Systemkonfiguration

Systemkonfiguration kan være påkrævet efter reparationen. Systemkonfiguration er et softwareværktøj, som bruges efter reparation til at færdiggøre reparationen af originale Apple-dele. Systemkonfiguration har en række formål, der varierer afhængigt af den udskiftede del. Se introduktionsafsnittet for den model, du reparerer, for at få en fuldstændig liste med oplysninger.

Før du starter Systemkonfiguration, skal du sørge for, at Mac-computeren kører den nyeste version af macOS. Du har ét forsøg til at fuldføre Systemkonfiguration. Hvis forsøget afbrydes, annulleres, eller hvis der opstår et problem, vises der en meddelelse på Mac-computeren om, at du skal kontakte en butik til selvbetjeningsreparation for at få hjælp.

Hvis du ikke vil opdatere Mac-computeren til den nyeste version af macOS, eller hvis du har brug for hjælp til at starte systemkonfigurationsprocessen, skal du kontakte teamet i en butik til selvbetjeningsreparation.

Start Systemkonfiguration

Vigtigt: Hvis Mac-computeren automatisk starter i diagnosticeringstilstand, skal du gå til trin 6.

1. Hvis du bruger Ethernet til at slutte Mac-computeren til internettet, skal du slutte Ethernet-kablet til Mac-computeren, før du tænder den. Hvis du bruger Wi-Fi, slutter du Mac-computeren til internettet under trin 5, efter computeren er startet op i diagnosticeringstilstand.

2. Tryk på afbryderknappen på Mac-computeren, og hold den nede for at tænde computeren. På bærbare computere med Touch ID skal du trykke på og holde Touch ID-knappen nede.

3. Fortsæt med at holde afbryderknappen eller Touch ID-knappen nede, mens Mac-computeren tændes og indlæser startindstillingerne. Slip afbryderknappen, når "Indlæser startindstillinger..." vises på skærmen.

4. Når skærmen med startindstillinger vises, skal du holde Kommando- (⌘) og D-tasterne nede på tastaturet for at sætte computeren i diagnosticeringstilstand.

5. Hvis du bruger Wi-Fi til at slutte Mac-computeren til internettet, skal du vælge netværket i Wi-Fi-menuen i øverste højre hjørne af diagnosticeringstilstandsskærmen.

• Bemærk: Det kan tage et par sekunder, før Wi-Fi-menuen vises. Det er helt normalt.

6. Der vises en liste over sprog på diagnosticeringstilstandsskærmen. Vælg dit foretrukne sprog, og klik på "OK".

7. Når diagnosticerings- og reparationsskærmen vises, skal du klikke på "Jeg accepterer" for at starte Systemkonfiguration.

• Vigtigt: Hvis du har udskiftet lågets vinkelsensor på en bærbar computer, skal du gå til trin 9.

8. Hvis Systemkonfiguration gennemføres, viser Mac-computeren en besked, hvor der står "Systemkonfiguration gennemført. Genstarter i diagnosticeringstilstand."

• Vigtigt:

• Hvis du oplever en fejl, skal du kontakte en butik til selvbetjeningsreparation for at få hjælp.

• Udfør kun trin 9 til 14, hvis du har udskiftet lågets vinkelsensor på en bærbar computer.

9. Når advarselsvinduet Handling påkrævet vises på skærmen, skal du klikke på "Fortsæt". Luk derefter skærmen med det samme.

10. Hold skærmen lukket i 20 sekunder.

•  Advarsel: Hvis skærmen ikke er helt lukket under systemkonfigurationsprocessen, skal du montere en anden ny vinkelsensor til låget.

11. Åbn skærmen, når du hører startlyden, eller når du har ventet i 20 sekunder.

12. Hvis Systemkonfiguration gennemføres, viser Mac-computeren en besked, hvor der står "Systemkonfiguration gennemført. Genstarter i diagnosticeringstilstand."

13. Mac-computeren genstarter automatisk i diagnosticeringstilstand. Vælg derefter Genstart i Apple-menuen.

14. Når Mac-computeren genstarter igen, skal du bekræfte, at du kan sætte den på vågeblus ved at lukke skærmen. Mac-computeren bør gå på vågeblus, når skærmen er næsten helt lukket.

• Vigtigt: Hvis der opstår en fejl, eller hvis Mac-computeren ikke går på vågeblus, når den skal, eller hvis den vågner uventet, skal du kontakte en butik til selvbetjeningsreparation for at få hjælp.

Gendan Mac-computeren, før Systemkonfiguration startes

Du skal muligvis gendanne Mac-computeren, før du starter Systemkonfiguration, hvis det er af følgende årsager:

• Hvis du har udskiftet bundkortet, og det nye bundkort ikke kører den nyeste version af macOS.

• Hvis du har udskiftet bundkortet eller SSD-modulerne på en Mac Pro eller en Mac Studio.

Du har brug for følgende, når du skal gendanne Mac-computeren:

• En anden Mac, der kører macOS Sonoma (14.1 eller en nyere version) eller en anden Mac med den nyeste version af Apple Configurator.

• Internetadgang

• Et USB-C-opladerkabel. USB-C-kablet skal understøtte både strøm og data. Brug ikke Thunderbolt-kabler.

Følg disse trin for at gendanne Mac-computeren:

1. Vælg en af følgende metoder til at gendanne den reparerede Mac-computer, og fortsæt derefter til trin 2:

2. Følg trinnene ovenfor for at starte Systemkonfiguration

3. Mac-computeren genstarter automatisk i diagnosticeringstilstand. Vælg derefter Genstart i Apple-menuen.

4. Når Mac-computeren er genstartet, skal du følge vejledningen på skærmen for at aktivere Mac-computeren.