Hvis du får en advarsel fra Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage

Når Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage er slået til, får du muligvis en advarsel, hvis din enhed registrerer et problem. Læs om, hvilke advarsler du kan få vist, og hvad du så skal gøre.

Hvis Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage registrerer en godkendelsesfejl eller et andet problem, får du en advarsel i iMessage-samtaler med personer, der også har Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage slået til. Du får muligvis også en advarsel i indstillingerne for Bekræftelse af kontaktnøgle.

Hvis du får en advarsel, skyldes det sandsynligvis et af følgende:

• Den person, du sender en besked til, har slået Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage fra.

I iMessage-samtaler får du en advarsel, hvis din kontakt slår Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage fra
  • En ukendt ny enhed blev føjet til personens Apple-id. Denne advarsel kan betyde, at den person, du sender en besked til, har et problem med en af sine enheder, eller at en sofistikeret hacker muligvis forsøger at lytte med på samtalen.

• Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage er ikke tilgængelig. Denne advarsel kan betyde, at tjenesten er nede, eller at Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage midlertidigt er utilgængelig.

• Der er et problem med Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage. Denne advarsel kan betyde, at der er et problem med en af dine enheder eller din konto, eller at en sofistikeret hacker muligvis forsøger at lytte med på samtalen.

Hvis du får en advarsel om den kontakt, du sender en besked til

Hvis du får en advarsel i en iMessage-samtale om, at Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage har registreret et problem, kan du stoppe med at sende beskeder til den pågældende kontakt, indtil du kan bekræfte, at du sender beskeder til den person, du har til hensigt til at skrive til.

• Kontroller, om din kontakt har problemer med sin enhed eller konto (via FaceTime eller et andet sikkert opkald eller ved at mødes personligt).

• I advarslen skal du vælge Bekræft kontakt for at sammenligne bekræftelseskoder:

• Hvis bekræftelseskoderne stemmer overens, skal du vælge Marker som bekræftet og opdatere kontaktoplysningerne. Hvis du ikke længere får advarslen i iMessage-samtalen, og der vises et flueben ud for kontaktens navn, kan du fortsætte med at sende beskeder.

• Hvis bekræftelseskoderne ikke stemmer overens, hvis du stadig får advarslen i iMessage-samtalen, eller hvis der ikke vises et flueben ud for kontaktens navn, efter at du har opdateret oplysningerne, kan det betyde, at du ikke længere sender beskeder til den person, du har til hensigt at skrive til. Som en sikkerhedsforanstaltning bør du stoppe med at sende beskeder til den pågældende kontakt.

Hvis du vælger at slette advarslen fra samtalen, kan du stadig finde den og flere oplysninger på siden Samtaleoplysninger i iMessage for personen: Tryk på personens navn (eller knappen Mere info på Mac) øverst i iMessage-samtalen, og rul derefter ned til Bekræftelse af kontaktnøgle.

Disse advarsler vises kun i gruppesamtaler, hvis alle i gruppen har slået Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage til.

Læs om, hvordan du bruger Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage til at bekræfte dine kontakter

Hvis du får en advarsel om, at der er et problem med Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage

• Gå til Indstillinger (eller Systemindstillinger) på alle dine enheder for at se, om der er advarsler om, at du skal opdatere indstillingerne for dit Apple-id. Koncentrer dig først om eventuelle advarsler om "Problem med bekræftelse af kontaktnøgle". Hvis Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage stadig ikke fungerer, skal du koncentrere dig om advarsler om opdatering af andre indstillinger.

• Slå Bekræftelse af kontaktnøgle fra på alle enheder, og slå det derefter til igen.

• Hvis en af dine enheder forårsager et problem, der ikke kan løses, skal du logge ud af iMessage på den pågældende enhed eller fjerne det fra din konto.

• Hvis Bekræftelse af kontaktnøgle ikke er tilgængelig, skal du kontrollere indstillingerne for Bekræftelse af kontaktnøgle igen på et senere tidspunkt. Problemet løser måske sig selv.

• Hvis du ikke kan løse et problem med Bekræftelse af kontaktnøgle, kan du muligvis nulstille det:

• Hvis du ikke længere har adgang til en enhed, hvor Bekræftelse af kontaktnøgle i iMessage er slået til, kan du nulstille det fra internettet: Gå til appleid.apple.com, vælg Login og sikkerhed, vælg Bekræftelse af kontaktnøgle, og vælg derefter Nulstil bekræftelse af kontaktnøgle.

• Hvis din enhed kører ældre software, har du måske også mulighed for at nulstille i Indstillinger: Gå til Indstillinger (eller Systemindstillinger) > dit navn > Login og sikkerhed, og se efter muligheden Nulstil bekræftelse af kontaktnøgle.

Hvis du tror, at der er sikkerhedsproblemer med din Apple-id-konto

Hvis du har mistanke om, at der er sikkerhedsproblemer med din konto:

• Nulstil den offentlige bekræftelseskode: Gå til appleid.apple.com for at logge ud af dit Apple-id på alle dine enheder og ændre adgangskoden til dit Apple-id: Vælg Login og sikkerhed, og vælg derefter Adgangskode. Før du ændrer adgangskoden, skal du vælge indstillingen "Log ud af Apple-enheder og websteder, der er knyttet til dit Apple-id".

• Bekræft igen med kontakter: Hvis du nulstiller din offentlige bekræftelseskode, får alle, der har gemt den, en advarsel i iMessage-samtaler med dig. Disse kontakter skal bekræfte dig igen ved at gemme din nye offentlige bekræftelseskode.

• Gennemgå de enheder, der er knyttet til dit Apple-id: Gå til Indstillinger (eller Systemindstillinger) > dit navn, og rul derefter ned for at kontrollere dine enheder. Du kan også kontrollere dem på appleid.apple.com. Hvis der er en enhed, som du ikke genkender, skal du vælge den, rulle ned og vælge Fjern fra konto.

• Læs om, hvad du kan gøre, hvis du tror, at der er sikkerhedsproblemer med dit Apple-id