Hvis et lyd- eller videoarkiv ikke afspille på Mac

Ældre eller specielle medieformater kan kræve anden software.

Apple-apps som QuickTime Player, Fotos og Keynote understøttes af mange forskellige lyd- og videoformater. Selvom nogle apps muligvis foretrækker bestemte formater, kan QuickTime-filmarkiver (.mov), de fleste MPEG-arkiver (.mp4, .m4v, .m4a, .mp3, .mpg), AVI- og WAV-arkiver og mange andre formater som regel bruges i de fleste apps uden ekstra software.

Ældre eller specielle medieformater kan muligvis ikke bruges i appen, fordi formatet kræver software, der er udviklet til at understøtte den. Hvis dette sker, kan din app ikke åbne arkivet eller afspille dens lyd eller video.

Sådan søges efter en app, der kan bruges med dit arkiv

Du har måske allerede en app, der understøtter dit arkivs format. Hvis du er i tvivl om, hvilken af dine installerede apps, der skal prøves, kan det være, at din Mac kan foreslå en:

1. Ctrl-klik (eller højreklik) på et arkiv i Finder.
  2. Vælg Åbn med i den viste genvejsmenu. Der vises en undermenu med alle de installerede apps, som din Mac mener måske kan åbne arkivet.

Hvis ingen af dine installerede apps kan åbne arkivet, skal du søge på internettet eller i Mac App Store efter apps, der kan afspille eller konvertere arkivet. Medtag følgende i søgningen:

• Navnet på medieformatet. Hvis du ikke kender formatet, skal du vælge arkivet og trykke på Kommando-I for at åbne et vindue med oplysninger. Formatet vises muligvis efter mærket Type, f.eks. "Type: Matroska Video File".
  • Arkivtypenavnet er de bogstaver, der vises efter arkivnavnet, f.eks. .avi, .wmv, eller .mkv.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.