Om Apple Pay

Apple Pay er en nem, sikker og privat måde at betale på med iPhone, iPad, Apple Watch og Mac. Og nu kan du sende og modtage penge til og fra venner og familie direkte i Beskeder.1

Hvad skal jeg have for at bruge Apple Pay?

Du skal bruge følgende for at bruge Apple Pay i understøttede lande eller områder:

I butikker kan du bruge Apple Pay på din iPhone eller dit Apple Watch. I apps kan du bruge Apple Pay på din iPhone, iPad eller dit Apple Watch. På nettet i Safari2 kan du bruge Apple Pay på din iPhone, iPad og Mac. I nogle lande og områder kan du bruge Apple Pay på iPhone og Apple Watch i forbindelse med offentlig transport.

Hvis du vil bruge Apple Pay med Safari på en Mac-model uden indbygget Touch ID, er du muligvis nødt til at kontrollere dine indstillinger. På din iOS-enhed skal du gå til Indstillinger > Wallet & Apple Pay og sørge for, at Tillad betalinger på Mac er slået til.

Hvordan tilføjer jeg et kort til Wallet til brug med Apple Pay?

Du kan begynde at bruge Apple Pay, så snart du har tilføjet dit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort i Wallet. Husk at tilføje dine kort på alle enheder, du vil bruge til Apple Pay.

I USA kan du føje Apple Pay Cash-kortet til Wallet ved at sende eller modtage en betaling eller ved at slå Apple Pay Cash til i Indstillinger > Wallet & Apple Pay.

Din bank, kortudsteder og AppleCare er parate til at hjælpe dig, hvis du har problemer med at tilføje kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort på din enhed. Kontakt banken, kortudstederen eller AppleCare for at få hjælp. Eller prøv disse trin for at få hjælp med at føje kort til Apple Pay

I Japan kan du også tilføje Suica-kort til Wallet og bruge dem med Apple Pay. Hvis du har brug for hjælp til Suica, kan du kontakte Suicas support på 050-2016-5005. Eller prøv disse trin for at få hjælp til at tilføje et Suica-kort.

I Beijing og Shanghai i Kina kan du tilføje rejsekort til Wallet og bruge dem i Apple Pay.

I visse lande og områder kan du også tilføje butikskort, boardingkort, biografbilletter, kuponer og belønningskort til Wallet. Studerende på visse universiteter i USA kan føje deres studiekort til Wallet og bruge det på iPhone og Apple Watch.

Læs om, hvordan du fjerner et kort fra Wallet.

Hvordan bruger jeg Apple Pay?

Du kan bruge Apple Pay i butikker, i apps, på nettet i Safari2 og til nogle former for offentlig transport. I USA kan du bruge Apple Pay til at sende og modtage penge til og fra venner og familie. Du kan foretage betaling til deltagende virksomheder i Business Chat på iPhone, iPad eller iPod touch.4

I butikker skal du kigge efter et af disse symboler ved kassen. Hvis du ikke kan bruge Apple Pay i en butik, der viser et af disse symboler, må du meget gerne give os besked.I apps og på nettet i Safari skal du kigge efter knappen Køb med Apple Pay eller Apple Pay som betalingsmetode.

Når du betaler med Apple Pay i butikker i visse lande og områder, og transaktionen overstiger et bestemt beløb, bliver du muligvis bedt om at indtaste din pinkode. I nogle tilfælde kan du blive nødt til at underskrive en kvittering eller bruge en anden betalingsmetode.

Hvordan sender eller modtager jeg penge til og fra en anden person?

Du kan bruge Apple Pay til at sende og modtage penge direkte på din iPhone, din iPad eller dit Apple Watch.1 Send penge i Beskeder, eller bed Siri om at betale en anden ved hjælp af det kreditkort og debetkort, du allerede har i Wallet. Læs mere om betalinger mellem to personer.

Når du modtager penge, føjes de til dit Apple Pay Cash-kort, der findes i Wallet-appen. Du kan begynde at bruge saldoen med det samme til at foretage køb med Apple Pay i butikker, i apps og på nettet. Du kan også overføre din Apple Pay Cash-saldo til din bankkonto.

Hvis du vil oprette en Apple Pay Cash-konto og sende og modtage penge, skal du være mindst 18 år gammel og bosiddende i USA. Disse tjenester leveres af Green Dot Bank, der er medlem af FDIC.

Optjener jeg stadig point og fordele på mit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort, når jeg betaler med Apple Pay?

Ja. Når du betaler med Apple Pay, får du fortsat de point, fordele og den sikkerhed, der er forbundet med brugen af dit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort.

I Japan får du muligvis yderligere point eller tilbud, som tilbydes af en forhandler, når du bruger Apple Pay i butikker.

Hvordan returnerer jeg en vare, jeg har købt via Apple Pay i en butik?

Ekspedienten kan bruge enhedens kontonummer til at finde købet og behandle returneringen på samme måde, som hvis der var betalt med et kreditkort, debetkort eller forudbetalt kort. Sådan får du vist de sidste fire cifre af enhedens kontonummer:

• På iPhone eller iPad: Gå til Indstillinger > Wallet & Apple Pay, og tryk på kortet.
  • På Apple Watch: Åbn appen Apple Watch på din iPhone, gå til fanen Mit ur, tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på dit kort.

Hvis ekspedienten skal bruge dine kortoplysninger for at behandle returneringen, kan du bruge samme fremgangsmåde, som hvis du skulle foretage en betaling:

1. På den enhed, du brugte til at foretage den oprindelige betaling, skal du vælge det kort, du vil have refunderet til. Husk at bruge det kort, der er registreret i Apple Pay, og ikke dit fysiske kort.
  2. På din iPhone skal du holde enheden hen til læseren og godkende returneringen med Face ID, Touch ID eller adgangskode. På dit Apple Watch skal du dobbeltklikke på sideknappen og holde skærmen på dit Apple Watch inden for en afstand på nogle få centimeter fra den kontaktløse læser.

Afhængigt af butikkens returnerings- og refusionspolitikker kan det tage op til flere dage, før returneringstransaktionen fremgår af dit kortudtog. Apple Pay-aktivitet fremgår også af dine kortudtog.

Hvis du vil returnere varer, der er købt ved hjælp af et Suica-kort med Apple Pay, skal du blot returnere varen til den samme terminal, som du brugte til at foretage købet. Sørg for at returnere varen, før du bruger Suica med Apple Pay til at foretage et nyt køb.

Hvordan kan jeg kontrollere mine seneste transaktioner?

Når du ser dit kort i Wallet, vises den seneste transaktion for hvert kreditkort, debetkort eller forudbetalt kort, herunder Suica i Japan og Apple Pay Cash i USA. For at se mere skal du trykke på kortet og derefter trykke på . Tryk derefter på fanen Transaktioner. Afhængigt af din bank eller kortudsteder får du muligvis kun vist de transaktioner, der er foretaget på din enhed. Det kan også ske, at du får vist alle transaktioner, der er foretaget på dit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort, herunder alle Apple Pay-enheder og dit fysiske betalingskort. Du kan også se Suica-transaktioner i Apple Watch-appen på din iPhone.

Hvis du har konfigureret Apple Watch med Apple Pay, kan du kontrollere din transaktionshistorik i appen Watch på din iPhone. I appen Watch skal du trykke på Wallet & Apple Pay, trykke på dit kort og derefter trykke på fanen Transaktioner.

Nogle banker eller kortudstedere registrerer kun det første godkendte beløb i Wallet, hvilket kan være forskelligt fra transaktionens endelige beløb. Der vises muligvis forskellige transaktionsbeløb i Wallet og på kontoudtoget fra steder som restauranter, tankstationer, hoteller og biludlejningsfirmaer. Du skal altid se bankens eller kortudstederens opgørelse for at få oplysninger om den endelige transaktion. Ved brug af Apple Pay Cash kan du få tilsendt en opgørelse til e-mailadressen for dit Apple-id.

Hvor sikkert er Apple Pay?

Apple Pay er mere sikkert end et fysisk kreditkort, debetkort eller forudbetalt kort. Hver transaktion på din iPhone, iPad eller Mac kræver, at du bekræfter med Face ID, Touch ID eller din adgangskode. Dit Apple Watch er beskyttet med adgangskoden, som kun du kender, og din adgangskode er påkrævet, hver gang du tager dit Apple Watch på, eller når du bruger Apple Pay. Dit kortnummer og din identitet deles ikke med forhandleren, og dine faktiske kortnumre lagres ikke på din enhed eller på Apples servere.

Når du betaler i butikker, sender hverken Apple eller din enhed dine faktiske kortnumre til forhandlerne. Når du betaler i apps og på nettet i Safari2, modtager forhandleren kun oplysninger såsom navn, e-mailadresse, fakturerings- og forsendelsesadresser, som du godkender at dele for at fuldføre din ordre. Apple Pay bevarer anonyme transaktionsoplysninger som f.eks. cirkabeløb for køb. Disse oplysninger kan ikke knyttes til dig, og de omfatter aldrig, hvad du har købt. Apps, der anvender Apple Pay, skal have en anonymitetspolitik, som du kan få vist, og som brugen af dine data er underlagt.

Læs mere om sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger for Apple Pay.

Hvad sker der, hvis min iPhone, min iPad, mit Apple Watch eller min Mac bliver væk eller stjålet?

Med Apple Pay godkender du hvert enkelt køb med Face ID, Touch ID eller din adgangskode. Disse funktioner er med til at forhindre andre i at bruge Apple Pay på din iPhone, din iPad, dit Apple Watch eller din Mac-computer.

Du kan gå til kontosiden for dit Apple-id eller bruge appen Find min iPhone til at spærre eller permanent fjerne muligheden for at betale med Apple Pay fra den pågældende enhed. Kortene suspenderes eller fjernes fra Apple Pay, også selvom enheden er offline og ikke har forbindelse til et mobil- eller Wi-Fi-netværk. Du kan også bede banken eller kortudstederen om at spærre eller fjerne dine kort fra Apple Pay. Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du mister din iPhone, eller hvis den bliver stjålet.

Når du bruger et Suica-kort sammen med Apple Pay, kan du få beløbet igen, selvom du mister din enhed. Når et Suica-kort fjernes fra en enhed, gemmes restsaldoen og kan fortsat føjes til Apple Pay på en anden kompatibel enhed, der er logget ind på iCloud med det samme Apple-id. Hvis enheden er offline, spærres dine Suica-kort for brug inden midnat. Du kan også bede kortudstederen eller Suicas support (050-2016-5005) om at spærre eller fjerne dine kort fra Apple Pay. Du kan føje dine Suica-kort til Apple Pay igen efter kl. 5:00.

Kan jeg fortsætte med at bruge mine fysiske kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort, hvis jeg spærrer eller fjerner mine kort i Wallet?

Når du spærrer eller fjerner dine kort i Wallet, suspenderes eller fjernes dit enhedsspecifikke kontonummer for enheden. Du kan fortsat bruge dine plastickort.

Jeg er forhandler. Hvordan kan jeg tage imod Apple Pay i min butik?

Læs mere om, hvordan du kommer i gang, hvis du vil modtage Apple Pay i din butik.

Jeg er appudvikler. Hvordan kan jeg modtage Apple Pay i mine apps eller på nettet?

Hvis du vil kunne modtage Apple Pay i din app eller på nettet, 2, skal du gå til Apple Pay for udviklere for at finde oplysninger om, hvordan du kommer i gang.

1. Afsendelse og modtagelse af penge med Apple Pay og Apple Pay Cash-kortet er tjenester, der leveres af Green Dot Bank, som er medlem af FDIC. Denne funktion er kun tilgængelig i USA.
  2. I Kina kan du kun bruge Apple Pay på nettet i Safari med kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller en nyere version.
  3. Du skal logge ind på iCloud på alle dine enheder. Du skal indstille Face ID, Touch ID eller en adgangskode på din iOS-enhed. På dit Apple Watch skal du indstille en adgangskode. Hvis du logger af iCloud eller fjerner din adgangskode, fjernes også alle kreditkort, debetkort, forudbetalte kort og Suica-kort fra den pågældende enhed.
  4. Business Chat kører i øjeblikket i en betaversion og bliver løbende rullet ud i virksomheder. Business Chat er kun tilgængelig i USA.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.