Om iOS 13-opdateringer

iOS 13 introducerer et dramatisk nyt udseende til iPhone med Mørk tilstand, nye funktioner til at gennemse og redigere billeder og en ny privat metode til at logge ind på apps og websteder med et enkelt tryk. iOS 13 er hurtigere, mere responsiv og indeholder optimeringer på tværs af systemet, der forbedrer start af apps, reducerer overførselsstørrelsen for apps og gør Face ID endnu hurtigere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

Læs mere, hvis du ønsker opdateringen eller har problemer med at opdatere.

iOS 13.7

iOS 13.7 gør det muligt at tilvælge systemet til notifikationer om eksponering for COVID-19 uden at hente en app. Tilgængelighed afhænger af, om de lokale sundhedsmyndigheder understøtter systemet. Denne version indeholder også andre fejlrettelser til din iPhone.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.6.1

iOS 13.6.1 indeholder fejlrettelser til din iPhone.

• Løser et problem, som medførte, at unødvendige dataarkiver måske ikke blev slettet automatisk, når der ikke var ret meget ledig lagringsplads

• Løser et varmestyringsproblem, som medførte, at nogle skærme fik en grøn farvetone

• Løser et problem, som medførte, at Notifikationer om eksponering kunne blive slået fra for nogle brugere

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.6

iOS 13.6 understøtter digitale bilnøgler og indeholder en ny kategori til symptomer i appen Sundhed. Denne version indeholder også fejlrettelser og forbedringer.

Digitale bilnøgler

• Start, lås og lås din kompatible bil op med din iPhone

• Fjern på sikker vis digitale nøgler fra en mistet enhed via iCloud

• Del nemt digitale nøgler via iMessage

• Tilpassede personprofiler, så du kan konfigurere delte nøgler til fuld adgang eller begrænset kørsel

• Med reservespænding kan du låse din bil op og starte den i op til fem timer, efter at iPhone er løbet tør for batteri

Sundhed

• Ny kategori til symptomer i appen Sundhed, f.eks. symptomer, der er registreret i Menstruationscyklus og EKG

• Mulighed for at registrere nye symptomer, f.eks. feber, kuldegysninger, ondt i halsen eller hoste, og dele dem med tredjepartsapps

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer.

• Tilføjer en ny mulighed for at vælge, om opdateringer automatisk skal hentes på din enhed, når den har forbindelse til Wi-Fi

• Løser et problem, der kunne medføre, at apps ikke svarede, når data blev synkroniseret fra iCloud Drive

• Retter en fejl, der kunne medføre, at dataroaming blev vist som slået fra på eSIM, selvom det var aktivt

• Retter en fejl, der medførte, at nogle telefonopkald fra Saskatchewan blev vist som værende fra USA

• Løser et problem, der kunne medføre, at lyden blev afbrudt, når der blev foretaget Wi-Fi-opkald

• Retter en fejl, der medførte, at nogle iPhone 6S- og iPhone SE-enheder ikke kunne tilmeldes Wi-Fi-opkald

• Løser et problem, der kunne medføre, at softwaretastaturet uventet blev vist, når enheden var forbundet til visse hardwaretastaturer fra tredjeparter

• Retter en fejl, der kunne medføre, at japanske hardwaretastaturer blev registreret forkert som et amerikansk tastatur

• Løser problemer med stabiliteten ved adgang til Kontrolcenter, når AssistiveTouch var slået til

• Indeholder en mekanisme, der giver administratorer mulighed for at angive domæner, der ikke skal inkluderes i trafik fra altid til-VPN-forbindelser

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.5.1

iOS 13.5.1 indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.5

iOS 13.5 giver hurtigere adgang til feltet til koden på enheder med Face ID, når du har ansigtsmaske på, og indeholder Exposure Notification API, der understøtter apps til sporing af kontakt med COVID‑19 fra offentlige sundhedsmyndigheder. Denne opdatering indeholder også en mulighed for at styre automatisk fremhævelse af videofelter i FaceTime-gruppeopkald foruden fejlrettelser og andre forbedringer.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.4.1

iOS 13.4.1 indeholder fejlrettelser til din iPhone.

• Retter en fejl, der kunne medføre, at enheder med iOS 13.4 ikke kunne deltage i FaceTime-opkald med enheder med iOS 9.3.6 og tidligere versioner eller OS X El Capitan 10.11.6 og tidligere versioner

• Retter en fejl i Indstillinger, der kunne medføre, at valg af Bluetooth i menuen med hurtige kommandoer på hjemmeskærmen mislykkedes

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.4

iOS 13.4 introducerer nye Memoji-klistermærker og mulighed for at dele iCloud Drive-mapper i Arkiver. Denne opdatering indeholder også forbedringer og fejlrettelser.

Memoji

• Ni nye Memoji-klistermærker inklusive Smilende ansigt med hjerter, Sammentrykkede hænder og Ansigt i festhumør

Arkiver

• Mulighed for at dele iCloud Drive-mapper i Arkiver

• Betjeningsmuligheder, der kan begrænse adgangen til personer, som du har inviteret, eller give adgang til alle, der har linket til mappen

• Brug tilladelser til at vælge, hvem der kan foretage ændringer og overføre arkiver, og hvem der kun kan se og hente arkiver

Mail

• Værktøjer, som altid er synlige, til at slette, flytte, sætte flag ved og svare på en besked i samtaleoversigten

• Ved konfiguration af S/MIME krypteres svar på krypterede e‑mails automatisk

App Store med Apple Arcade

• Med universelt køb understøttes nu muligheden for at købe en deltagende app og bruge den på tværs af iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Arkadespil, som er blevet spillet for nylig, vises på fanen Arcade, så du kan fortsætte med at spille på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Se alle spil kan vises i en listeoversigt

CarPlay

• CarPlay-dashboard understøtter nu tredjepartsapps til navigation

• Opkaldsoplysninger vises på CarPlay-dashboard

Augmented reality

• Vis i AR understøtter nu afspilning af lyd i USDZ-arkiver

Tastatur

• Forslag under skrivning understøttes nu for arabisk

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Løser et problem i Kamera, der kunne medføre, at søgeren blev vist som en sort skærm, når appen blev åbnet

• Retter en fejl, der kunne medføre, at det virkede som om Fotos brugte ekstra lagringsplads

• Løser et problem i Fotos, der kunne forhindre deling af et billede til Beskeder, når iMessage blev deaktiveret

• Retter en fejl i Mail, der kunne medføre, at beskeder blev vist i forkert rækkefølge

• Retter en fejl i Mail, der kunne medføre, at samtalelisten viste tomme rækker

• Løser et problem i Mail, der kunne medføre systemsvigt ved tryk på deleknappen i Vis

• Retter en fejl i Indstillinger, der kunne medføre, at mobildata fejlagtigt blev vist som slået fra

• Retter en fejl i Safari, der kunne medføre, at websider ikke blev inverterede, når både Mørk tilstand og Smart inverter blev slået til

• Løser et problem i Mørk tilstand, der kunne medføre, at kopieret webindhold blev usynligt, når det blev sat ind

• Retter en fejl i Safari, der kunne medføre, at CAPTCHA-felter blev vist forkert

• Retter en fejl, der kunne medføre, at Påmindelser ikke udsendte nye notifikationer for en forfalden, tilbagevendende påmindelse, før den blev markeret som færdig

• Løser et problem, der kunne medføre, at Påmindelser sendte notifikationer for færdige påmindelser

• Løser et problem, der kunne medføre, at iCloud Drive så ud til at være tilgængeligt i Pages, Numbers og Keynote, selv når brugeren ikke var logget ind

• Retter en fejl i Apple Music, der kunne medføre, at musikvideoer ikke blev streamet i høj kvalitet

• Løser et problem, der kunne medføre, at CarPlay mistede forbindelsen i visse køretøjer

• Retter en fejl i appen Hjem, der kunne medføre, at en anden optagelse blev åbnet ved tryk på en aktivitetsnotifikation fra et sikkerhedskamera

• Løser et problem, der kunne medføre, at Genveje ikke blev vist ved tryk på delingsmenuen på et skærmbillede

• Forbedrer det burmesiske tastatur, så skilletegnsymbolerne bliver tilgængelige fra tal og symboler

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.3.1

iOS 13.3.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer. Denne opdatering:

• Retter en fejl i kommunikationsgrænser, der kunne medføre, at en kontakt kunne tilføjes uden at skrive koden til Skærmtid

• Tilføjer en indstilling til at styre, hvordan U1 Ultra Wideband-chippen bruger lokalitetstjenester

• Løser et problem, der kunne medføre en kortvarig forsinkelse før redigering af et Deep Fusion-foto taget med iPhone 11 eller iPhone 11 Pro

• Løser et problem med Mail, der kunne medføre, at eksterne billeder blev indlæst, selvom indstillingen “Indlæs eksterne billeder” var slået fra

• Retter en fejl, der kunne medføre, at flere dialoger med Fortryd blev vist i Mail

• Løser et problem, hvor FaceTime muligvis brugte ultravidvinkelkameraet på bagsiden i stedet for kameraet på forsiden

• Løser et problem, der kunne medføre, at push-meddelelser muligvis ikke blev leveret via Wi‑Fi

• Løser et problem med CarPlay, der kunne medføre forvrænget lyd under telefonopkald i nogle biler

• Understøtter nu indisk-engelske Siri-stemmer til HomePod

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.3

iOS 13.3 indeholder forbedringer, fejlrettelser og yderligere funktioner til børnesikring i Skærmtid.

Skærmtid

• Med nye funktioner til børnesikring er det muligt at indstille kommunikationsgrænser for, hvem børn kan ringe, foretage FaceTime-opkald eller sende beskeder til

• Kontaktliste til børn, så forældre kan administrere kontakterne, der vises på deres børns enheder

Værdipapirer

• Fortsæt med at læse vha. links til relaterede artikler eller flere artikler fra samme publikation

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Gør det muligt at oprette et nyt videoklip, når en video beskæres i Fotos

• Understøtter NFC-, USB- og Lightning FIDO2-kompatible sikkerhedsnøgler i Safari

• Retter nogle fejl i Mail, der kunne medføre, at nye beskeder ikke blev hentet

• Løser et problem, der medførte, at beskeder ikke kunne slettes i Gmail-konti

• Retter nogle fejl, der kunne medføre, at forkerte tegn blev vist i beskeder og dublerede sendte beskeder i Exchange-konti

• Retter en fejl, der kunne medføre, at markøren ikke flyttede sig efter langt tryk på mellemrumstasten

• Løser et problem, der kunne medføre, at skærmbilleder blev uskarpe, når de blev sendt i Beskeder

• Retter en fejl, der kunne medføre, at beskårede skærmbilleder eller anvendte markeringer ikke blev gemt i Fotos

• Retter en fejl, der kunne medføre, at optagelser i Memoer ikke kunne deles med andre lydapps

• Løser et problem, der kunne medføre, at etiketten for et ubesvaret opkald ikke blev ryddet

• Retter en fejl, der kunne medføre, at indstillingen for Mobildata blev vist som slået fra

• Retter en fejl, der medførte, at Mørk tilstand ikke kunne slås fra, når Smart inverter var slået til

• Løser et problem, der kunne medføre, at nogle trådløse opladere opladede langsommere end forventet

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.2.3

iOS 13.2.3 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone. Denne opdatering:

• Retter en fejl, som kunne medføre, at systemsøgninger og søgninger i Mail, Arkiver og Noter ikke virkede

• Løser et problem, som kunne medføre, at fotos, links og andre bilag ikke altid blev vist i den detaljerede oversigt i Beskeder

• Retter en fejl, der kunne forhindre apps i at hente indhold i baggrunden

• Retter nogle fejl, der kunne forhindre Mail i at hente nye beskeder og i at inkludere og citere det oprindelige indhold af beskeder i Exchange-konti

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.2.2

iOS 13.2.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone. Denne opdatering:

• Løser et problem, der medførte, at apps sluttede uventet, når de blev afviklet i baggrunden

• Retter en fejl, der medførte, at iPhone muligvis mistede forbindelsen til mobiltjenesten midlertidigt efter et opkald

• Retter en fejl, der medførte, at mobildata muligvis ikke var tilgængeligt midlertidigt

• Løser et problem, der medførte, at svar til S/MIME-krypterede e-mailbeskeder mellem Exchange-konti blev ulæselige

• Retter en fejl, der medførte, at der blev vist en anmodning om godkendelse ved brug af Kerberos-tjenesten til log ind i et trin i Safari

• Retter en fejl, der medførte, at opladning muligvis blev afbrudt ved brug af Yubikey-tilbehør med Lightning-forbindelse

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.2

iOS 13.2 introducerer Deep Fusion, et avanceret system til billedbehandling, der bruger A13 Bionic Neural Engine til at tage billeder med dramatisk forbedret tekstur, flere detaljer og reduceret støj i svag belysning på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Yderligere funktioner inkluderer opdaterede og nye emojis, Meddel beskeder for AirPods, understøttelse af AirPods Pro, Sikker HomeKit-video og HomeKit-kompatible routere samt nye anonymitetsindstillinger til Siri. Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og forbedringer.

Kamera

• Deep Fusion til iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max bruger A13 Bionic Neural Engine til at tage flere billeder med forskellige eksponeringer, udføre en analyse pixel for pixel og kombinere de dele af billederne, der har den højeste kvalitet, så du får dramatisk forbedret tekstur, flere detaljer og reduceret støj, specielt i svag belysning

• Mulighed for at ændre videoopløsningen direkte i Kamera på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max

Emojis

• Over 70 nye eller opdaterede emojis, herunder dyr, fødevarer, aktiviteter, nye tilgængeligheds-emojis, kønsneutrale emojis og valg af teint til par-emojis

Understøtter AirPods

• Meddel beskeder med Siri, så du får læst dine indgående beskeder op i dine AirPods

• Understøtter AirPods Pro

Appen Hjem

• Sikker HomeKit-video gør det muligt at optage, opbevare og se krypteret video fra dine sikkerhedskameraer privat og indeholder funktioner til registrering af personer, dyr og biler

• Med HomeKit-kompatible routere kan du styre, hvordan HomeKit-tilbehør skal kommunikere via internettet eller i dit hjem

Siri

• Anonymitetsindstillinger, der gør det muligt at kontrollere, om du vil hjælpe med at forbedre Siri og Diktering ved at tillade Apple at opbevare lyd fra dine interaktioner med Siri og Diktering

• Mulighed for at slette din historik for Siri og Diktering fra Siri-indstillinger

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Løser et problem, der medførte, at adgangskoder muligvis ikke blev udfyldt automatisk i tredjepartsapps

• Løser et problem, der medførte, at tastaturet muligvis ikke blev vist, når Søg blev brugt

• Retter en fejl, der medførte, at skub for at gå til hjemmeskærmen muligvis ikke fungerede på iPhone X og nyere modeller

• Løser et problem, der medførte, at Beskeder kun sendte en enkelt meddelelse, når funktionen til gentagne advarsler var slået til

• Retter en fejl, der medførte, at Beskeder muligvis viste et telefonnummer i stedet for navnet på kontakten

• Løser et problem, der medførte, at Kontakter viste den tidligere åbnede kontakt ved start i stedet for kontaktlisten

• Løser et problem, der medførte, at markeringer muligvis ikke blev gemt

• Løser et problem, der medførte, at gemte noter muligvis forsvandt midlertidigt

• Løser et problem, der medførte, at iCloud-sikkerhedskopiering muligvis ikke blev gennemført, efter at der blev trykket på Sikkerhedskopier nu i Indstillinger

• Forbedrer ydeevnen, når AssistiveTouch bruges til at aktivere Appskifter

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.1.3

iOS 13.1.3 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone. Denne opdatering:

• Løser et problem, som kunne forhindre en enhed i at ringe eller vibrere ved indkommende opkald

• Løser et problem, som kunne forhindre åbning af en mødeinvitation i Mail

• Løser et problem, som kunne medføre, at data ikke blev vist korrekt i appen Sundhed efter skift fra sommer- til vintertid eller omvendt

• Løser et problem, som kunne medføre, at optagelser i Memoer ikke blev hentet efter gendannelse fra en iCloud-sikkerhedskopi

• Løser et problem, som kunne medføre, at apps ikke blev hentet ved gendannelse fra en iCloud-sikkerhedskopi

• Løser et problem, som kunne forhindre pardannelse med Apple Watch

• Løser et problem, som kunne medføre, at meddelelser ikke blev modtaget på Apple Watch

• Løser et problem, som kunne medføre, at Bluetooth-forbindelsen blev afbrudt i nogle biler

• Forbedrer stabiliteten af forbindelsen for Bluetooth-høreapparater og -headsets

• Løser problemer med ydeevnen ved start af apps, der bruger Game Center

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.1.2

iOS 13.1.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone. Denne opdatering:

• Retter en fejl, som medførte, at statuslinjen for iCloud-sikkerhedskopiering fortsat kunne blive vist efter en gennemført sikkerhedskopiering

• Løser et problem, som medførte, at appen Kamera muligvis ikke virkede

• Løser et problem, som medførte, at blitzen muligvis ikke blev aktiveret

• Retter en fejl, der kunne medføre tab af data om skærmkalibrering

• Løser et problem, som medførte, at genveje ikke kunne afvikles fra HomePod

• Løser et problem, som medførte, at Bluetooth-forbindelsen kunne blive afbrudt i nogle biler

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.1.1

iOS 13.1.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone. Denne opdatering:

• Løser problemer, der betød, at iPhone ikke blev gendannet fra en sikkerhedskopi

• Retter en fejl, der betød, at batteriet blev afladet hurtigere

• Løser et problem, der kunne påvirke genkendelse af anmodninger til Siri på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max

• Løser et problem, der betød, at søgeforslag til Safari blev slået til igen, efter det blev slået fra

• Retter en fejl, der betød, at synkronisering af Påmindelser var langsom

• Løser et sikkerhedsproblem for tastaturapps fra tredjeparter

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13.1

iOS 13.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer, herunder AirDrop med ultrabredbåndsteknologi på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, foreslåede automatiseringer i appen Genveje og mulighed for at dele ankomst i Kort.

AirDrop

• Mulighed for at vælge hvem du vil dele med via AirDrop ved at pege med en iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max på en anden vha. den nye U1-chip med ultrabredbåndsteknologi til rumlig opmærksomhed

Genveje

• Foreslåede automatiseringer i Galleri, der er tilpasset dine daglige vaner

• Personlige og Hjem-automatiseringer til at starte genveje baseret på udløsere

• Appen Hjem understøtter genveje som avancerede handlinger i fanen Automatisering

Kort

• Del ankomst for at sende dit anslåede ankomsttidspunkt, når du er på vej

Batteritilstand

• Optimeret batteriopladning forlænger batteriets levetid ved at reducere tiden, hvor din iPhone er fuldt opladet

• Funktion til ydeevneadministrering til iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max for at forhindre enheden i at blive afbrudt uventet. Der er mulighed for at slå denne funktion fra, hvis enheden bliver uventet afbrudt

• Mulighed for at få meddelelser, når Batteritilstand ikke kan bekræfte, at iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max og nyere modeller har et nyt, ægte Apple-batteri

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Føjer et link til fanen Mig i Find, så en gæst kan logge ind og finde en mistet enhed

• Indeholder mulighed for at få meddelelser, når skærmen på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max ikke kan bekræftes som en ny, ægte Apple-skærm

• Retter fejl i Mail, der betød, at antallet af overførsler blev registreret forkert, afsendere og emner manglede, tråde muligvis ikke kunne vælges eller markeres med flag, flere ens meddelelser eller overlappende felter

• Løser et problem i Mail, der betød, at e-mailbeskeder muligvis ikke blev hentet i baggrunden

• Retter en fejl, der betød, at Memoji ikke registrerede ansigtsudtryk korrekt i Beskeder

• Løser et problem, der betød, at fotos muligvis ikke blev vist under oversigten Oplysninger i Beskeder

• Løser et problem i Påmindelser, der betød, at nogle brugere ikke kunne dele iCloud-lister

• Løser et problem i Noter, der betød, at Exchange-noter muligvis ikke blev vist i søgeresultater

• Retter en fejl i Kalender, der betød, at fødselsdage muligvis blev vist flere gange

• Retter en fejl, der betød, at log ind-skærme fra tredjeparter muligvis ikke blev vist i appen Arkiver

• Løser et problem, der betød, at kameraets retning blev vist som roteret, når der blev skubbet til Kamera fra den låste skærm

• Retter en fejl, der betød, at skærmen muligvis blev sat på vågeblus, når der blev interageret med den låste skærm

• Løser et problem, der betød, at appsymboler blev vist som tomme eller som en anden app på hjemmeskærmen

• Løser et problem, der betød, at understøttede baggrunde ikke skiftede udseende, når der blev skiftet mellem Lys og Mørk tilstand

• Retter stabilitetsfejl, der opstod, når der blev logget ud af iCloud under Adgangskoder & konti i Indstillinger

• Løser et problem, der betød, at log ind mislykkedes flere gange ved forsøg på at opdatere indstillinger til Apple-id

• Løser et problem, der betød, at enheden ikke vibrerede, når den blev sluttet til en oplader

• Retter en fejl, der betød, at personer og grupper i Deleark blev vist som sløret

• Løser et problem, der betød, at alternative ord ikke blev vist, når der blev trykket på et forkert stavet ord

• Løser et problem, der betød, at flersproget indtastning holdt op med at fungere

• Retter en fejl, der betød, at der ikke blev skiftet tilbage til QuickType-tastaturet efter brug af et tastatur fra tredjepart

• Løser et problem, der betød, at menuen Rediger ikke blev vist, når der blev valgt tekst

• Løser et problem, der betød, at Siri ikke læste beskeder op i CarPlay

• Retter en fejl, der betød, at en besked i apps til chat fra tredjeparter ikke blev sendt i CarPlay

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 13

Denne opdatering indeholder nye funktioner og forbedringer til:

Mørk tilstand

• En flot ny mørk farveskala, der giver en forbedret skærmoplevelse – specielt ved dårlige lysforhold

• Kan slås til automatisk ved solnedgang, på et bestemt tidspunkt eller i Kontrolcenter

• Fire nye baggrunde, der automatisk skifter udseende i Lys eller Mørk tilstand

Kamera og fotos

• En helt ny fane i Fotos, der viser dit bibliotek med udvalgt indhold, så det er nemt at finde, genopleve og dele dine fotos og videoer

• Nye effektive værktøjer til fotoredigering, der gør det nemmere at redigere, justere og gennemgå fotos hurtigt

• Rediger videoer vha. over 30 nye værktøjer, f.eks. Roter, Beskær og Forbedring

• Mulighed for at justere intensiteten af portrætlyset på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max

• High Key-belysning – mono er en ny effekt til portrætlys, der skaber et monokromatisk portræt med en hvid baggrund på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max

Log ind med Apple

• En privat metode til at logge ind på deltagende apps og websteder med det Apple-id, du allerede har

• Enkel kontoindstilling vha. navn og e-mailadresse

• Brug Skjul min e-mailadresse for at dele en unik e-mailadresse, der automatisk videresendes til dig

• Indbygget tofaktorgodkendelse, så din konto er beskyttet

• Apple registrerer ikke og opretter ikke profiler på basis af, hvordan du bruger dine yndlingsapps

App Store med Arcade

• Ubegrænset adgang til banebrydende nye spil med et abonnement – ingen reklamer eller ekstra køb

• En helt ny fane til Arcade i App Store, hvor du kan gennemse de nyeste spil, personlige anbefalinger og eksklusivt redaktionelt indhold

• Kan spilles på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Mulighed for at hente store apps via mobilforbindelse

• Appopdateringer kan ses på kontosiden, og apps kan også slettes derfra

• Understøtter arabisk og hebraisk

Kort

• En helt ny kortfunktion i USA med forbedrede oplysninger om veje og mere præcise adresser, bedre hjælp til fodgængere samt mere detaljerede kort

• Brug Se dig omkring til at gå på opdagelse i byer vha. en interaktiv 3D-oplevelse i høj kvalitet

• Samlinger til lister med steder, du synes godt om, som nemt kan deles med venner og familie

• Brug favoritter til hurtigt og nemt at navigere til de steder, du besøger dagligt

• Oplysninger om offentlig transport og flyopdateringer i realtid og mere naturligt talt sprog til trinvis vejvisning

Påmindelser

• Et helt nyt design med mere effektive og smarte metoder til at oprette og organisere påmindelse

• Brug værktøjslinjen til hurtigt at føje datoer, lokaliteter, flag, bilag m.m. til påmindelser

• Nye smarte lister – I dag, Planlagt, Med flag og Alle – gør det nemt at holde styr på kommende påmindelser

• Brug underopgaver og grupperede lister til at organisere dine påmindelser

Siri

• Personlige Siri-forslag i Apple Podcasts, Safari og Kort

• Adgang til direkte udsendelser fra over 100.000 radiostationer i hele verden via Sir

• Appen Genveje er nu indbygget

Memoji og Beskeder

• Nye tilpasningsmuligheder i Memoji som f.eks. nye frisurer, hovedbeklædninger, piercinger og ny makeup

• Pakker med Memoji-klistermærker er tilgængelige i Beskeder, Mail og tredjepartsapps på alle iPhone-modeller

• Du kan nu vælge, om du vil dele navn, foto og endda din Memoji med dine venner

• Forbedret søgefunktion, så du nemt kan finde beskeder vha. intelligente forslag og kategorisering af resultater

CarPlay

• Helt nyt Dashboard i CarPlay med musik, vejvisning og smarte Siri-forslag samlet på en skærm

• Helt ny Kalender-app med dagsoversigt, vejvisning til dine møder og mulighed for at deltage i et telefonmøde eller kontakte mødearrangører

• Apple Kort har fået nyt design og indeholder Favoritter, Samlinger og Oversigt over kryds for Kina

• Apple Music indeholder albumbilleder, så du nemt kan finde din yndlingssang

• Forstyr ikke under kørsel er nu tilgængelig i CarPlay

Augmented Reality

• Brug People Occlusion på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max til at placere virtuelle objekter foran eller bag ved personer

• Brug Motion Capture på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max til at registrere en persons kropsbevægelser, så du kan animere en figur eller interagere med virtuelle objekter

• Ansigtsregistrering til AR-indhold af op til 3 ansigter ad gangen, så du og dine venner kan få sjove oplevelser på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max

• Brug Vis i AR til at se og interagere med flere AR-objekter på samme tid

Mail

• Brug Bloker afsender for at flytte alle e-mailbeskeder fra en blokeret afsender direkte til papirkurven

• Brug Ignorer tråd for at stoppe meddelelser fra meget aktive e-mailtråde

• Formatlinje med nem adgang til formateringsværktøjer til RTF-dokumenter og forskellige typer bilag

• Understøttelse af alle systemskrifter samt nye skrifter, du kan hente i App Store

Noter

• Gallerioversigt med dine noter som visuelle miniaturer, der gør det nemt af finde den note, du har brug for

• Fælles mapper, der giver andre personer adgang til hele mapper med noter og gør det muligt at samarbejde

• Forbedret søgefunktion, der kan genkende billeder i dine noter og tekst i emner, du har scannet

• Med nye tjeklistemuligheder kan du nemt ændre emners rækkefølge, indrykke emner eller flytte valgte emner til bunden automatisk

Safari

• Opdateret startside med favoritter, hyppigt og senest besøgte websteder og Siri-forslag

• Se mulighederne i det smarte søgefelt for at få hurtig adgang til indstilling af tekststørrelse, læseroversigt og indstillinger til hver enkelt side

• Brug indstillingerne til hver enkelt side til at vælge læseroversigt, eller slå software til blokering af indhold, kamera, mikrofon og adgang til lokalitet til for individuelle websteder

• Håndtering af overførsler

QuickPath

• Skub for at skrive på tastaturet, så det er nemmere kun at bruge en hånd, når du er på farten

• Skift mellem at skubbe og trykke – selv midt i en sætning

• Andre ordforslag i linjen med forslag

Tekstredigering

• Træk i rulleskakten for hurtigt at navigere i lange dokumenter, e-mailsamtaler og på webside

• Hurtigere og mere nøjagtig navigering med markøren – flyt den bare hen, hvor du vil have den

• Forbedringer af tekstvalg, så det er nemmere at vælge tekst ved at trykke eller skubbe

Skrifter

• Specielle skrifter, som du kan bruge i dine yndlingsapps, er tilgængelige i App Store

• Skrifter kan administreres i Indstillinger

Arkiver

• Eksterne drev understøttes i Arkiver, så du kan få adgang til og administrere arkiver på et USB-drev, SD-kort eller en harddisk

• SMB-understøttelse, så du kan oprette forbindelse til en server på arbejdet eller en pc derhjemme

• Lokal lagringsplads, så du kan oprette mapper på det lokale drev og tilføje dine yndlingsarkiver

• Understøttelse af zip-arkiver, så de både kan komprimeres og pakkes ud

Sundhed

• Ny oversigt over personlige data, herunder advarsler, favoritter og relevante højdepunkter fra hyppigt brugte apps og enheder

• Højdepunkter fra dine sundhedsdata fra hyppigt brugte apps og enheder, som viser tendenser over en periode i nyttige diagrammer og grafer

• Med funktionen Menstruationscyklus kan du registrere oplysninger om din menstruationscyklus, f.eks. blødningsniveau, symptomer og fertilitetsmålinger

• Forskellige datatyper for hørelse, f.eks. lydniveauer i omgivelserne fra appen Støj på Apple Watch, lydniveauer i hovedtelefoner og audiogrammer fra høreprøver

Apple Music

• Sangtekster, der vises løbende, så det bliver endnu sjovere at lytte til musi

• Over 100.000 radiostationer, der sender direkte, fra hele verden

Skærmtid

• Brugsdata for 30 dage, så du kan sammenligne de seneste ugers skærmtidsdata

• Kombinerede begrænsninger, der kan indeholde flere appkategorier, bestemte apps eller websteder i en begrænsning

• Brug ”Et minut mere” til hurtigt at gemme dine ting eller logge ud af et spil, når tidsgrænsen er nået

Anonymitet og sikkerhed

• Du kan vælge at dele din lokalitet med apps en enkelt gang vha. funktionen ”Tillad en gang”

• Du modtager en meddelelse om sporing i baggrunden, når en app bruger din lokalitet i baggrunden

• Forbedringer til Wi-Fi og Bluetooth hjælper med at forhindre apps i at få adgang til din lokalitet uden dit samtykke

• Indstillinger til lokalitetsdeling giver dig mulighed for at udelade lokalitetsdata, når du deler fotos

Systemoplevelse

• Valg af Wi-Fi-netværk og Bluetooth-tilbehør via Kontrolcenter

• Lydstyrkekontrol vises i øverste venstre hjørne og har fået et nyt diskret udseende

• Skærmbillede af fuld skærm for websider, Mail-beskeder, iWork-dokumenter og Kort

• Deleark med nyt design og intelligente forslag, så du kan dele indhold med nogle få tryk

• Dolby Atmos-afspilning på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max giver en fantastisk oplevelse i surroundsound, når indholdet har Dolby Atmos-, Dolby Digital- eller Dolby Digital Plus-lydspor

Understøttelse af sprog

• Understøttelse af 38 nye tastatursprog

• Indtastningsforslag på tastaturer til kantonesisk, hollandsk, hindi (devanagari), hindi (latin), najdi-arabisk, svensk og vietnamesisk

• Separate taster til emojis og globus, som gør det nemmere og hurtigere at skifte mellem sprog og vælge emojis på iPhone X eller nyere modeller

• Automatisk registrering af sprog til diktering

• Understøttelse af ordbøger (thai-engelsk/engelsk-thai og vietnamesisk-engelsk/engelsk-vietnamesisk)

Kina

• En dedikeret funktion til QA-koder i Kamera, som er tilgængelig i Kontrolcenter, giver bedre scanning af QR-koder, mulighed for at bruge lommelygte og forbedret anonymitet

• Oversigt over kryds i Kort til bilister i Kina, så det er nemmere at navigere i komplekse vejkryds

• Justerbart område til håndskrift på det kinesiske tastatur

• Indtastningsforslag for kantonesisk på tastaturer til cangjie, sucheng, streg og håndskrift

Indien

• Helt nye indisk-engelske mande- og kvindestemmer til Sirs

• Understøttelse af alle 22 officielle indiske sprog og 15 nye tastatursprog

• Tosproget tastatur til hindi (latin) og engelsk med forslag under skrivning

• Indtastningsforslag på tastaturet til hindi (devanagari)

• Nye systemskrifter til de indiske sprog gujarati, gurmukhi, kannada og odia gør teksten skarpere og lettere at læse i apps

• 30 nye dokumentskrifter til assamesisk, bengalsk, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, nepalesisk, odia, punjabisk, sanskrit, tamilsk, telugu og urdu

• Kontakter med hundredvis af nye relationsmuligheder, så du kan vælge korrekte relationer til dine kontakter

Ydeevne

• Op til 2 gange hurtigere start af apps*

• Op til 30 % hurtigere oplåsning med Face ID på iPhone X, iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max**

• Appopdateringer fylder i gennemsnit op til 60 % mindre*

• Apps fra App Store op til 50 % mindre*

Andre funktioner og forbedringer

• Ignorer opkald fra ukendte personer, så du kun får opkald fra kendte numre i Kontakter, Mail og Beskeder. Alle andre opkald sendes til telefonsvareren

• Optimeret batteriopladning forlænger batteriets levetid ved at reducere tiden, hvor din iPhone er fuldt opladet

• Med Lav datafunktion kan du reducere dataforbruget over dit mobilnetværk eller bestemte Wi-Fi-netværk, du vælger

• Understøtter PlayStation 4-controller og trådløs Xbox-controller

• Find min iPhone og Find mine venner er blevet kombineret i en enkelt app, og det er muligt at finde en mistet enhed, selvom den ikke har forbindelse til et Wi-Fi- eller mobilnetværk

• Læsemål i Bøger kan hjælpe med at gøre det til en vane at læse hver dag

• Det er nu muligt at føje bilag til begivenheder i Kalender

• Internetdeling for familien gør det muligt for din families enheder at oprette forbindelse automatisk via internetdelingen på din iPhone i nærheden

• Betjeningsmulighederne til HomeKit-tilbehør i appen Hjem har fået nyt design, så tilbehør med flere tjenester vises samlet

*Test udført af Apple i maj 2019 med iPhone XS med understøttelse af normal maksimal ydeevne og iPad Pro (11") med iOS 12.3 og betaversion af iPadOS og iOS 13 med apps fra tredjeparter ompakket i en testmodel af App Store-servermiljøet; mindre overførselsstørrelse ved appopdateringer baseret på gennemsnit fra en samling med de hyppigst opdaterede apps. Ydeevnen kan variere afhængigt af de specifikke konfigurationer, indhold, batteriets tilstand, brug, softwareversioner og andre faktorer.

**Test udført af Apple i maj 2019 med iPhone X og iPhone XS Max med understøttelse af normal maksimal ydeevne og iPad Pro (11") med iOS 12.3 og betaversion af iPadOS og iOS 13, hvor knappen på siden eller øverst blev brugt til at tænde for enheden. Ydeevnen kan variere afhængigt af de specifikke konfigurationer, indhold, batteriets tilstand, brug og andre faktorer.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde flere oplysninger på: https://www.apple.com/dk/ios/feature-availability og https://www.apple.com/dk/ios/whats-new

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222