Oplad og vedligehold dit iPad-batteri

Læs mere om, hvordan opladning og brug af iPad under ideelle forhold kan forlænge batterilevetiden.

Om batteriets levetid

Et lithiumionbatteris levetid relaterer til dets kemiske alder. En kombination af temperaturhistorik, opladningsmønster og andre faktorer forårsager kemisk ældning. Med øget kemisk ældning mindskes mængden af ladning, et batteri kan holde, hvilket reducerer den maksimale ydeevne og batterilevetiden.

Din iPad arbejder automatisk for at give den bedst mulige ydeevne, efterhånden som batteriet ældes kemisk. Din iPad overvåger dens strømbehov og styrer ydeevnen for at imødekomme disse behov.

Selv om ydeevnen reduceres så meget som muligt, kan et ældre batteri stadig føre til en – muligvis midlertidig – forringelse af ydeevnen. Afhængigt af batteritilstanden og de opgaver, som din iPad håndterer, kan apps f.eks. være længere om at starte, billedfrekvensen kan blive lavere, behandlingstider kan tage længere tid, hastigheden for trådløse data kan reduceres, baggrundslyset kan blive svagere, eller lydstyrken i højtalerne kan reduceres.

iPad-batterier er designet til at bevare 80 procent af deres oprindelige kapacitet ved 1000 komplette opladningscyklusser* afhængigt af, hvordan de regelmæssigt bruges og oplades. Garantien på et år (to år i Tyrkiet) omfatter servicedækning af et defekt batteri i tillæg til de rettigheder, der er fastsat i den lokale forbrugerlovgivning.

Læs om opladningscyklusser på iPad

Sådan påvirker opladning dit batteri

For de fleste kunder bør batteriet i iPad holde hele dagen. Du kan oplade din iPad hver nat, også selvom batteriet ikke er helt opbrugt.

iPad stopper automatisk opladningen, når batteriet er fuldt opladet, så det er sikkert at lade din iPad være tilsluttet en oplader natten over. Opladningen genoptages automatisk, hvis batteriniveauet falder til under 95 %.

Hvis det er muligt, skal du tage din iPad ud af stikket, når den er fuldt opladet.

Et batteri varmes op, mens det oplades, hvilket kan reducere levetiden. For at reducere virkningen af varme og forhindre overophedning nedsætter iPad gradvist opladningsstrømmen, efterhånden som batteriet nærmer sig fuld opladning.

Når den tid, som din iPad bruger fuldt opladet, reduceres, mindsker det sliddet på dit batteri. Med iPad Pro (M4) og iPad Air (M2) kan du vælge at begrænse opladningen til 80 %, hvilket kan være med til at forlænge dit batteris levetid. Når du vælger 80 % opladningsgrænse, oplader din iPad op til ca. 80 %, hvorefter opladningen afbrydes. Hvis batteriopladningsniveauet falder til 75 %, genoptages opladningen, indtil batteriniveauet når ca. 80 % igen. Du kan aktivere eller deaktivere denne funktion under Indstillinger > Batteri > Batteritilstand.

Når 80 % opladningsgrænse er slået til, oplades din iPad nogle gange til 100 % for at bevare præcise estimater for batteritilstanden.

Få flere oplysninger om iPad-batteriet

Sådan påvirker omgivelsestemperaturer dit batteri

iPad er designet til at fungere godt ved en lang række omgivende temperaturer, ideelt set 16 °C til 22 °C.

Undgå at bruge eller oplade din iPad ved omgivelsestemperaturer på over 35 °C, da det kan reducere batteriets driftstid permanent.

Når du bruger din iPad i meget kolde omgivelser, vil du muligvis opleve, at batterilevetiden holder i kortere tid, eller at enheden stopper med at oplade. Denne tilstand er midlertidig. Når batteriets temperatur vender tilbage til det normale driftsområde, vender ydeevnen også tilbage til det normale.

Software kan begrænse opladningsmuligheden til 80 %, når de anbefalede batteritemperaturer overskrides.

Læs mere om, hvordan temperaturen kan påvirke din iPad

Sådan påvirker Wi-Fi og Bluetooth batteriet

Wi-Fi og Bluetooth er designet til at trække minimal strøm fra batteriet, når de ikke er tilsluttet et netværk eller tilbehør. For at få den bedste oplevelse på din iPad skal Wi-Fi og Bluetooth være slået til.

Nogle funktioner virker muligvis ikke, hvis du slår Wi-Fi eller Bluetooth fra

* En komplet opladningscyklus normaliseres mellem 80 procent og 100 procent af den oprindelige kapacitet for at tage højde for forventet reduceret batterikapacitet over tid.