Touch ID-kort til MacBook Air (15", M3, 2024)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Momentnøgle (blågrøn, 0,75 kgf cm)

• Halvmåneformet 44 mm Torx Plus 2IP-bit

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP-bit på 44 mm

• Justeringsværktøj til Touch ID

Se en komplet liste over værktøjer, der kræves til alle reparationer.

Forsigtig

Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

Fjernelse

1. Åbn skærmen, og stil computeren på siden.

2. Tryk på Touch ID-knappen. Under genmontering skal du sikre dig, at knappen føles på samme måde, når du trykker på den.

3. Luk skærmen, og læg derefter computeren med skærmsiden nedad.

4. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne 3IP-skruen (923-08925) fra inddækningen til stikket til Touch ID-kortet. Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

5. Brug den sorte pind til at løfte enden af Touch ID-kortets flexkabel ud af stikket.

6. Løft enden af Touch ID-kortets flexkabel (1), og brug den flade ende af den sorte pind til forsigtigt at trække flexkablet af topkabinettet (2).

7. Brug den blå momentnøgle og 2IP-bitten til delvist at skrue sætskruen (923-08982) løs med en omgang.

• Vigtigt: Hvis sætskruen falder ud, skal du geninstallere den delvist med én drejning med uret.

8. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de fire 3IP-hjørneskruer (1) og de to midterste 3IP-skruer (2) fra Touch ID-kortet og den fleksible inddækning.

• 923-08918 (1)

• 923-08917 (2)

9. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne Touch ID-kortets fleksible inddækning. Gem den til genmontering.

• Vigtigt: Bemærk, hvordan Touch ID-kortets fleksible inddækning sidder, så du kan montere den igen.

10. Åbn skærmen, og stil computeren på siden.

11. Hold Touch ID-kortet, mens du fører Touch ID-kortets flexkabel gennem åbningen som vist.

Genmontering

1. Stil computeren på siden med skærmen stadig åben. Før Touch ID-kortets flex-kabel gennem åbningen i topkabinettet. Placer derefter Touch ID-kortet i fordybningen på topkabinettet.

• Bemærk: Hvis du monterer et nyt Touch ID-kort, skal du fjerne den beskyttende film fra glasoverfladen.

2. Luk skærmen, og placer computeren med skærmsiden nedad.

3. Brug en ESD-sikret pincet til at placere Touch ID-kortets fleksible inddækning som vist.

4. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til delvist at geninstallere de fire 3IP-hjørneskruer (1) og de to midterste 3IP-skruer (2) i Touch ID-kortet.

• Vigtigt: Stop med at stramme skruerne, når skruehovederne rører Touch ID-kortets fleksible inddækning, og før du mærker modstand.

• 923-08918 (1)

• 923-08917 (2)

5. Placer computeren med højre side opad og skærmen åben. Placer Touch ID-knappen, så mellemrummene på hver side ser ens ud, og Touch ID-knappen flugter med funktionsrækketasterne.

6. Anbring de to Y-formede justeringsværktøjer mod Touch ID-knappen. Indsæt tappene i hjørnekanterne som vist. Fastgør derefter justeringsværktøjerne med Kapton-tape.

7. Sørg for, at Touch ID-knappen holdes på plads af de Y-formede værktøjer, når du lukker skærmen. Placer derefter computeren med skærmsiden nedad.

8. Brug den blågrønne momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere de to midterste 3IP-skruer helt.

9. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at spænde den nederste venstre 3IP-skrue delvist.

• Vigtigt: Stop med at stramme, når du mærker modstand, og før momentnøglen klikker.

10. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de fire 3IP-hjørneskruer helt i den viste rækkefølge.

11. Åbn skærmen, og stil computeren på siden.

12. Se direkte på Touch ID-knappen. Mellemrummene på hver side skal være ens, og Touch ID-knappen skal flugte med funktionstasterne.

• Vigtigt

• Hvis mellemrummene omkring siderne er lige store, skal du fjerne Kapton-tapen og de Y-formede justeringsværktøjer. Gå derefter til genmonteringstrin 22.

• Hvis mellemrummene rundt om siderne ikke er ens, skal du fortsætte med trin 13 til 21 for at genjustere Touch ID-knappen.

13. Hold skærmen åben med computeren på siden. Drej computeren for at få adgang til skruerne.

14. Brug den blågrønne momentnøgle og 3IP-bitten til at løsne de to midterste 3IP-skruer.

15. Drej computeren for at få adgang til Touch ID-kortet.

16. Fjern Kapton-tapen og de Y-formede justeringsværktøjer.

17. Placer Touch ID-knappen i midten, så mellemrummene på hver side ser ens ud, og Touch ID-knappen flugter med funktionsrækketasterne.

18. Anbring de to Y-formede justeringsværktøjer mod Touch ID-knappen. Indsæt tappene i hjørnekanterne som vist. Fastgør derefter justeringsværktøjerne med Kapton-tape.

19. Hold skærmen åben med computeren på siden. Drej computeren for at få adgang til skruerne.

20. Brug den blågrønne momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere de to midterste 3IP-skruer helt.

21. Se direkte på Touch ID-knappen. Mellemrummene på hver side skal være ens, og Touch ID-knappen skal flugte med funktionsrækketasterne.

• Vigtigt

• Hvis mellemrummene omkring siderne er lige store, skal du fjerne Kapton-tapen og de Y-formede justeringsværktøjer. Gå derefter til genmonteringstrin 22.

• Hvis mellemrummene omkring siderne ikke er ens, skal du gentage fjernelsestrin 8 til 11. Gentag derefter genmonteringstrinnene.

22. Brug den blå momentnøgle og 2IP-bitten til at stramme eller løsne 2IP-sætskruen (923-08982), mens du trykker på Touch ID-knappen. Sørg for, at den føles på samme måde, som den gjorde, før du fjernede den.

• Vigtigt

• Hvis Touch ID-knappen føles for stiv eller ikke bevæger sig, er skruen overspændt. Brug den blå momentnøgle og 2IP-bitten til at løsne 2IP-sætskruen.

• Hvis Touch ID-knappen kan trykkes ned, men ikke klikker, er sætskruen for løs. Brug den blå momentnøgle og 2IP-bitten til at stramme 2IP-sætskruen.

23. Luk skærmen, og placer computeren med skærmsiden nedad.

24. Tryk enden af Touch ID-kortets flexkabel fast til stikket.

25. Tryk på Touch ID-kortets flexkabel for at fastgøre det til topkabinettet.

26. Placer inddækningen til stikket til Touch ID-kortet over enden af flexkablet.

27. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere 3IP-skruen (923-08925) i inddækningen til stikket til Touch ID-kortet.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.