Skift navn på din macOS-brugerkonto og hjemmemappe

Du kan omdøbe din macOS-konto og hjemmemappe, der blev navngivet i forbindelse med kontooprettelsen.

Navnet på din macOS-brugerkonto og hjemmemappe  skal være ens. Denne omdøbning ændrer eller nulstiller ikke adgangskoden til din brugerkonto.

Vi anbefaler at sikkerhedskopiere dine vigtigste data, før du fortsætter, da en fejlagtig omdøbning kan beskadige din konto og forhindre login.

Følg instruktionerne i OS X Yosemite eller en nyere version.

Begynd med at omdøbe hjemmemappen

1. Log af den konto, du er ved at omdøbe, og log derefter på en anden administratorkonto. (Hvis du ikke har en administratorkonto, kan du oprette en i indstillingerne for Brugere & grupper).
  2. Åbn mappen Brugere på startdisken. Denne mappe indeholder hver brugers hjemmemappe. Gå til mappen ved at vælge Gå > Gå til mappe i menulinjen, og tast derefter /Users.
  3. Omdøb brugerens hjemmemappe uden mellemrum i det nye navn. Når du omdøber mappen, bliver du bedt om at indtaste det administratornavn og den adgangskode, som du har brugt til at logge ind. Hvis du anvender fildeling til at dele hjemmemappen, kan du ikke omdøbe den, før du deaktiverer deling af mappen.

Omdøb derefter kontoen

Følg disse yderligere instruktioner, mens du stadig er logget ud af den konto, du vil omdøbe:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Brugere & grupper.
  2. Klik på lås, og indtast derefter det administratornavn og den adgangskode, du anvendte til at logge dig på.
  3. Ctrl-klik på den bruger, du vil omdøbe på listen over brugere til venstre, og vælg derefter Avancerede indstillinger.
  4. Rediger feltet ”Kontonavn”, så det stemmer overens med navnet på hjemmemappen. Feltet må ikke indeholde mellemrum.
  5. Kontonavnet vises også i feltet ”Hjemmebibliotek” efter /Users/. Skift dette kontonavn, så det stemmer overens med det nye navn på hjemmemappen.
  6. Husk også at opdatere feltet ”Fulde navn”, hvis du vil ændre din kontos uforkortede navn. Det kan være et hvilket som helst navn, og du kan vælge at bruge enten det fulde navn eller kontonavnet, når du logger ind på din Mac eller foretager ændringer, der kræver brugernavn og adgangskode.
  7. Klik på OK, og genstart din Mac.
  8. Log ind på den konto, du har omdøbt, og kontroller derefter, at de gamle arkiver og mapper vises, og at kontoen virker som forventet.

Avancerede indstillinger under indstillinger for Brugere og grupper