Hvis et lyd- eller videoarkiv ikke afspiller på Mac

Ældre eller specielle medieformater kan kræve anden software.

Apple-apps som QuickTime Player, Fotos og Keynote understøttes af mange forskellige lyd- og videoformater. Nogle apps foretrækker bestemte formater, men QuickTime-filmarkiver (.mov), de fleste MPEG-arkiver (.mp4, .m4v, .m4a, .mp3, .mpg), visse AVI- og WAV-arkiver og mange andre formater kan som regel bruges i de fleste apps uden ekstra software.

Ældre eller specielle medieformater kan muligvis ikke bruges i appen, fordi formatet kræver software, der er udviklet til at understøtte den. Hvis dette sker, kan din app ikke åbne arkivet eller afspille dens lyd eller video.

Sådan søger du efter en app, der kan bruges med dit arkiv

Du har måske allerede en app, der understøtter dit arkivs format. Hvis du er i tvivl om, hvilken af dine installerede apps, du skal prøve, kan det være, at din Mac kan foreslå en:

1. Ctrl-klik (eller højreklik) på et arkiv i Finder.
  2. Vælg Åbn med i den viste genvejsmenu. Der vises en undermenu med alle de installerede apps, som din Mac mener, måske kan åbne arkivet.

Hvis ingen af dine installerede apps kan åbne arkivet, skal du søge på internettet eller i Mac App Store efter apps, der kan afspille eller konvertere arkivet:

• Medtag navnet på medieformatet i din søgning. Du kan finde formatet ved at vælge arkivet og trykke på Kommando-I for at åbne et infovindue. Formatet vises muligvis efter mærket Type, f.eks. "Type: Matroska Video File".
  • Medtag arkivendelsen i din søgning. Arkivendelsen er de bogstaver, der vises efter arkivnavnet, f.eks. .avi, .wmv eller .mkv.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.