MacBook Pro (16", 2021) - Tekniske specifikationer

Lanceringsår: 2021

Identificering af din MacBook Pro-model

Finish

• Sølv

• Space grey

Chip

Apple M1 Pro-chip

• 10-core CPU med otte højtydende kerner og to effek­tivitetskerner

• 16-core GPU

• 16-core Neural Engine

• 200 GB/s hukommelses­båndbredde

• Medieenhed

• Hardware-accelereret H.264, HEVC, ProRes og ProRes RAW

• Enhed til videoafkodning

• Enhed til videokodning

• Enhed til ProRes-kodning og ‑afkodning

• Kan konfigureres til:

• M1 Max med 10-core CPU og 24-core GPU

• M1 Max med 10-core CPU og 32-core GPU

Apple M1 Max-chip

• 10-core CPU med otte højtydende kerner og to effek­tivitetskerner

• 32-core GPU

• 16-core Neural Engine

• 400 GB/s hukommelses­båndbredde

• Medieenhed

• Hardware-accelereret H.264, HEVC, ProRes og ProRes RAW

• Enhed til videoafkodning

• To enheder til videokodning

• To enheder til ProRes-kodning og ‑afkodning

Skærm

Liquid Retina XDR-skærm

• 16,2" (diagonalt) Liquid Retina XDR-skærm,1 original opløsning på 3456 x 2234 ved 254 pixels pr. tomme

XDR (Extreme Dynamic Range)

• Kontrastforhold: 1.000.000:1

• XDR-lysstyrke: 1000 nits konstant lysstyrke (hele skær­men), 1600 nits maksimal lysstyrke2 (kun HDR-indhold)

• SDR-lysstyrke: 500 nits

Farve

• En milliard farver

• Bredere farveområde (P3)

• True Tone-tekno­logi

Opdateringsfrekvenser

• ProMotion-tekno­logi til adaptive opdaterings­frekvenser på op til 120 Hz

• Faste opdaterings­frekvenser: 47,95 Hz, 48,00 Hz, 50,00 Hz, 59,94 Hz, 60,00 Hz

Hukommelse

Apple M1 Pro-chip

• 16 GB samlet hukommelse

• Kan konfigureres til 32GB (M1 Pro or M1 Max) or 64GB (M1 Max)

Apple M1 Max-chip

• 32 GB samlet hukommelse

• Kan konfigureres til 64 GB

Batteri og strøm3

• Op til 21 timers afspilning af film i Apple TV-appen

• Op til 14 timers trådløs internetbrug

• Litiumpolymerbatteri på 100 Wh3

• USB‑C-strøm­forsyning på 140 W

• USB‑C til MagSafe 3-kabel

• Virker med hurtig opladning vha. den medfølgende USB‑C-strøm­forsyning på 140 W

Lagerplads4

Apple M1 Pro-chip

• 512 GB SSD

• Kan konfigureres til 1 TB, 2 TB, 4 TB eller 8 TB

Apple M1 Max-chip

• 1 TB SSD

• Kan konfigureres til 2 TB, 4 TB eller 8 TB

Opladning og udvidelse

No alt supplied for Image
No alt supplied for Image
  • SDXC-kortplads

• HDMI-port

• 3,5 mm jackstik til hoved­telefoner

• MagSafe 3-port

• Tre Thunderbolt 4-porte (USB‑C), som under­støtter:

• Opladning

• DisplayPort

• Thunderbolt 4 (op til 40 Gb/s)

• USB 4 (op til 40 Gb/s)

Skærm­understøttelse

Understøtter fuld original­opløsning med en milliard farver på den ind­byg­gede skærm – og sam­tidig også:

• Op til to eksterne skærme med op til 6K-opløsning ved 60 Hz og over en milliard farver (M1 Pro) eller

• op til tre eksterne skærme med op til 6K-opløsning og en ekstern skærm med op til 4K-opløsning ved 60 Hz og over en milliard farver (M1 Max)

Thunderbolt 4-udgang til digital video

• Original DisplayPort-udgang via USB‑C

• VGA, HDMI, DVI og Thunderbolt 2 understøttet via mellemstik (sælges separat)

HDMI-udgang til digital video

• Understøtter én skærm med op til 4K-opløsning ved 60 Hz

• DVI-tilslutning via HDMI til DVI-mellemstik (sælges separat)

Videoafspilning

• Understøtter HEVC, H.264 og ProRes

• HDR med Dolby Vision, HDR10 og HLG

Lydafspilning

• Understøtter AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos

Tastatur og pegefelt

Baggrunds­belyst Magic Keyboard med:

• 78 (USA) eller 79 (ISO) taster, inklusive 12 funktions­taster i fuld højde og 4 piletaster (omvendt T)

• Touch ID

• Sensor til omgivende lys

• Force Touch-pegefelt til præcis styring af cursor, registrering af tryk, dybdeklik, acceleratorer, trykfølsom tegning og Multi-Touch-be­vægel­ser

Trådløs teknologi

Wi-Fi

• Trådløst 802.11ax Wi‑Fi 6-netværk

• IEEE 802.11a/b/g/n/ac-kompatibel

Bluetooth

• Trådløs Bluetooth 5.0-tekno­logi

Kamera

• 1080p FaceTime HD-kamera

• Avanceret billedsignalprocessor med intelligent video

Lyd

• Hi-fi-lydsystem med seks højttalere inkl. vibrationsdæmpende bashøjttalere

• Bred stereolyd

• Understøtter rumlig lyd ved afspilning af musik eller video med Dolby Atmos på de ind­byg­gede højttalere

• Rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbe­vægel­ser ved brug af AirPods (3. generation), AirPods Pro og AirPods Max

• Tre mikrofoner i studiekvalitet med højt signal-støj-forhold og retningsbestemt stråledannelse

• 3,5 mm jackstik til hoved­telefoner med avanceret understøttelse af hoved­telefoner med høj impedans

Driftskrav

• Spænding: 100 V til 240 V AC

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz

• Driftstemperatur: 10 til 35 °C

• Opbevaringstemperatur: -25 til 45 °C

• Relativ luftfugtighed: 0 til 90 % (ikkekondenserende)

• Driftshøjde: Testet op til 3.000 m

• Maks. højde (opbevaring): 4.500 m

• Maks. højde (transport): 10.500 m

Størrelse og vægt

• Højde: 1,68 cm

• Bredde: 35,57 cm

• Dybde: 24,81 cm

• Vægt (M1 Pro): 2,15 kg5

• Vægt (M1 Max): 2,17 kg5

Styresystem

macOS

macOS er verdens mest avan­cerede computer­styresystem. macOS Ventura binder hverdagen sammen og gør alle de ting, du gør mest på din Mac, endnu bedre.

Læs mere om det nyeste operativsystem

Brugerhåndbog til macOS

Tilgænge­lighed

Tilgænge­lighedsfunktioner hjælper personer med handicap med at få mest muligt ud af deres nye MacBook Pro. Takket være de ind­byg­gede værktøjer, der hjælper ved udfordringer med syn, hørelse, mobilitet og indlæring, kan alle lave fantastiske ting.

Læs mere om Tilgænge­lighed

Funktionerne er bl.a.:

• Stemmekontrol

• VoiceOver

• Zoom

• Forøg kontrast

• Formindsk bevægelse

• Siri og Diktering

• Knapbetjening

Ind­byg­gede apps6

• App Store

• Bøger

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Find

• GarageBand

• Hjem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kort

• Beskeder

• Musik

• Noter

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Fotos

• Podcasts

• Billed­fremviser

• QuickTime Player

• Påmindelser

• Safari

• Genveje

• Siri

• Værdi­papirer

• Time Machine

• TV

• Memoer

I æsken

• 16" MacBook Pro

• USB‑C-strøm­forsyning på 140 W

• USB‑C til MagSafe 3-kabel (2 m)

Specielle konfigurationer

• Konfigurer din MacBook Pro med disse muligheder – kun på apple.com:

• M1 Max med 10-core CPU og 24-core GPU

• M1 Max med 10-core CPU og 32-core GPU

• 32 GB samlet hukommelse (M1 Pro og M1 Max)

• 64 GB samlet hukommelse (M1 Max)

• 1 TB, 2 TB, 4 TB eller 8 TB SSD

MacBook Pro og miljøet

For at reducere den skadelige påvirkning af miljøet er 16" MacBook Pro de­signet med følgende egenskaber:7

Lavet af bedre materialer

• 100 % genanvendt aluminium i kabinettet

• 100 % genanvendte sjældne jordarter i alle magneter, som udgør 98 % af enhedens samlede mængde sjældne jordarter

• 100 % genanvendt tin i hovedbundkortets lodning

• Mindst 35 % genanvendt plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certificeret8

Smartere kemi9

• Glas uden arsen

• Fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium

Grøn produktion

• Apples Zero Waste-ordning hjælper leverandører med at eliminere affaldsproduktion, så intet ender på lossepladsen

• Alle leverandørers slutmonteringsanlæg overgår til 100 % vedvarende energi til Apple-produktion

Ansvarlig emballage

• 100 % af de helt nye træfibre kommer fra bæredygtigt skovbrug

• 90 % eller mere af emballagen er fiberbaseret

Apple og miljøet

Vi forpligter os til at lave vores produkter uden at udnytte kloden og til at blive CO₂-neutrale på tværs af hele vores virksomhed, også produkterne, i 2030.

Akustisk ydeevne

Angivne støjemissioner i henhold til ECMA-109

Lydeffektniveau

L W A,m (B)

Lydtryksniveau

Brugerplacering

L p A,m (dB)

Passiv tilstand

1,3 (K V = 0,3)

3

Trådløst internet

1,3 (K V = 0,3)

3

1. L W A,m er middeltallet for det A-vægtede lydeffektniveau afrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v er den statiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau.

5. Mængden L W A,c (tidligere kaldet L W Ad) kan beregnes ud fra summen af L W A,m og K v .

6. Under test af det trådløse internet gennemses 25 populære websteder.

7. Testet konfiguration: M1 Max, 10-core CPU, 32-core GPU, 32 GB samlet hukommelse, 1 TB lager.

1. Skærmene på 14" og 16" MacBook Pro har afrundede hjørner foroven. Målt som et standardrektangel er skær­mene 14,2" og 16,2" diagonalt (det faktiske visningsområde er mindre).

2. Ved temperaturer på under 25 °C.

3. Faktisk effekt på 69,6 watt-timer (modellen på 14") eller 99,6 watt-timer (modellen på 16"). Test udført af Apple i september 2021 med testmodeller af 14" MacBook Pro-systemer med Apple M1 Pro, 8-core CPU, 14-core GPU, 16 GB ram og 512 GB SSD og testmodeller af 16" MacBook Pro-systemer med Apple M1 Pro, 10-core CPU, 16-core GPU, 16 GB ram og 1 TB SSD. Webtesten måler batteritiden ved trådløs browsing på 25 popu­lære websites med skær­mens lysstyrke indstillet til 8 klik fra bunden. Filmtesten i Apple TV-appen måler batteritiden ved afspilning af 1080p HD-indhold med skær­mens lysstyrke indstillet til 8 klik fra bunden. Batteritiden afhænger af brug og konfiguration. Læs mere på apple.com/dk/batteries.

4. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Den faktiske kapacitet efter formatering er mindre.

5. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.

6. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan hentes i Mac App Store. For at kunne hente apps skal du have et Apple‑id og en enhed, der er kompatibel med den version af styresystemet, der kræves til hver app.

7. Oplysningerne er nøjagtige ved produktlanceringen.

8. ENERGY STAR og ENERGY STAR-mærket er registrerede varemærker ejet af den amerikanske miljøstyrelse (U.S. Environmental Protection Agency).

9. Apple definerer sine begrænsninger for skadelige stoffer, herunder definitioner af stoffer, som Apple ikke tillader, i Apples specifikation for brug af bestemte stoffer (Regulated Substances Specification). Alle Apple-produkter er fri for PVC og ftalater med undtagelse af netledninger i Indien, Thailand (for tobenede netledninger) og Sydkorea, hvor vi fortsat forsøger at få myndighedernes godkendelse af vores PVC- og ftalat-erstatning.