Sådan ændrer, tilføjer eller fjerner du betalingsmetoder for Apple-id

Du kan administrere betalingsoplysningerne for dit Apple-id i Indstillinger på din iPhone, iPad eller iPod touch; i iTunes på din Mac eller pc, eller i appen Apple Music på din Android-enhed.

Dit Apple-id er den personlige konto, som du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som f.eks. App Store, iTunes Store, iCloud og meget mere. Når du ændrer din betalingsmetode eller faktureringsadresse, opdateres oplysningerne overalt, hvor du bruger dit Apple-id.

Rediger betalingsmetoder

Sådan ændrer du din betalingsmetode på iPhone, iPad eller iPod touch

Før du ændrer dine betalingsoplysninger, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af iOS.

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iTunes & App Store.*
  2. Tryk på dit Apple-id og derefter på Vis Apple-id. Du bliver muligvis bedt om at logge ind.
  3. Tryk på Administrer betalinger. (Hvis du bruger en ældre version af iOS, skal du trykke på betalingsoplysninger). Derefter kan du tilføje, opdatere, ændre rækkefølgen på eller fjerne dine betalingsmetoder:

Sådan opdaterer eller tilføjer du

Siden Administrer betalinger på iPhone, der viser Apple-id-saldo og nogle kreditkort.

• Sådan opdaterer du en betalingsmetode: Tryk på den betalingsmetode, du vil ændre, og rediger derefter dine oplysninger. Kontroller, at dine oplysninger stemmer overens med dem, du har registreret hos dit pengeinstitut. Du kan være nødt til at indtaste den sikkerhedskode, du finder på dit kredit- eller debetkort.
  • Sådan tilføjer du en betalingsmetode: Tryk på Tilføj betalingsmetode. (Hvis du tilføjer et kredit- eller debetkort, kan du muligvis se muligheden for at føje det nye kort til Apple Pay).

Sådan fjerner du eller ændrer rækkefølgen

På siden Administrer betalinger kan du, efter du har trykket på Rediger, trykke for at fjerne eller ændre rækkefølgen på betalingsmetoder.

• Sådan fjerner du en betalingsmetode: Tryk på Rediger, og tryk derefter på symbolet Fjern  eller skub til venstre, og tryk på slet.
  • Sådan ændrer du rækkefølgen på dine betalingsmetoder: Tryk på Rediger, og brug derefter symbolet Move Order (Skift rækkefølge)  til at flytte rundt på dine betalingsmetoder. Apple forsøger først at trække penge på den øverste betalingsmetode og fortsætter derefter nedad på listen. Du kan ikke ændre rækkefølgen for, hvornår der trækkes penge på Apple-id-saldoen.

*Med iOS 12.2 eller nyere kan du også administrere dine betalingsmetoder fra Indstillinger > [dit navn] > Betaling og levering. Hvis du har en enhed med iOS 12.1.x eller tidligere, og du redigerer dine betalingsmetoder fra Betaling og levering, fjernes alle dine registrerede betalingsmetoder.

Sådan ændrer du din betalingsmetode på Mac eller pc

På din Mac kan du redigere betalingsoplysninger i iTunes eller App Store. På en pc skal du bruge iTunes.

Sådan ændrer du din betalingsmetode i iTunes

Før du ændrer dine betalingsoplysninger, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af iTunes.

1. Åbn iTunes.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Konto > Vis min konto.
  3. Log ind med dit Apple-id.
  4. Sørg for, at de oplysninger, der er angivet på siden Kontooplysninger, stemmer overens med de oplysninger, du har registreret hos dit pengeinstitut.
  5. Klik på Administrer betalinger til højre for betalingsoplysninger. (Hvis du bruger en ældre version af iTunes, skal du klikke på Rediger til højre for Betalingstype). Derefter kan du tilføje, opdatere, fjerne eller ændre rækkefølgen på dine betalingsmetoder:
    • Sådan opdaterer du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil ændre. Du kan være nødt til at indtaste den sikkerhedskode, du finder på dit kredit- eller debetkort.
    • Sådan tilføjer du en betalingsmetode: Klik på Tilføj betalingsmetode.
    • Sådan fjerner du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil fjerne, og klik derefter på Fjern.
    • Sådan ændrer du rækkefølgen på dine betalingsmetoder: Hold markøren over en betalingsmetode, og brug derefter symbolet Move Order (Skift rækkefølge)  til at flytte betalingsmetoden op eller ned. Apple forsøger først at trække penge på den øverste betalingsmetode og fortsætter derefter nedad på listen. Du kan ikke ændre rækkefølgen for, hvornår der trækkes penge på Apple-id-saldoen.

Siden Administrer betalinger i iTunes, der viser Apple-id-saldo og nogle kreditkort.

Sådan ændrer du din betalingsmetode i App Store

Før du ændrer dine betalingsoplysninger, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af macOS.

1. Åbn App Store på din Mac.
  2. Klik på dit navn nederst på indholdsoversigten. Hvis du ikke er logget ind, skal du klikke på Log ind.
  3. Klik på  Vis oplysninger.
  4. Sørg for, at de oplysninger, der er angivet på siden Kontooplysninger, stemmer overens med de oplysninger, du har registreret hos dit pengeinstitut.
  5. Klik på Administrer betalinger til højre for betalingsoplysninger. (Hvis du bruger en ældre version af macOS, skal du klikke på Rediger til højre for Betalingstype). Derefter kan du tilføje, opdatere, fjerne eller ændre rækkefølgen på dine betalingsmetoder:
    • Sådan opdaterer du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil ændre. Du kan være nødt til at indtaste den sikkerhedskode, du finder på dit kredit- eller debetkort.
    • Sådan tilføjer du en betalingsmetode: Klik på Tilføj betalingsmetode.
    • Sådan fjerner du en betalingsmetode: Klik på Rediger ud for den betalingsmetode, du vil fjerne, og klik derefter på Fjern.
    • Sådan ændrer du rækkefølgen på dine betalingsmetoder: Hold markøren over en betalingsmetode, og brug derefter symbolet Move Order (Skift rækkefølge)  til at flytte betalingsmetoden op eller ned. Apple forsøger først at trække penge på den øverste betalingsmetode og fortsætter derefter nedad på listen. Du kan ikke ændre rækkefølgen for, hvornår der trækkes penge på Apple-id-saldoen.

Siden Administrer betalinger i App Store, der viser Apple-id og nogle kreditkort.

Sådan ændrer du din betalingsmetode på din Android-enhed

Du kan redigere dine betalingsoplysninger på en Android-enhed, men hvis du gør dette, fjernes alle betalingsmetoder med undtagelse af din primære metode fra dit Apple-id og fra andre enheder, du bruger med dit Apple-id. Hvis du vil undgå dette, skal du bruge iTunes på en Mac eller pc til at opdatere dine betalingsoplysninger.

Før du ændrer dine betalingsoplysninger, skal du sikre dig, at du har den nyeste version af Apple Music på din Android-enhed.

1. Åbn appen Apple Music på din Android-enhed. Tryk på Bibliotek, Til dig, Gennemse eller Radio nederst på skærmen. Tryk derefter på menuknappen knappen Sorteringsindstillinger øverst til højre.
  2. Tryk på Konto > Betalingsoplysninger. Du bliver muligvis bedt om at logge ind med dit Apple-id. Hvis du ikke kan se Konto, skal du trykke på Indstillinger > Log ind, logge ind med dit Apple-id, trykke på tilbageknappen knappen Naviger op og trykke på menuknappen knappen Sorteringsindstillinger igen.
  3. Skift eller fjern dine oplysninger på skærmen Betalingsoplysninger. Vælg Ingen for at fjerne betalingsmetoden.
    En Android-telefon, der er åbnet på afsnittet Betalingsoplysninger på appen Apple Music. Ingen er valgt under Betalingsmetode.
  4. Sørg for, at dit navn og din faktureringsadresse svarer til de oplysninger, der er registreret hos dit pengeinstitut. Tryk derefter på Udfør.

Sådan administrerer du betalingsmetoder, som medlemmer af din familie bruger

Når du indstiller Familiedeling og aktiverer deling af køb, kan en voksen i familien – familiearrangøren – kontrollere en enkelt delt betalingsmetode for alle i familiegruppen. Læs mere om familiekøb og -betalinger.

Hvis du er familiearrangøren, kan du tilføje flere betalingsmetoder til dit eget Apple-id, men medlemmerne af din familie kan kun bruge den øverste betalingsmetode på listen. Hvis et medlem af familien ikke kan foretage et køb, kan familiearrangøren flytte en anden betalingsmetode op øverst på listen.

Sådan gør du, hvis du ikke kan ændre eller fjerne dine betalingsoplysninger

Det skal du gøre, hvis du har spørgsmål til en betaling

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.