Sådan ændrer, tilføjer eller fjerner du betalingsmetoder for Apple-id

Sådan administrerer du betalingsoplysningerne for dit Apple-id på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller en Android-enhed.

Dit Apple-id er den konto, som du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som f.eks. App Store, iTunes Store, iCloud og meget mere. Når du ændrer dine betalingsoplysninger, opdateres de for alle de apps og tjenester, du bruger med dit Apple-id.

Hvis du vil ændre, tilføje eller fjerne dine betalingsmetoder, skal du trykke eller klikke på denne knap:

Rediger betalingsmetoder

Hvis du ikke kan se en liste over dine betalingsmetoder, når du trykker eller klikker på knappen, skal du følge trinnene nedenfor.

Sådan ændrer du din betalingsmetode på iPhone, iPad eller iPod touch

Før du ændrer dine betalingsoplysninger, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af iOS.

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på iTunes & App Store.*
  3. Tryk på dit Apple-id og derefter på Vis Apple-id. Du bliver muligvis bedt om at logge ind.
  4. Tryk på Administrer betalinger. (Hvis du bruger en ældre version af iOS, skal du trykke på Betalingsoplysninger). Derefter kan du tilføje, opdatere, ændre rækkefølgen på eller fjerne dine betalingsmetoder:

Sådan opdaterer eller tilføjer du

iPhone, der viser skærmen Administrer betalinger med tre kreditkort på listen.

Opdater en betalingsmetode
Tryk på en betalingsmetode, og rediger derefter dine oplysninger. Kontroller, at dine oplysninger stemmer overens med dem, du har registreret hos dit pengeinstitut. Du kan være nødt til at indtaste den sikkerhedskode, du finder på dit kredit- eller debetkort. Hvis du ser Apple Pay efter de sidste fire cifre af kortnummeret, skal du redigere dine faktureringsoplysninger i appen Wallet.

Tilføj en betalingsmetode
Tryk på Tilføj Betalingsmetode. Du får muligvis vist et forslag om at tilføje et kort, som du bruger med Apple Pay. (Hvis du tilføjer et nyt kredit- eller debetkort, kan du muligvis se muligheden for at føje det nye kort til Apple Pay).

Sådan fjerner du eller ændrer rækkefølgen

iPhone, der viser skærmen Administrer betalinger med knappen Fjern ud for kreditkortene.

Fjern en betalingsmetode
Tryk på Rediger, og tryk derefter på symbolet Fjern , eller skub til venstre, og tryk på Slet.

Skift rækkefølgen på dine betalingsmetoder
Tryk på Rediger, og brug derefter symbolet Skift rækkefølge  til at ændre rækkefølgen på dine betalingsmetoder. Apple forsøger først at trække penge på den øverste betalingsmetode og fortsætter derefter nedad på listen. Du kan ikke ændre rækkefølgen for, hvornår der trækkes penge på Apple-id-saldoen.

*Med iOS 12.2 eller nyere kan du også administrere dine betalingsmetoder fra Indstillinger > [dit navn] > Betaling og levering. Hvis du har en enhed med iOS 12.1.x eller tidligere, og du redigerer dine betalingsmetoder fra Betaling og levering, fjernes alle dine registrerede betalingsmetoder.

Sådan ændrer du din betalingsmetode på Mac eller pc

På en Mac: Rediger dine betalingsoplysninger i App Store. På en pc skal du bruge iTunes.

Sådan ændrer du din betalingsmetode på en Mac

1. Åbn App Store på din Mac.
  2. Klik på dit navn eller på knappen Log ind nederst i indholdsoversigten.
  3. Klik på Vis oplysninger.
  4. Sørg for, at de oplysninger, der er angivet på siden Kontooplysninger, stemmer overens med de oplysninger, du har registreret hos dit pengeinstitut.
  5. Klik på Administrer betalinger ud for Betalingsoplysninger. (Hvis du bruger en ældre version af macOS, skal du klikke på Rediger til højre for Betalingstype). Du bliver muligvis bedt om at logge ind med dit Apple-id. Derefter kan du tilføje, opdatere, fjerne eller ændre rækkefølgen på dine betalingsmetoder:
    • Sådan opdaterer du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil ændre. Du kan være nødt til at indtaste den sikkerhedskode, du finder på dit kredit- eller debetkort.
    • Sådan tilføjer du en betalingsmetode: Klik på Tilføj betalingsmetode.
    • Sådan fjerner du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil fjerne, og klik derefter på Fjern.
    • Sådan ændrer du rækkefølgen på dine betalingsmetoder: Hold markøren over en betalingsmetode, og brug derefter symbolet Skift rækkefølge  til at flytte betalingsmetoden op eller ned. Apple forsøger først at trække penge på den øverste betalingsmetode og fortsætter derefter nedad på listen. Du kan ikke ændre rækkefølgen for, hvornår der trækkes penge på Apple-id-saldoen.

App Store på Mac, der viser siden Administrer betalinger, hvor du kan redigere, ændre rækkefølgen på, tilføje eller fjerne betalingsmetoder.

Sådan ændrer du din betalingsmetode i iTunes til Windows på pc

1. Åbn iTunes.
  2. I menulinjen øverst i iTunes-vinduet skal du klikke på Konto og derefter klikke på Vis min konto.
  3. Log ind med dit Apple-id.
  4. Sørg for, at de oplysninger, der er angivet på siden Kontooplysninger, stemmer overens med de oplysninger, du har registreret hos dit pengeinstitut.
  5. Klik på Administrer betalinger til højre for Betalingsoplysninger. (Hvis du bruger en ældre version af iTunes, skal du klikke på Rediger til højre for Betalingstype). Derefter kan du tilføje, opdatere, fjerne eller ændre rækkefølgen på dine betalingsmetoder:
    • Sådan opdaterer du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil ændre. Du kan være nødt til at indtaste den sikkerhedskode, du finder på dit kredit- eller debetkort.
    • Sådan tilføjer du en betalingsmetode: Klik på Tilføj betalingsmetode.
    • Sådan fjerner du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil fjerne, og klik derefter på Fjern.
    • Sådan ændrer du rækkefølgen på dine betalingsmetoder: Hold markøren over en betalingsmetode, og brug derefter symbolet Skift rækkefølge  til at flytte betalingsmetoden op eller ned. Apple forsøger først at trække penge på den øverste betalingsmetode og fortsætter derefter nedad på listen. Du kan ikke ændre rækkefølgen for, hvornår der trækkes penge på Apple-id-saldoen.

Sådan ændrer du din betalingsmetode på din Android-enhed

Du kan redigere dine betalingsoplysninger på en Android-enhed, men hvis du gør dette, fjernes alle betalingsmetoder med undtagelse af din primære metode fra dit Apple-id og fra andre enheder, du bruger med dit Apple-id. Hvis du vil undgå dette, skal du bruge en Mac eller pc til at opdatere dine betalingsoplysninger.

Før du ændrer dine betalingsoplysninger, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af Apple Music på din Android-enhed.

1. Åbn appen Apple Music på din Android-enhed.
  2. Tryk på knappen Menu knappen Sorteringsindstillinger øverst til højre.
  3. Tryk på Konto. Hvis du ikke kan se Konto, skal du trykke på Indstillinger, trykke på Log ind, logge ind med dit Apple-id, trykke på knappen Tilbage knappen Naviger op og trykke på knappen Menu knappen Sorteringsindstillinger igen.
  4. Tryk på Betalingsoplysninger.
  5. Rediger eller fjern oplysningerne. Vælg Ingen for at fjerne betalingsmetoden.
    Android-telefon, der viser betalingsoplysninger for Apple Music.
  6. Sørg for, at dit navn og din faktureringsadresse svarer til de oplysninger, der er registreret hos dit pengeinstitut. Tryk derefter på Udfør.

Sådan administrerer du betalingsmetoder, som medlemmer af din familie bruger

Når du indstiller Familiedeling og aktiverer deling af køb, kan en voksen i familien – familiearrangøren – kontrollere en enkelt delt betalingsmetode for alle i familiegruppen. Læs mere om familiekøb og betalinger.

Hvis du er familiearrangøren, kan du føje flere betalingsmetoder til dit eget Apple-id, men medlemmerne af din familie kan kun bruge den øverste betalingsmetode på listen. Hvis et medlem af familien ikke kan foretage et køb, kan familiearrangøren flytte en anden betalingsmetode op øverst på listen.

Sådan gør du, hvis du ikke kan ændre eller fjerne dine betalingsoplysninger

Det skal du gøre, hvis du har spørgsmål til en betaling

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.