Det kan du forvente, når du er i kontakt med Apple-support

Hvis du kontakter eller modtager kommunikation fra Apple-support, bliver du muligvis bedt om at angive nogle oplysninger, der kan hjælpe med at løse dit problem.

Apple-support kan bede dig om at angive en pinkode til support. En pinkode til support er midlertidig og genereres på appleid.apple.com, når du logger ind på din konto. Det giver Apple-support mulighed for at bekræfte, at du er kontoejeren. Pinkoden til support giver ikke adgang til din enhed, konto eller dine data. Hvis du får sendt et link til at generere pinkoden til support, skal du ikke klikke på den, da det kan være et forsøg på svindel. Følg linket ovenfor, eller skriv "https://appleid.apple.com" i din browser.

Apple-repræsentanter vil aldrig:

• Sende dig et link til et websted og bede dig om at logge ind.

• Bede dig om at angive din adgangskode, din kode til tofaktorgodkendelse eller adgangskoden til din enhed eller indtaste dem på en webside, selvom den ligner et officielt Apple-websted.

• Bede dig om at trykke på "Tillad" på din enhed, så en anden enhed kan logge ind på din konto.

• Bede dig om at ændre kontosikkerhedsindstillinger, f.eks. føje et nyt godkendt telefonnummer til din konto.

• Bede dig om at deaktivere sikkerhedsfunktioner som tofaktorgodkendelse, Find eller Beskyttelse af stjålet enhed.

Hvis nogen, der hævder at være fra Apple, beder dig om noget af ovenstående, er vedkommende en svindler, der udfører et social engineering-angreb. Afslut opkaldet, eller afbryd kontakten med vedkommende på anden måde.

Læs mere om, hvordan du beskytter dig mod social engineering og andre former for svindel