Installering af apps gennem alternativ appdistribution i EU

Hvis du er i EU, kan du installere apps til din iPhone med iOS 17.4 eller en nyere version fra andre kilder end App Store.

Funktionerne i denne artikel er kun tilgængelige for brugere i lande eller områder i EU.

Om installering af alternative appmarkedspladser og apps, der tilbydes via alternativ appdistribution

Kun brugere i EU kan installere apps via alternativ appdistribution. Landet eller området for dit Apple-id skal være indstillet til et af landene eller områderne i EU, og du skal fysisk befinde dig i EU.

Alle de apps, der er tilgængelige via alternativ appdistribution, sendes til en notariseringsproces hos Apple. Notarisering er en grundlæggende gennemgang, der gælder for alle apps, uanset deres distributionskanal, og som har fokus på platformspolitikker for sikkerhed og anonymitet og på at opretholde enhedernes integritet. Via en kombination af automatiske kontroller og menneskelig gennemgang er notarisering med til at sikre, at apps er fri for kendt malware, virusser eller andre sikkerhedstrusler, fungerer som lovet og ikke udsætter brugerne for grov svindel. Apple håndhæver ikke App Stores høje standarder for forretningspraksis og indhold i apps, der distribueres via alternativ appdistribution.

Læs mere om tilgængelighed og om, hvordan alternativ appdistribution fungerer

Sådan installerer du alternative appmarkedspladser

1. Brug en webbrowser på din iPhone med iOS 17.4 eller en nyere version til at finde en alternativ appmarkedsplads, som du vil installere.

2. Tryk på linket for at installere.

3. Før du kan fuldføre installeringen af en given alternativ appmarkedsplads for første gang, får du vist en meddelelse om, at du skal godkende den. Åbn appen Indstillinger. Tryk på beskeden "Godkend apps fra [Udvikler]" øverst i Indstillinger.

4. Læs oplysningerne om, hvad det betyder for din iPhone at installere en alternativ appmarkedsplads, og tryk derefter på Tillad, og bekræft dit valg.

5. Når du har tilladt installering, skal du gå tilbage for at installere den alternative appmarkedsplads igen og følge vejledningen på skærmen.

Sådan installerer du apps fra en udviklers websted

1. Brug en webbrowser på din iPhone med iOS 17.5 eller en nyere version til at finde en app, som du vil installere via webdistribution.

2. Tryk på linket for at installere.

3. Før du kan fuldføre installeringen af en app fra en udviklers websted, får du vist en meddelelse om, at du skal godkende den. Åbn appen Indstillinger. Tryk på beskeden "Godkend apps fra [Udvikler]" øverst i Indstillinger.

4. Læs oplysningerne om, hvad det betyder for din iPhone at installere en app fra en udviklers websted, tryk derefter på Tillad, og bekræft dit valg.

5. Når du har tilladt installering, skal du gå tilbage for at installere appen igen og følge vejledningen på skærmen.

Køb fra apps installeret via alternativ appdistribution

Køb, som du foretager uden for App Store eller App Stores system til køb i appen, understøttes ikke af Apple. Du kan kontrollere, hvor du har downloadet en app fra, i Indstillinger og få support.

Hvis du vil have hjælp til køb af apps, køb i apps og abonnementer, skal du kontakte udvikleren af den alternative appmarkedsplads eller appudvikleren.

Om opdateringer af apps via alternativ appdistribution

Hver appmarkedsplads bestemmer, hvordan opdateringer fungerer for deres apps. Du skal muligvis manuelt åbne den alternative appmarkedsplads eller besøge appudviklerens websted for at opdatere hver app individuelt.

Hvis du sletter en alternativ appmarkedsplads, eller den stopper driften, modtager du ikke længere opdateringer til de apps, du har installeret fra den alternative appmarkedsplads.

Hvis du vil fortsætte med at hente apps, der er godkendt i henhold til Apples retningslinjer for kontrol i App, skal du bruge App Store

Hvis du foretrækker at bruge apps, der opfylder alle Apples retningslinjer for kontrol i App, herunder Apples standarder for anonymitet, sikkerhed og kvalitet, kan du bruge App Store. Din iPhone installerer ikke alternative appmarkedspladser eller apps uden for App Store uden din tilladelse. Hvis du vil beskytte din iPhone eller et familiemedlems iPhone mod installering af alternative appmarkedspladser eller apps via webdistribution, kan du ændre indstillingerne for børnesikring på enheden.

Du kan også kontakte Apple-support for at få hjælp, når du downloader apps fra App Store. Dette omfatter support til køb af apps, køb i appen, deling af dine køb med din familiedelingsgruppe og meget mere.