Sikker lagring af billeder og opdatering af billeder på alle enheder

Med iCloud-fotos er det let at arkivere hele dit bibliotek på en sikker måde – også selvom du skulle miste din enhed. Hvis du foretrækker at synkronisere billederne manuelt, kan du bruge iTunes til at overføre billeder og videoer fra din computer til din iPhone, iPad og iPod touch.

appen Fotos på iPad, iPhone og Mac

Med iCloud-fotos kan du få adgang til dine fotos og videoer fra din iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV på iCloud.com, og endda på din Windows PC. Når du har oprettet forbindelse til internettet, Wi-Fi eller et mobilnetværk, overføres dine nyeste billeder automatisk, og dine redigeringer opdateres i realtid. Så kan du altid se den nyeste version på dine enheder og online.

Før du begynder

Slå iCloud-fotos til

• På din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og derefter aktivere iCloud-fotos.
  • På din Mac skal du gå til Systemindstillinger > iCloud > Indstillinger ved siden af Fotos og derefter vælge iCloud-fotos.
  • På dit Apple TV skal du gå til Indstillinger > Konti > iCloud > iCloud-fotos.
  • På din Windows-pc skal du downloade iCloud til Windows og derefter opsætte iCloud-fotos.

Hvis du har synkroniseret dine billeder med din iOS enhed fra iTunes, og du derefter aktiverer iCloud-fotos, får du vist beskeden "Fotos og videoer synkroniseret fra iTunes fjernes". De oprindelige versioner af billederne og videoerne forbliver på computeren, og kopierne fjernes fra din iOS-enhed. Når du aktiverer iCloud-fotos på din Mac eller pc, overføres dine oprindelige versioner til iCloud, og herfra har du adgang til dem på alle dine enheder.

Hvis du vælger ikke at aktivere iCloud-fotos, kan du synkronisere dine billeder og videoer manuelt i iTunes.

Sådan synkroniserer du dine billeder manuelt med iTunes

Du kan indstille iTunes til at synkronisere billeder med din iPhone, iPad eller iPod touch fra appen Fotos eller fra en mappe på din computer. Hver gang du synkroniserer din iOS-enhed med iTunes, opdateres billeder og videoer på din iOS-enhed, så de stemmer overens med de album, du har på din computer. Hvis du har billeder på din iPhone, iPad eller iPod touch, der ikke findes på din computer, skal du følge disse trin for at importere dem.

1. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iTunes.
  2. Åbn iTunes på computeren.
  3. Brug det medfølgende USB-kabel til at slutte din iPhone, iPad eller iPod touch til din computer.
  4. Klik på enhedens symbol i iTunes.
    iTunes viser symbol for enhed
  5. Gå til indholdsoversigten i venstre side af iTunes-vinduet, og klik på Fotos.
    Billeder valgt i sidepanelet i iTunes
  6. Klik på feltet ud for "Synkroniser fotografier". Hvis du i stedet får vist "iCloud-fotos er aktiveret", findes alle dine billeder og videoer allerede på alle dine enheder, der bruger iCloud-fotos. Du behøver derfor ikke at synkronisere dem via iTunes.
  7. Vælg den app eller mappe, du vil synkronisere fra. Hvis du vælger at synkronisere en mappe med undermapper, vises det første niveau af undermapper som albummer på din enhed.
    sådan vælger du placering til billeder, som skal synkroniseres i iTunes
  8. Vælg, om du vil synkronisere alle billeder og albummer eller kun valgte album.
  9. Vælg "Inkluder videoer", hvis du også vil synkronisere videoerne fra din app eller mappe.
  10. Klik på Anvend.

Videoer i slowmotion og med tidsforløb skal importeres via appen Fotos eller Billedoverførsel i OS X Yosemite eller en nyere version, så deres effekt synkroniseres via iTunes. Når du bruger iCloud-fotos beholder billeder i Slo-Mo og Time-Lapse videos deres effekter.

Live Photos beholder deres effekt, hvis du importerer dem til Fotos i OS X El Capitan og nyere, men de mister deres effekt, hvis du synkroniserer dem tilbage til din enhed via iTunes. Brug iCloud-fotos, så Live Photos beholder deres effekt, uanset hvilken enhed du bruger.

Hvis du synkroniserer fra Fotos, er det kun systemets fotobibliotek, der er tilgængeligt i iTunes.

Slå iTunes-synkronisering fra

Hvis de synkroniserede billeder på din iPhone, iPad eller iPod touch skal fjernes, kan du slå synkroniseringen fra i iTunes og derefter fjernes billederne fra din enhed. Du kan slå synkronisering fra for nogle af dine fotoalbum eller dem alle på én gang.

Sådan standser du synkronisering af bestemte album

1. Åbn iTunes på din computer, og tilslut din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klik på enhedens symbol i iTunes.
  3. Klik på Fotos.
  4. Vælg "Valgte album", og fjern markeringen af de album eller samlinger, der ikke længere skal synkroniseres.
  5. Klik på Anvend.

Sådan standser du synkronisering af alle billeder

1. Åbn iTunes på din computer, og tilslut din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klik på enhedens symbol i iTunes.
  3. Klik på Fotos.
  4. Fjern markeringen af "Synkroniser fotografier", og klik derefter på "Fjern fotos".
  5. Klik på Anvend.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.