Forlad Familiedeling

Læs mere om, hvordan du kan forlade eller blive fjernet fra en familiegruppe, og hvad der sker, når du stopper med at bruge Familiedeling. Hvis du er familiearrangør, kan du til enhver tid fjerne personer eller helt opløse familiegruppen.

Forlad din familiegruppe

Alle familiemedlemmer, der er 13 år eller ældre*, kan fjerne sig selv fra en familiegruppe. Hvis du har aktiveret Skærmtid for din konto, skal familiearrangøren fjerne dig

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på Familiedeling.
  3. Tryk på dit navn.
  4. Tryk på Forlad familie.
    iPhone, der viser Stop med at bruge Familiedeling.

På Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.
  2. Klik på Oplysninger ved siden af dit navn.
  3. Klik på Forlad fra Familiedeling.

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud og derefter klikke på Administrer familie. Klik på dit navn, og klik derefter på knappen Fjern (-).

Når du forlader Familiedeling, mister du adgangen til de delte køb eller tjenester, der deles i familiegruppen.

Fjern din konto fra en familiegruppe

Hvis dit Apple-id bliver brugt til at dele køb med en familiegruppe, som du ikke længere ønsker at være en del af, kan du gå til kontosiden for dit Apple-id og fjerne kontoen fra familien. Gå til appleid.apple.com, og log ind med Apple-id'et og adgangskoden for den konto, som du vil fjerne. Gå til afsnittet Familiedeling, og vælg Fjern konto > Fjern. Når du har forladt familiegruppen, kan du oprette din egen familiegruppe eller blive medlem af en anden.

Fjern en person fra familiegruppen

Familiearrangøren kan fjerne alle på 13 år eller ældre* fra familiegruppen. Hvis du har brug for det, kan du overføre et barn til en anden familie.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på Familiedeling.
  3. Tryk på navnet på det familiemedlem, du vil fjerne.
  4. Tryk på Fjern [dit familiemedlems navn] fra familie.
    iPhone, der viser Fjern Karina fra familien.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.
  2. Klik på Oplysninger ud for navnet på det familiemedlem, du vil fjerne.
  3. Klik på Fjern fra Familiedeling.

Mac, der viser knappen Fjern fra Familiedeling for Karina Cavanna.

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud og derefter klikke på Administrer familie. Klik på navnet på det familiemedlem, du vil fjerne, og klik derefter på knappen Fjern (-) i nederste venstre hjørne.

Opløs en familiegruppe

Når familiearrangøren deaktiverer Familiedeling, fjernes alle familiemedlemmer fra gruppen på samme tid. Hvis der er børn under 13 år* i familiegruppen, kan familiearrangøren ikke opløse gruppen, før vedkommende flytter barnet til en anden gruppe med Familiedeling.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på Familiedeling.
  3. Tryk på dit navn.
  4. Tryk på Forlad familie.
    iPhone, der viser Stop med at bruge Familiedeling.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.
  2. Klik på Slå fra, og klik derefter på Stop Familiedeling.

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud, og klik derefter på Administrer familie.
  2. Klik på dit navn som arrangør.
  3. Klik på knappen Fjern (-) i nederste venstre hjørne.

Hvis du oprettede en gruppe til Familiedeling før iOS 14, opbevarer arrangøren familiens kalender, påmindelser og delte fotoalbum på sin konto. Arrangøren kan dele indholdet igen med individuelle familiemedlemmer. Læs mere om, hvordan du kan dele kalendere og påmindelser.

Hvad sker der, når du stopper med at dele?

• Dit Apple-id fjernes fra familiegruppen, og du har ikke adgang til de tjenester, der deles af familien, f.eks. et Apple Music-familieabonnement eller en delt iCloud-lagringsplan.
  • Du stopper med at dele lokaliteter med dine familiemedlemmer, og dine enheder fjernes fra familiens Find min iPhone-liste.
  • Hvis din familie deler køb fra iTunes, Apple Books og App Store, stopper delingen af køb øjeblikkeligt, og du har ikke længere adgang til køb, der er foretaget af andre familiemedlemmer. Du beholder køb, som du har anmodet om, mens du var en del af familiegruppen. Andre familiemedlemmer kan ikke bruge indhold, der er downloadet fra din samling.
  • Indhold, som familien har delt med dig, fjernes ikke automatisk fra din enhed. Du kan købe indholdet igen eller fjerne det for at frigøre plads på din enhed. Hvis du har downloadet en app fra et familiemedlems købsoversigt, og du har foretaget køb i appen, skal du selv købe appen for at beholde adgangen til dine køb i appen.
  • Hvis din familiearrangør opretter en Apple Cash-konto til dig som en del af en Apple Cash-familie, lukkes din konto automatisk, og din saldo overføres til familiearrangørens Apple Cash-konto. Hvis du er arrangør, og du opløser familiegruppen, lukkes alle indstillede Apple Cash-konti for familien, og deres saldi overføres til din konto.
  • Hvis du har et Apple Watch, der bruger Indstil familie, kan du ikke administrere det pågældende Apple Watch.
  • Hvis I deler et fotoalbum, en kalender eller påmindelser med familiemedlemmer, deles de ikke mere. Hvis du vil fortsætte med at bruge Familiedeling, men ikke ønsker, at alle funktioner skal deles med din familie, kan du i stedet fravælge dem i appsene Fotos, Kalender eller Påmindelser på din enhed eller på iCloud.com.
  • Hvis du bruger Apple Card Family, og du forlader en gruppe med Familiedeling, fjernes du ikke automatisk fra Apple Card Family-kontoen. Læs om, hvordan du fjerner dig selv eller en deltager fra en delt Apple Card-konto.

*  Aldersbegrænsningen afhænger af land eller område. Under 14 år i Bulgarien, Cypern, Italien, Litauen, Spanien og Østrig. Under 15 år i Frankrig, Grækenland og Tjekkiet. Under 16 år i Brasilien, Holland, Irland, Kosovo, Kroatien, Liechtenstein, Luxembourg, Polen, Portugal, Rumænien, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Tyskland og Ungarn. Under 13 år i alle andre lande.