Brug af Apple Pay

Læs mere om, hvordan du nemt og sikkert betaler med Apple Pay i butikker, restauranter, i apps, på nettet og meget mere.

Betal i butikker og andre steder

Med din iPhone eller dit Apple Watch kan du bruge Apple Pay overalt, hvor du ser et af disse symboler.1,2 Du kan betale med Apple Pay i butikker, på restauranter, i taxaer, salgsautomater og mange andre steder.

Brug af Apple Pay på iPhone

Betal med din iPhone med Face ID

1. Hvis du vil bruge dit standardkort, trykker du to gange på sideknappen og kigger derefter på iPhone for at blive godkendt med Face ID, eller du indtaster din kode.
  2. Hold toppen af din iPhone et par centimeter fra den kontaktfri læser, indtil OK og et flueben vises på skærmen.

Se i demoen, hvordan det fungerer.

Betal med din iPhone med Touch ID

1. Hvis du vil bruge dit standardkort, skal du lade fingeren hvile på Touch ID.
  2. Hold toppen af din iPhone et par centimeter fra den kontaktfri læser, indtil OK og et flueben vises på skærmen.

Se i demoen, hvordan det fungerer.

Skærmen Betal med Apple Watch

Betal med Apple Watch

1. Hvis du vil bruge dit standardkort, skal du trykke to gange på sideknappen og holde skærmen på dit Apple Watch et par centimeter fra den kontaktfri læser.
  2. Vent, indtil du mærker et blidt prik.

Du skal muligvis underskrive en kvittering eller indtaste din pinkode afhængigt af butikken og transaktionsbeløbet.

Hvis du betaler med Apple Cash i USA, skal du bekræfte med Face ID, Touch ID eller en sikker adgangskode.3 Nogle terminaler kan stadig bede om en pinkode for at gennemføre betalinger med debetkort. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste 0000 eller anden firecifret kode.

Hvis du er i Japan

Fortæl ekspedienten, om du vil betale med Suica, iD eller QUICPay. Se efter logoet på kortet i din Wallet. Hvis du vil bruge det Suica-kort, som er indstillet som dit ekspresrejsekort, skal du blot holde toppen af din iPhone tæt på læseren.

Hvis du er i Kina, fastlandet

Gør følgende for at betale med det valgte kredit- eller debetkort i butikker:

1. På iPhone med Touch ID: Dobbeltklik på knappen Hjem, placer fingeren på Touch ID, eller indtast din adgangskode, før du holder din iPhone i nærheden af læseren.
  2. På en iPhone X eller nyere: Tryk to gange på sideknappen, og godkend med Face ID, før du placerer din iPhone i nærheden af læseren.

Betal med et andet kort end dit standardkort

Sådan skifter du kort:

• iPhone X eller nyere: Dobbeltklik på sideknappen. Når dit standardkort vises, skal du trykke på det og derefter trykke for at vælge et andet kort. Kig på din iPhone for at blive godkendt med Face ID, og hold derefter toppen af enheden tæt på læseren for at betale.
  • iPhone 8 eller en tidligere model: Hold enheden tæt på læseren uden at holde fingeren på Touch ID. Når dit standardkort vises, skal du trykke på det og derefter trykke for at vælge et andet kort. Placer din finger på Touch ID for at betale.
  • Apple Watch: Tryk to gange på sideknappen. Når dit standardkort vises, skal du skubbe til højre eller venstre for at vælge et andet kort. Hold uret i nærheden af læseren for at betale.

Køb med Apple Pay i apps

Sådan betaler du for apps eller i apps

Du kan bruge Apple Pay til at betale i apps på din iPhone, iPad og dit Apple Watch, når du ser Apple Pay som betalingsmulighed. Se efter en af disse knapper i apps.

Sådan betaler du med Apple Pay i en app:

1. Tryk på knappen Apple Pay, eller vælg Apple Pay som betalingsmetode.
  2. Tjek dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger for at sikre, at de er korrekte. Hvis du vil betale med et andet kort, skal du trykke på symbolet Næste ud for dit kort.
  3. Indtast dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger på din iPhone eller iPad, hvis det er nødvendigt. Apple Pay arkiverer oplysningerne, så du ikke skal indtaste dem igen.
  4. Bekræft betalingen. Når betalingen er gennemført, vises OK og et flueben på skærmen.
    • På iPhone X eller en nyere model eller iPad med Face ID: Dobbeltklik på sideknappen, og brug derefter Face ID eller din adgangskode.
    • iPhone 8 eller tidligere eller iPad uden Face ID: Brug Touch ID eller din adgangskode.
    • Apple Watch: Tryk to gange på sideknappen.

Det kan være nødvendigt at indtaste din pinkode på det kinesiske fastland.

I nogle lande eller områder kan du bruge Apple Pay til at betale i Virksomhedschat.4

Læs mere om, hvordan du bruger Apple Pay som betalingsmetode med dit Apple-id.

Sådan betaler du på nettet i Safari

Du kan bruge Apple Pay til at betale på nettet i Safari med din iPhone, iPad og Mac.5,6

Brug Apple Pay på internettet

På din iPhone eller iPad

1. Tryk på knappen Apple Pay.
  2. Tjek dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger for at sikre, at de er korrekte. Hvis du vil betale med et andet kort, skal du trykke på symbolet Næste ud for dit kort.
  3. Indtast dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger, hvis det er nødvendigt. Apple Pay arkiverer oplysningerne, så du ikke skal indtaste dem igen.
  4. Når du er klar, skal du foretage dit køb og bekræfte betalingen.
    • På iPhone X eller en nyere model eller iPad med Face ID: Dobbeltklik på sideknappen, og brug derefter Face ID eller din adgangskode.
    • iPhone 8 eller tidligere eller iPad uden Face ID: Brug Touch ID eller din adgangskode.
    • Apple Watch: Tryk to gange på sideknappen.
  5. Når betalingen er gennemført, vises OK og et flueben på skærmen.

Med Mac-modeller med Touch ID

1. Tryk på knappen Apple Pay.
  2. Tjek dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger for at sikre, at de er korrekte. Hvis du vil betale med et andet kort end dit standardkort, skal du klikke på symbolet Udvid menu ud for dit standardkort og vælge det kort, du vil bruge.
  3. Indtast dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger, hvis det er nødvendigt. Apple Pay arkiverer oplysningerne, så du ikke skal indtaste dem igen.
  4. Når du er parat, kan du foretage dit køb. Følg vejledningen på Touch Bar, og placer din finger på Touch ID. Hvis Touch ID er slået fra, skal du trykke på symbolet Apple Pay på Touch Bar og følge vejledningen på skærmen. Når betalingen er gennemført, vises OK og et flueben på skærmen.

Apple Cash er ikke tilgængelig i macOS.3

Med andre Mac-modeller

1. Du skal bruge en iPhone eller et Apple Watch til at bekræfte betalinger. Sørg for, at du er logget ind med det samme Apple-id på alle dine enheder.
  2. Sørg for, at du har slået Bluetooth til på din Mac.
  3. Tryk på knappen Apple Pay.
  4. Tjek dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger for at sikre, at de er korrekte. Hvis du vil betale med et andet kort end dit standardkort, skal du klikke på symbolet Udvid menu ud for dit standardkort og vælge det kort, du vil bruge. Du kan vælge kredit- og debetkort eller Apple Cash fra en iPhone eller et Apple Watch i nærheden, som er logget ind på den samme iCloud-konto.3
  5. Indtast dine betalings-, leverings- og kontaktoplysninger, hvis det er nødvendigt. Apple Pay arkiverer oplysningerne på din iPhone, så du ikke skal indtaste dem igen.
  6. Når du er klar, skal du foretage dit køb og bekræfte betalingen.
    • iPhone X eller nyere: Tryk to gange på sideknappen, og brug derefter Face ID eller din adgangskode.
    • iPhone 8 eller en tidligere model: Brug Touch ID eller din adgangskode.
    • Apple Watch: Tryk to gange på sideknappen.
  7. Når betalingen er gennemført, vises OK og et flueben på skærmen.

Brug et pointkort

I deltagende butikker kan du modtage eller indløse pointkort med Apple Pay. Du skal blot føje dit pointkort til Wallet og bruge det, når du betaler med Apple Pay. Hvis du vil have dit pointkort vist automatisk i en butik, skal du gå til kortet, trykke på knappen Mere og derefter slå Automatisk valg til.

Når du har brugt dit pointkort, skifter Apple Pay til at bruge dit standardbetalingskort til købet. Afhængigt af butikken kan du anvende dit pointkort og betalingskort i ét trin, eller du skal muligvis vente, indtil terminalen eller ekspedienten beder om betaling.

Tjek din transaktionsoversigt

Når du trykker på et kort i Wallet, får du vist de seneste transaktioner for alle kredit-, debet- eller forudbetalte kort, herunder Apple Cash.* Du får også vist de seneste transaktioner for rejsekort. Afhængigt af din bank eller kortudsteder får du muligvis kun vist de transaktioner, der er foretaget på din enhed. Det kan også ske, at du får vist alle transaktioner, der er foretaget på dit kredit- eller debetkort, herunder alle Apple Pay-enheder og dit fysiske betalingskort.

Hvis du har konfigureret Apple Watch med Apple Pay, kan du kontrollere din transaktionshistorik i appen Watch på din iPhone. I appen Watch skal du trykke på Wallet & Apple Pay, trykke på dit kort og derefter trykke på fanen Transaktioner.

Nogle banker eller kortudstedere registrerer kun det første godkendte beløb i Wallet, hvilket kan være forskelligt fra transaktionens endelige beløb. Afhængigt af din bank eller kortudsteder vises der muligvis forskellige transaktionsbeløb fra forskellige lokaliteter, f.eks. restauranter, benzinstationer, hoteller og biludlejningsfirmaer. Du kan altid få oplysninger om den endelige transaktion på bankens eller kortudstederens opgørelse for dit kredit- eller debetkort.

Hvis en transaktion er blevet afvist, skal du kontakte banken eller kortudstederen for at få hjælp.

*Apple Cash er kun tilgængelig i USA.

1. Hvis du vil bruge Apple Pay til at benytte offentlig transport og betale i butikker i Japan, skal du have en iPhone 8, iPhone 8 Plus eller en nyere model eller et Apple Watch Series 3 eller en nyere model. Eller du kan bruge en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller et Apple Watch Series 2, som er købt i Japan. Læs mere om, hvordan du kan finde ud af, om din enhed er købt i Japan.
  2. Hvis du har tilføjet dit studiekort i Wallet, kan du bruge din iPhone eller dit Apple Watch til at betale de steder, hvor du kan betale med dit fysiske studiekort.
  3. Apple Cash er kun tilgængelig i USA. Apple Cash-kortet udstedes af Green Dot Bank, der er medlem af FDIC. Du kan muligvis kun bruge Apple Cash-kortet på steder, der accepterer Apple Pay og Discover-kort. Hvis du er handlende , kan du få mere at vide om kontaktløse Discover-debetkort her.
  4. Virksomhedschat findes i øjeblikket i en betaversion. I nogle lande eller områder vil Virksomhedschat løbende blive rullet ud til virksomheder.
  5. På det kinesiske fastland kan du kun bruge Apple Pay på nettet i Safari med kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller en nyere version. I Holland kan du kun bruge Apple Pay på nettet på en kompatibel iPhone eller iPad.
  6. I Italien kan du bruge din iPhone og dit Apple Watch til at foretage køb med Apple Pay i butikker med dit Maestro-kort. Maestro-kort kan ikke bruges i apps og på nettet. I Holland kan du føje Maestro-kort til alle kompatible enheder undtagen Mac. I Japan kan Visa-kort ikke bruges i apps og på nettet.
  7. Apple Card udstedes af Goldman Sachs Bank USA, afdelingen i Salt Lake City. Apple Card er kun tilgængelig i USA.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.