Godkendelse eller fjernelse af godkendelse af computer til køb i iTunes Store

Læs mere om, hvordan du godkender din computer, inden du bruger den til at synkronisere eller afspille indhold, du har downloadet fra iTunes Store.

Når du godkender din Mac eller pc, giver du den tilladelse til at få adgang til din musik, dine film og andet indhold.

• Du kan godkende op til fem computere, hvilket betyder, at du kan afspille indhold på fem forskellige computere.
  • Du kan ikke godkende en computer fra en anden computer eller fra din iPhone, iPad eller iPod touch.

Inden du sælger eller giver din computer væk eller sender den til service, skal du fjerne computerens godkendelse, så den ikke har adgang til beskyttede køb. Hvis du bruger andre enheder, kan du læse mere om, hvordan du kan se, hvor du er logget ind, eller hvordan du fjerner enheder.

Tilgængeligheden af butikken og funktionerne kan variere afhængigt af land eller område.

Sådan godkender du en Mac eller pc

Inden du godkender en Mac, skal du opdatere den til den nyeste version af macOS. På pc: Opdater til den nyeste version af iTunes til Windows.

1. På Mac: Åbn appen Musik, appen Apple TV eller appen Apple Books. På pc: Åbn iTunes til Windows.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Gå til menulinjen på din Mac eller pc, vælg Konto > Godkendelser > Godkend denne computer.
    Hvis du bliver bedt om at godkende din computer igen, bruger den ikke en ny godkendelse. Apple-id bruger den samme godkendelse til den samme computer.

Sådan kan du se dine godkendte computere

Du kan logge ind automatisk på siden Kontooplysninger på din computer ved at klikke her. Eller følg disse trin:

1. På Mac: Åbn appen Musik, appen Apple TV eller appen Apple Books. På pc: Åbn iTunes til Windows.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Gå til menulinjen på din Mac eller pc, vælg Konto > Vis min konto.
  4. Log ind med dit Apple-id.
  5. Rul til afsnittet Oversigt over Apple-id på siden Kontooplysninger. Her vises antallet af computere, du har godkendt med dit Apple-id. Navnene på de pågældende computere vises ikke. Afsnittet vises kun, når der er godkendt to eller flere computere.

Hvis der er godkendt flere computere end forventet, kan det skyldes, at du har glemt at fjerne godkendelsen af computere, som du ikke længere bruger, har givet væk eller solgt. Du skal fjerne godkendelsen af alle dine computere og derefter godkende hver af dem, du stadig bruger.

Sådan fjerner du godkendelse af en computer

1. På Mac: Åbn appen Musik, appen Apple TV eller appen Apple Books. På pc: Åbn iTunes til Windows.
  2. På menulinjen øverst på computerskærmen skal du vælge Konto > Godkendelser > Fjern computerens godkendelse.
  3. Log ind med dit Apple-id.
  4. Vælg Fjern godkendelse.

Hvis du løber tør for godkendelser, kan du fjerne alle

Hvis en af dine fem godkendelser er på en computer, du ikke længere bruger, kan du fjerne godkendelsen. Hvis du har solgt eller foræret en computer væk, der brugte en af dine fem godkendelser, skal du vælge Fjern godkendelsen af alle på siden Kontooplysninger. Godkend derefter hver af de computere, du stadig bruger.

Om godkendelse af andre Apple-enheder

Du behøver ikke at godkende din iPhone, iPad, iPod touch eller anden Apple-enhed. Disse enheder bruger ikke dine tilgængelige godkendelser. Læs mere om, hvordan du kontrollerer listen over enheder for dit Apple-id for at se, hvor du er logget ind, og hvordan du fjerner en enhed.

Sådan får du hjælp

• Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din computer bliver ved med at bede dig om godkendelse, når du prøver at afspille dit indhold.
  • Du kan fjerne godkendelsen af alle computere en gang om året.
  • Hvis du ikke får vist Konto på menulinjen øverst på computerskærmen eller øverst i appen Musik eller i iTunes-vinduet, skal du tjekke dine Begrænsninger. Adgangen til iTunes Store er muligvis slået fra.

Tilgængeligheden af butikken og funktionerne kan variere afhængigt af land eller område.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.