Om Apple Pay

Apple Pay er en nem, sikker og privat betalingsmetode til iPhone, iPad, Apple Watch og Mac, der ikke kræver et fysisk kort eller kontanter.

Hvad kræver det at bruge Apple Pay?

Føj et kort til appen Wallet

Du kan begynde at bruge Apple Pay, så snart du har tilføjet dit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort i Wallet. Husk at tilføje dine kort på alle enheder, du vil bruge til Apple Pay.

På iPhone, Apple Watch, iPad eller en Mac med Touch ID kan du bruge Apple Pay, så snart du har føjet dit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort til Wallet.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan føje et kort til Wallet.

Sådan bruger du Apple Pay

Du kan bruge Apple Pay til at købe ting i butikker, i apps og på nettet i Safari og til at rejse med offentlig transport.

Du kan også bruge Apple Pay til at sende og modtage penge i appen Beskeder med Apple Cash.2

Når du betaler med Apple Pay, får du fortsat de point, fordele og den sikkerhed, der er forbundet med brugen af dit kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort.

Hvis du bruger Apple Card1 med Apple Pay, kan du få Daily Cash på dine køb.

Vend tilbage, og få en refundering for emner, som du har købt med Apple Pay i en butik

Ekspedienten kan bruge enhedens kontonummer til at behandle din returnering. Sådan finder du enhedens kontonummer på din iPhone eller iPad:

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Rul ned til Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på kortet.

Til Apple Watch:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Gå til fanen Mit ur, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på dit kort.

Hvis ekspedienten skal bruge dine kortoplysninger:

• Vælg det kort, der skal refunderes, i Apple Pay på den enhed, som du brugte til at købe emnet.
  • På iPhone: Hold enheden tæt på læseren, og godkend.
  • På Apple Watch: Dobbeltklik på sideknappen, og hold skærmen på dit Apple Watch nogle få centimeter fra den kontaktløse læser.

Emner, som du har købt med et Suica- eller PASMO-kort via Apple Pay, skal returneres til den terminal, som de blev købt gennem, før du kan bruge dit Suica- eller PASMO-kort til at foretage nye køb med Apple Pay.

Det kan tage flere dage, før en refundering fremgår af dit kontoudtog.

Læs mere om, hvordan du kan få en refundering, når du returnerer et emne, du har købt med dit Apple Card.

Sådan kan du kontrollere dine Apple Pay-transaktioner

Kontroller dine seneste transaktioner

1. Åbn appen Wallet på din iPhone.
  2. Tryk på det kort, hvis transaktioner du vil kontrollere.
  3. Tryk på en transaktion for at se flere oplysninger.

Afhængigt af din bank eller kortudsteder får du muligvis kun vist de transaktioner, der er foretaget på din enhed. Du kan muligvis også se alle transaktioner fra dine kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort, herunder alle Apple Pay-enheder og dit fysiske kort.

Sådan kontrollerer du dine seneste transaktioner i appen Watch på din iPhone:

1. Åbn appen Watch på din iPhone.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på dit kort, og tryk derefter på fanen Transaktioner.

Nogle banker eller kortudstedere registrerer kun det første godkendte beløb i Wallet, hvilket kan være forskelligt fra transaktionens endelige beløb. På steder som restauranter, tankstationer, hoteller og biludlejningsfirmaer kan transaktionsbeløb i appen Wallet muligvis se anderledes ud end på din opgørelse. Du skal altid se bankens eller kortudstederens opgørelse for at få oplysninger om den endelige transaktion. Hvis du bruger Apple Cash, kan du få tilsendt en opgørelse til e-mailadressen for dit Apple-id.

Du kan også gennemgå dine Apple Card-transaktioner enkeltvist.

Hvor sikkert er Apple Pay?

Apple Pay er mere sikkert end et fysisk kreditkort, debetkort eller forudbetalt kort. Hver transaktion på din iPhone, iPad eller Mac kræver, at du bekræfter med Face ID, Touch ID eller din adgangskode. Dit Apple Watch er beskyttet med adgangskoden, som kun du kender, og din adgangskode er påkrævet, hver gang du tager dit Apple Watch på, eller når du bruger Apple Pay. Dit kortnummer og din identitet deles ikke med forhandleren, og dine faktiske kortnumre lagres ikke på din enhed eller på Apples servere.

Når du betaler i butikker, sender hverken Apple eller din enhed dine faktiske kortnumre til forhandlerne. Når du betaler i apps og på nettet i Safari,3 modtager forhandleren kun oplysninger såsom navn, e-mailadresse, fakturerings- og forsendelsesadresser, som du godkender at dele for at fuldføre din ordre. Apple Pay bevarer anonyme transaktionsoplysninger som f.eks. cirkabeløb for køb. Disse oplysninger kan ikke knyttes til dig, og de omfatter aldrig, hvad du har købt. Apps, der anvender Apple Pay, skal have en anonymitetspolitik, som du kan få vist, og som brugen af dine data er underlagt.

Læs mere om sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger for Apple Pay.

Hvad skal man foretage sig i Apple Pay, hvis en enhed bliver væk eller bliver stjålet?

Se, hvordan du kan spærre eller fjerne muligheden for at bruge Apple Pay på en mistet eller stjålet enhed. Du kan også fjerne alle kort, som du bruger med Apple Pay på en enhed, i appen Wallet.

Brug dine fysiske kreditkort, debetkort eller forudbetalte kort, efter at du har spærret eller fjernet kort i Wallet

Du kan fortsætte med at bruge dine fysiske kort, når du har spærret eller fjernet dine kort i Wallet. Kun enhedens kontonummer, der er enhedsspecifik, spærres eller fjernes.

1. Apple Card udstedes af Goldman Sachs Bank USA, afdelingen i Salt Lake City. Apple Card er kun tilgængelig i USA.
  2. Afsendelse og modtagelse af penge med Apple Pay og Apple Cash-kortet er tjenester, der leveres af Green Dot Bank, der er medlem af FDIC. Denne funktion er kun tilgængelig i USA.
  3. På det kinesiske fastland kan du kun bruge Apple Pay på nettet i Safari med kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere.
  4. Du skal logge ind på iCloud på alle dine enheder. På en iOS-enhed skal du indstille Face ID, Touch ID eller en adgangskode. På dit Apple Watch skal du indstille en adgangskode. Hvis du logger af iCloud eller fjerner din adgangskode, fjernes alle kreditkort, debetkort, forudbetalte kort, studiekort og rejsekort fra den pågældende enhed.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.