Skift eller fjernelse af betalingsoplysninger for dit Apple-id

Du kan ændre betalingsoplysningerne for dit Apple-id under Indstillinger på din iPhone, iPad eller iPod touch. På din Mac eller pc skal du bruge iTunes.

Dit Apple-id er den personlige konto, som du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, Apple Online Store, FaceTime og meget mere. Når du ændrer din betalingsmetode eller faktureringsadresse, opdateres oplysningerne overalt, hvor du bruger dit Apple-id.

Hvis du ændrer betalingsmetoden, skal du sørge for, at kontooplysningerne svarer til de oplysninger, som dit pengeinstitut har registreret. Læs om de forskellige betalingsmetoder, som du kan bruge.

Når du indstiller Familiedeling og slår deling af køb til, kan en voksen i familien – familieorganisatoren – bestemme den fælles betalingsmetode for alle i familiegruppen. Læs mere om familiekøb og -betalinger.

Tilgængeligheden af butikken og funktionerne kan variere, afhængigt af land eller område.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iTunes & App Store.
  2. Tryk på dit Apple-id og derefter på Vis Apple-id. Du bliver muligvis bedt om at logge ind.
  3. Tryk på Betalingsoplysninger, og vælg derefter Ingen eller en anden betalingsmetode.
    Læs, hvad du skal gøre, hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan vælge den mulighed, eller hvis der findes flere betalingsmetoder i dit land eller område.
  4. Sørg for, at navnet og faktureringsadressen svarer til de oplysninger, der er registreret hos dit pengeinstitut. Tryk derefter på OK.

Når du har ændret betalingsmetoden til et kreditkort, foretager iTunes Store en midlertidig reservation af et beløb på kortet for at kontrollere de opdaterede kontooplysninger. Du får muligvis også vist en mulighed for at føje det nye kort til Apple Pay.

På din Mac eller pc

På din Mac eller pc kan du redigere dine betalingsoplysninger ved hjælp af iTunes eller på internettet.

Du kan også redigere dine betalingsoplysninger i Systemindstillinger på en Mac. Hvis du har en pc, kan du bruge iCloud til Windows.

iTunes

Hvis du vil åbne iTunes og logge på siden Kontooplysninger, skal du klikke på følgende link: Vis min konto. Eller følg disse trin:

1. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Konto > Vis min konto.
  2. Log ind med dit Apple-id.

På siden Kontooplysninger:

1. Klik på Rediger til højre for Betalingstype. I afsnittet Betalingsmetode vises de betalingsmetoder, der kan bruges i iTunes Store. Hvis du bruger Familiedeling, og deling af køb er slået til, er det kun din familieorganisator, der kan opdatere betalingsoplysningerne.
  2. Rediger eller fjern oplysningerne. Vælg Ingen for at fjerne betalingsmetoden. Få hjælp, hvis du hverken får vist muligheden Ingen eller ikke kan vælge den.
  3. Klik på OK.

Når du har ændret betalingsmetoden til et kreditkort, foretager iTunes Store en midlertidig reservation af et beløb på kortet for at kontrollere de opdaterede kontooplysninger.

På nettet

Du kan skifte til et andet kredit- eller debetkort ved at logge på kontosiden for dit Apple-id. Du er muligvis nødt til at bekræfte din betalingsmetode, første gang du forsøger at købe noget på en af dine Apple-enheder.

1. Klik på Vis Apple-id for at gå til kontosiden for dit Apple-id.
  2. Log ind med dit Apple-id. Du kan blive bedt om at svare på sikkerhedsspørgsmål.
  3. Klik på knappen Rediger under Betaling og levering. Hvis du bruger Familiedeling, og deling af køb er slået til, er det kun din familieorganisator, der kan opdatere betalingsoplysningerne.
  4. Rediger dine betalingsoplysninger.
  5. Klik på Arkiver.

Du kan også opdatere din kontos sikkerhed eller andre indstillinger på siden, men du kan ikke fjerne en betalingsmetode fra siden.

Systemindstillinger

1. Gå til Systemindstillinger > iCloud.
  2. Klik på Kontooplysninger. Du er muligvis nødt til at logge ind med dit Apple-id.
  3. Klik på fanen Betaling, og vælg Oplysninger til højre for din nuværende betalingsmetode. Hvis du bruger Familiedeling, og deling af køb er slået til, er det kun din familieorganisator, der kan opdatere betalingsoplysningerne.
  4. Rediger dine betalingsoplysninger.
  5. Klik på Gem, og klik derefter på OK.

Du kan ikke fjerne en betalingsmetode i Systemindstillinger.

iCloud til Windows

1. På din pc: Åbn iCloud til Windows.
  2. Klik på Kontooplysninger > Administrer Apple-id.
  3. Der åbnes et browservindue. Log ind med dit Apple-id. Du bliver muligvis bedt om at bekræfte dit Apple-id.
  4. Klik på knappen Rediger under Betaling og levering. Hvis du bruger Familiedeling, og deling af køb er slået til, er det kun din familieorganisator, der kan opdatere betalingsoplysningerne.
  5. Rediger dine betalingsoplysninger.
  6. Klik på Arkiver.

Du kan ikke bruge iCloud til Windows til at fjerne en betalingsmetode.

Automatisk opdatering af betalingsoplysninger

Hvis der er iTunes-betalinger på kontoudtoget for et nyt kreditkort, har din kortudsteder muligvis automatisk opdateret dine oplysninger for dig. Kortudstedere opdaterer betalingsoplysningerne for at forhindre afbrydelser i faste betalinger, f.eks. et abonnement på Apple Music, når der udstedes et nyt kreditkort. Nogle kortudstedere tillader også, at faste betalinger kan fortsætte med at blive trukket på et kreditkort efter udløbsdatoen.

Hvis du har spørgsmål til dette, skal du kontakte din kortudsteder eller dit pengeinstitut.

Få hjælp

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.