Skift navn på din macOS-brugerkonto og hjemmemappe

Navnet på din brugerkonto og hjemmemappe blev oprettet, da du indstillede din macOS-brugerkonto. De kan omdøbes.

Hver brugerkonto på din Mac-computer har et fuldt navn og et kort navn (kontonavn). Du kan se disse navne i vinduet Brugere & grupper under Systemindstillinger, og du kan logge på din Mac-computer med både det fulde eller korte navn.

Sådan ændrer du det fulde navn på en brugerkonto

En brugers fulde navn kan ændres af brugeren eller en administratorkonto. Det fulde navn behøver ikke være identisk med kontonavnet eller navnet på hjemmemappen.

macOS Sierra, El Capitan, Yosemite

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Brugere & grupper.
  2. Klik på lås, og indtast derefter et administratornavn og -adgangskode.
  3. Gå til listen over brugere, og Ctrl-klik eller højreklik på den bruger, der skal omdøbes. Vælg Avancerede indstillinger i genvejsmenuen.
  4. Rediger navnet i feltet "Fulde navn", og klik derefter på OK.

OS X Mavericks og ældre versioner

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, klik på Brugere & grupper (eller Konti).
  2. Vælg en bruger på listen.
  3. Rediger navnet i feltet "Fulde navn".

Sådan ændrer du navnet på kontoen og hjemmemappen

Kontonavnet (det korte navn) bruges til at oprette brugerens hjemmemappe, og derfor skal kontonavnet være identisk med navnet på hjemmemappen. Før du følger disse trin, skal du sikkerhedskopiere de vigtigste data.

macOS Sierra, El Capitan, Yosemite, Mavericks, Mountain Lion, Lion

1. Log af den konto, du er ved at omdøbe, og log derefter på en administratorkonto.
    Administratorkontoen skal være en anden konto end den, der omdøbes. Hvis det er nødvendigt, skal du oprette en anden administratorkonto og derefter fjerne den, når du er færdig.
  2. Åbn mappen Brugere på startdisken. Mappen Brugere indeholder hjemmemappen for den konto, der omdøbes. Omdøb hjemmemappen for den pågældende konto, og noter både det gamle og nye navn. Når du omdøber mappen, bliver du bedt om at indtaste det administratornavn og den adgangskode, som du loggede ind med.
  3. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik derefter på Brugere & grupper.
  4. Klik på lås, og indtast derefter det administratornavn og den adgangskode, du anvendte til at logge dig på.
  5. Gå til listen over brugere, og Ctrl-klik eller højreklik på den bruger, der skal omdøbes. Vælg Avancerede indstillinger i genvejsmenuen.
  6. Rediger navnet i feltet "Kontonavn", så det er identisk med det nye navn, som du gav hjemmemappen i mappen Brugere.
    Når du ændrer kontonavnet (det korte navn) eller navnet på hjemmemappen, må det ikke indeholde mellemrum. Hvis det aktuelle kontonavn allerede indeholder et mellemrum, kan du først redigere dette felt, når mellemrummet er fjernet. Klik umiddelbart efter mellemrummet, eller brug venstre pil til at placere markøren lige efter mellemrummet, og tryk derefter på slettetasten for at fjerne mellemrummet.
  7. Rediger navnet i feltet "Hjemmebibliotek", så det er identisk med det nye navn, som du gav hjemmemappen i mappen Brugere.
  8. Klik på OK, og slut derefter Systemindstillinger.
  9. Genstart Mac-computeren.
  10. Log ind på den konto, du har omdøbt, og kontroller derefter, at de gamle arkiver og mapper vises, og at kontoen virker som forventet.

OS X Snow Leopard

1. Log af den konto, som du er ved at omdøbe, og log derefter på en administratorkonto.
    Administratorkontoen skal være en anden konto end den, der omdøbes. Hvis det er nødvendigt, skal du oprette en anden administratorkonto og derefter fjerne den, når du er færdig.
  2. Noter det aktuelle navn på den konto, der skal omdøbes. Det skal være det samme som navnet på hjemmemappen for den pågældende konto, som du finder i mappen Brugere på startdisken.
  3. Åbn programmet Terminal, som ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  4. Indtast følgende kommando i Terminal:

sudo mv /Brugere/gammeltnavn /Brugere/nytnavn

Erstat gammeltnavn med brugerkontoens oprindelige navn, og erstat nytnavn med det nye navn. Eksempel: Hvis den tidligere bruger havde det korte navn "janjensen", og den nye bruger har det korte navn "jan", skal du skrive:

sudo mv /Brugere/janjensen /Brugere/jan

5. Indtast administratoradgangskoden for den aktuelle konto, når du bliver bedt om det, og tryk derefter på Retur.
  6. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, klik på Brugere & grupper, og klik derefter på Konti.
  7. Klik på lås, og indtast derefter det administratornavn og den adgangskode, du anvendte til at logge dig på.
  8. Gå til listen med konti, Ctrl-klik på den konto, der skal omdøbes, og vælg derefter Avancerede indstillinger i genvejsmenuen.
  9. Rediger navnet i feltet "Kontonavn", så det er identisk med det nye navn. I eksemplet ovenfor skal du ændre det fra "janjensen" til "jan".
  10. Rediger navnet i feltet "Hjemmebibliotek", så det er identisk med det nye navn. I eksemplet ovenfor skal du ændre det fra "/Brugere/janjensen" til "/Brugere/jan".
  11. Klik på OK, og slut derefter Systemindstillinger.
  12. Genstart Mac-computeren.
  13. Log ind på den konto, du har omdøbt, og kontroller derefter, at de gamle arkiver og mapper vises, og at kontoen virker som forventet.