Hvis et lyd- eller videoarkiv ikke afspiller på Mac

Ældre eller specielle medieformater kan kræve anden software.

Apple-apps som QuickTime Player, Fotos og Keynote understøttes af mange forskellige lyd- og videoformater. Nogle apps foretrækker bestemte formater, men QuickTime-filmarkiver (.mov), de fleste MPEG-arkiver (.mp4, .m4v, .m4a, .mp3, .mpg), visse AVI- og WAV-arkiver og mange andre formater kan som regel bruges i de fleste apps uden ekstra software.

Ældre eller specielle medieformater kan muligvis ikke bruges i appen, fordi formatet kræver software, der er udviklet til at understøtte den. Hvis dette sker, kan din app ikke åbne arkivet eller afspille dens lyd eller video.

Sådan søger du efter en app, der kan bruges med dit arkiv

Du har måske allerede en app, der understøtter dit arkivs format. Hvis du er i tvivl om, hvilken af dine installerede apps, du skal prøve, kan det være, at din Mac kan foreslå en:

1. Ctrl-klik (eller højreklik) på et arkiv i Finder.
  2. Vælg Åbn med i den viste genvejsmenu. Der vises en undermenu med alle de installerede apps, som din Mac mener, måske kan åbne arkivet.

Hvis ingen af dine installerede apps kan åbne arkivet, skal du søge på internettet eller i Mac App Store efter apps, der kan afspille eller konvertere arkivet:

• Medtag navnet på medieformatet i din søgning. Du kan finde formatet ved at vælge arkivet og trykke på Kommando-I for at åbne et infovindue. Formatet vises muligvis efter mærket Type, f.eks. "Type: Matroska Video File".
  • Medtag arkivendelsen i din søgning. Arkivendelsen er de bogstaver, der vises efter arkivnavnet, f.eks. .avi, .wmv eller .mkv.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.