, Siri-stemmer, cachelagrede arkiver, logarkiver og meget andet.

iOS viser kun de mest populære kategorier. Hvis en kategori ikke optager for meget plads, regnes den måske blandt "Andet". Lagringsplads, der optages af "System", er en kombination af plads, der optages af iOS, og dets understøttede arkiver. Den mængde plads, der kræves af "System", kan variere fra enhed til enhed, afhængigt af enhedstype, model, land, leverandør, Siri-stemmer og meget andet.

Sådan bruges anbefalinger til optimering af lagringspladsen

I afsnittet Lagringsplads under Indstillinger kan iOS muligvis vise anbefalinger til optimering af lagringspladsen på din enhed. Tryk på Vis alle for at få vist alle anbefalinger for din enhed.

Læs beskrivelsen for hver anbefaling, tryk på Aktiver for at slå den til, og tryk på anbefalingen for at gennemse det indhold, du kan slette.

Sådan bruges iTunes til at kontrollere lagringspladsen på din iOS-enhed

1. Åbn iTunes på computeren.
  2. Slut iOS-enheden til din computer.
  3. Vælg din iOS-enhed i iTunes. Der vises en bjælke, der angiver, hvor meget lagringsplads indholdet på iOS-enheden optager fordelt efter type.
  4. Placer musen på en indholdstype, f.eks. Andet eller Apps, for at få vist flere oplysninger:

Nedenfor vises en liste over de forskellige indholdstyper på din iOS-enhed, hvor du også kan se, hvad den enkelte typer omfatter:

• Lyd: Sange, lydpodcasts, lydbøger, indtalte memoer og ringetoner.
  • Video: Film, musikvideoer og tv-udsendelser.
  • Fotos: Indhold i dit Fotobibliotek, på din Kamerarulle og i din Fotostream.
  • Apps: Installerede apps. Appsenes indhold vises under Dokumenter og data.
  • Bøger: iBooks-bøger, lydbøger og PDF-arkiver.
  • Dokumenter og data: Offline-læseliste i Safari, arkiver lagret i installerede apps og appindhold, f.eks. kontakter, kalendere, beskeder og e-mails (og deres bilag).
  • Andet: Indstillinger, Siri-stemmer, systemdata og cachelagrede arkiver.

Om cachelagrede arkiver i "Andet"

iTunes kategoriserer cachelagret musik, videoer og billeder som Andet i stedet for faktiske sange, videoer eller billeder. Cachelagrede arkiver oprettes, når du streamer eller får vist indhold som musik, videoer og fotos. Når du streamer musik eller videoer, lagres det pågældende indhold som cachelagrede arkiver på iOS-enheden, så du hurtigt kan få adgang til det igen.

Din iOS-enhed fjerner automatisk cachelagrede arkiver og midlertidige arkiver, når din enhed har brug for mere lagringsplads.

Hvis lagringspladsen på en iOS-enhed er forskellig fra det, der vises i iTunes

iTunes kategoriserer cachelagrede arkiver som Andet, og derfor kan der være forskel på den rapporterede brug af Musik eller Video. Du kan få vist brugen på din iOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Generelt > [Enhed] lagringsplads.

Hvis du vil slette de cachelagrede arkiver på iOS-enheden

iOS-enheden sletter automatisk cachelagrede arkiver og midlertidige arkiver, når den er ved at løbe tør for lagringsplads. Du behøver ikke at slette dem manuelt.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.