Bundkort til MacBook Air (15", M3, 2024)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Tape til inddækning til I/O-stik

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP-bit på 44 mm

• Torx Plus 3IP-bit på 25 mm

• Torx Plus 5IP-bit på 50 mm

Se en komplet liste over værktøjer, der kræves til alle reparationer.

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

• Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du også installere et nyt Touch ID-kort.

Bemærk! Denne procedure kræver tape til inddækningen til I/O-stikket, som medfølger med et nyt bundkort, men det kan også bestilles separat.

Afmontering

1. Følg trin 2 til 11 for at fjerne følgende fem inddækninger:

• Inddækning til stik til lydkort (1)

• Inddækningsstik til interposer-board (2)

• Inddækning til stik til pegefelt (3)

• Inddækningsstik til skærm (4)

• Inddækning til I/O-stik (5)

2. Brug den flade ende af den sorte pind til at trække det nederste venstre hjørne af tapen til inddækning til I/O-stik op. Fjern derefter tapen af inddækningen til I/O-stikket. Kassér tapen.

3. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at fjerne de tre 3IP-skruer (923-08925) fra inddækningen til I/O-stikket. Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

4. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte skumdækslet en anelse på inddækningen til stikket til lydkortet (1). Brug derefter den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at fjerne 3IP-skruen (923-08925) fra inddækningen (2). Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

• Vigtigt: Fjern ikke skumdækslet fra inddækningen til lydkortstikket.

5. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen tilbage fra begge ender af inddækningen til stikket til pegefeltet for at få adgang til de to 3IP-skruer.

• Vigtigt: Fjern ikke polyesterfilmen fra inddækningen.

6. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at fjerne de to 3IP-skruer (923-08925) fra inddækningen til stikket til pegefeltet.

7. Brug en ESD-sikret pincet til forsigtigt at trække skumdækslet tilbage fra begge ender af inddækningen til stikkene til skærmen for at få adgang til de fire 3IP-skruer.

• Vigtigt: Fjern ikke skumdækslet fra inddækningen.

8. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at fjerne de fire 3IP-skruer (923-08925) fra inddækningen til skærmstikkene.

• Bemærk: To 3IP-skruer er placeret på kanterne af inddækningen (1) og to 3IP-skruer nær midten af inddækningen (2).

9. Fjern inddækningen til skærmstikkene, og gem den til genmontering.

10. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at fjerne 3IP-skruen (923-08925) fra inddækningen til stikket til interposer-kortet.

11. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke på bagsiden af inddækningen til stikket til interposer-kortet. Løft inddækning op fra bundkortet, og gem det til genmontering.

12. Brug den sorte pind til at løfte enderne af de følgende otte flexkabler ud af stikkene:

•  Forsigtig: Rør ikke ved nogen af de små dele på bundkortet, når du fjerner flexkablerne.

• Flexkabel til interposer-board (1)

• Flexkabel til mikrofon (2)

• Flexkabler til skærm (3, 4)

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (5)

• Flexkabler til USB-C-kort (6, 7)

• Flexkabel til åbn/luk-sensor (AMR) (8)

•  Forsigtig: Brug den spidse ende af den sorte pind til at løfte enden af flexkablet til åbn/luk-sensoren (AMR) (8) op fra bundkortet som vist for at undgå at beskadige de små dele, der er angivet med rødt.

13. Klem inddækningen til pegefeltets flexkabel (1) sammen, og løft den ud af stikket (2).

14. Brug den justerbare momentnøgle 10-34 Ncm og 3IP-bitten på 25 mm til at fjerne de to 3IP-skruer fra bundkortet:

• 923-08981 (1)

• 923-09231 (2)

15. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at fjerne de følgende seks 5IP-skruer fra bundkortet:

• Tre 5IP-skruer (923-09560) (1)

• To 5IP-skruer (923-08980) (2)

• En 5IP-skrue (923-09233) (3)

16. Hold i bundkortets kanter som vist. Skub bundkortet til venstre (1) og ud mod dig (2). Flyt kablerne væk, når du fjerner bundkortet fra topkabinettet.

•  Forsigtig: Hold ikke i kølepladen (3).

Genmontering

1. Hvis du genmonterer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til trin 2. Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du først installere et nyt Touch ID-kort. Fortsæt derefter til trin 2.

2. Sænk bundkortet ned i topkabinettet (1), og skub det til højre (2). Flyt batteriets flexkabel (3), I/O-flexkablerne (4) samt mikrofonens og skærmens flexkabler til side (bag bundkortets øverste kant på billedet nedenfor).

•  Forsigtig: Hold ikke i kølepladen.

3. Sørg for, at ingen af flexkablerne (1-8) er fastklemt under bundkortet.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige bundkortet må du ikke tilslutte batteriets flexkabel, der er markeret med rødt.

4. Indstil momentværdien på den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 16 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere én 5IP-skrue (923-09233).

5. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 14,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bit på 25 mm til at geninstallere én 3IP-skrue (923-09231).

6. Behold momentværdien for den justerbare momentnøgle på 14,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere to 5IP-skruer (923-08980).

7. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 10 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere tre 5IP-skruer (923-09560).

8. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 11,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bit på 25 mm til at geninstallere én 3IP-skrue (923-08981).

9. Tryk enderne af de følgende ni flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige bundkortet må du ikke tilslutte batteriets flexkabel, der er markeret med rødt.

• Flexkabel til interposer-board (1)

• Flexkabel til pegefelt (2)

• Flexkabel til mikrofon (3)

• Flexkabler til skærm (4, 5)

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (6)

• Flexkabler til USB-C-kort (7, 8)

• Flexkabel til åbn/luk-sensor (AMR) (9)

10. Placer inddækningen til stikket til lydkortet over flexkablet.

• Vigtigt: Læg mærke til, hvordan inddækningen er placeret, på billedet nedenfor. Sørg for, at inddækningens kant er placeret under kølepladen, og at skumdækslet er placeret oven på kølepladen.

11. Brug den sorte pind til forsigtigt at løfte skumdækslet (1). Brug derefter den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at geninstallere én 3IP-skrue (923-08925) i inddækningen til stikket til lydkortet (2).

12. Vip højre side af inddækningen til stikket til interposer-boardet under kanten til højre for stikket. Sænk derefter inddækningen ned over stikket. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at geninstallere én 3IP-skrue (923-08925) i inddækningen.

13. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen tilbage fra begge ender af inddækningen til stikket til pegefeltet.

14. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925) i inddækningen til stikket til pegefeltet. Tryk derefter polyesterfilmen fast over begge skruer.

15. Placer inddækningen til skærmstikkene over mikrofonens ender og skærmens flexkabler.

16. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925) i de yderste ender af inddækningen til stikket til skærmen.

17. Brug en ESD-sikret pincet til at trække skummet tilbage i nærheden af begge ender af inddækningen til skærmstikkene for at få adgang til de midterste skruehuller.

• Vigtigt: Fjern ikke skumdækslet fra inddækningen.

18. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925) i midten af inddækningen til stikket til skærmen.

19. Tryk derefter forsigtigt skummet fast over begge skruer.

20. Placer inddækningen til I/O-stikket over enderne af flexkablerne. Brug derefter den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit på 44 mm til at geninstallere de tre 3IP-skruer (923-08925) i inddækningen.

21. Fjern bagsiden fra den nye tape til inddækningen til I/O-stikket. Juster derefter tapen med højre kant af inddækningen til I/O-stikket som vist.

•  Advarsel: Sørg for, at tapen til inddækningen til I/O-stikket ikke strækker sig ud over kanten af inddækningen.

22. Tryk langs længden af tapen til inddækningen til I/O-stikket for at fastgøre den til inddækningen til I/O-stikket.

23. Træk det øverste venstre hjørne af den øverste udløserforing lidt tilbage. Rul derefter langsomt foringen af tapen til inddækningen til I/O-stikket.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.