Om iOS 15-opdateringer

iOS 15 indeholder forbedringer af lyd og video i FaceTime, herunder rumlig lyd og portrætfunktion. Delt med dig viser artikler, fotos og andet delt indhold fra dine samtaler i Beskeder i den relevante app. Fokus hjælper dig med at undgå distraktioner ved at filtrere notifikationer fra, afhængigt af hvad du er i gang med i øjeblikket. Notifikationer har fået et nyt design, og et nyt resume over notifikationer viser en samling af notifikationer, så du nemt får overblik over dem, når du har tid. Kort har fået et smukt nyt design med en ny 3D-oplevelse af byer og vejvisning til fodgængere med augmented reality. Livetekst bruger intelligente funktioner på enheden til at genkende tekst på fotos i hele systemet og på internettet. Nye funktioner til anonymitet i Siri, Mail m.m. gør det enkelt at få mere kontrol over dine data.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

Læs mere, hvis du ønsker opdateringen eller har problemer med at opdatere.

iOS 15.8.2

Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.8.1

Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.8

Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.9

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.8

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.7

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsfejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.6

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsfejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.5

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsfejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.4

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsfejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.3

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsfejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.2

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsfejlrettelser og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7.1

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.7

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.6.1

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.6

iOS 15.6 indeholder forbedringer, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer.

iOS 15.6 indeholder forbedringer, fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer.

• Løser et problem, som medførte, at Indstillinger muligvis blev ved med at vise, at enhedens lagringsplads var fuld, selvom der var ledig plads

• Løser et problem, som medførte, at punktskriftenheder kunne blive langsommere eller holde op med at reagere ved tekstnavigation i Mail

• Løser et Safari-problem, som medførte, at en fane kunne vende tilbage til en tidligere webside

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.5

iOS 15.5 indeholder forbedringer af Apple Podcasts, andre funktioner og fejlrettelser.

iOS 15.5 indeholder følgende forbedringer og fejlrettelser:

• Apple Podcasts har nu en ny indstilling, som begrænser antallet af episoder, der gemmes på iPhone, og automatisk sletter ældre episoder

• Løser et problem, hvor Hjem-automatiseringer, udløst af personer, der ankommer eller tager afsted, muligvis mislykkes

• Løser et problem, der kan få iPhone SE (3. generation) til at standse uventet

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.4.1

iOS 15.4.1 indeholder fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer til iPhone og anbefales til alle brugere.

Denne opdatering indeholder følgende fejlrettelser til iPhone:

• Batteriet kan blive afladet hurtigere end forventet efter opdatering til iOS 15.4

• Punktskriftenheder kan holde op med at svare ved navigering i tekst eller når en advarsel vises

• Made for iPhone-høreapparater kan miste forbindelsen ved brug af nogle tredjepartsapps

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:

https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.4

iOS 15.4 gør det muligt at låse op med Face ID, når du har mundbind på, hvis du har en iPhone 12 eller en nyere model. Denne opdatering indeholder også nye emojis, muligheden for at starte SharePlay-sessioner direkte fra understøttede apps samt andre funktioner og fejlrettelser til din iPhone.

Face ID

• Face ID kan nu bruges med mundbind på iPhone 12 og nyere modeller

• Face ID med mundbind kan bruges til Apple Pay og autoudfyldning af adgangskoder i apps og Safari

Emojis

• Nye emojis – herunder nye ansigter, håndbevægelser og husholdningsgenstande – er nu tilgængelige på emoji-tastaturet

• Når du bruger håndtryk-emojis kan du vælge forskellige teintvariationer til hver hånd

FaceTime

• SharePlay-sessioner kan startes direkte fra understøttede apps

Siri

• Siri kan fortælle dig, hvad klokken er, og hvilken dato det er, selvom du er offline. Understøttes på iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 og nyere modeller

Vaccinationskort

• Understøttelse af EU’s digitale covidcertifikat i Sundhed giver dig mulighed for at hente og gemme verificerbare versioner af dokumentation for COVID-19-vaccination, prøveresultater og oplysninger om tidligere sygdom

• COVID-19-vaccinationskort i Apple Wallet understøtter nu formatet for EU’s digitale covidcertifikat

Denne version indeholder også de følgende forbedringer til din iPhone:

• Oversættelse af websider i Safari understøttes nu på italiensk og kinesisk (traditionelt)

• Appen Podcasts har fået episodefiltre for sæsoner, afspillede, uafspillede, gemte og hentede episoder

• Tilpassede e-maildomæner med iCloud kan administreres i Indstillinger

• Det er nu muligt at bruge forespørgsler til tags og tilføje eller fjerne tags, når Genveje bruges til påmindelser

• Standardindstillingen til Nødopkald SOS er blevet ændret for alle brugere til Ring op ved at holde inde. Ring op med 5 tryk er stadig tilgængelig i indstillingerne til Nødopkald SOS

• Nærbilledefunktionen i Forstørrelsesglas bruger ultravidvinkelkameraet på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max for at gøre det nemmere at se små genstande

• Gemte adgangskoder kan nu indeholde dine egne noter i Indstillinger

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser til din iPhone:

• Tastaturet indsætter muligvis et punktum mellem indtastede tal

• Fotos og videoer bliver måske ikke synkroniseret til iCloud-fotobiblioteket

• Tilgængelighedsfunktionen Læs skærm op kan slutte uventet i appen Bøger

• Lyt direkte bliver muligvis ikke slået fra, selvom funktionen blev slået fra i Kontrolcenter

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.3.1

iOS 15.3.1 indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer til iPhone og retter et problem, der kan forhindre punktdisplays i at svare.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.3

iOS 15.3 indeholder fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer til iPhone og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.2.1

iOS 15.2.1 indeholder fejlrettelser til iPhone, herunder:

• Beskeder kunne muligvis ikke indlæse fotos sendt via et iCloud-link

• CarPlay-apps fra tredjeparter svarede muligvis ikke på indtastninger

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.2

iOS 15.2 indeholder Rapport om app-anonymitet, en funktion til administration af digital arv samt andre funktioner og fejlrettelser til din iPhone.

Anonymitet

• Rapport om app-anonymitet i Indstillinger viser dig, hvor ofte apps har haft adgang til din lokalitet, dine fotos, dit kamera, din mikrofon, dine kontakter m.m. i de seneste syv dage, samt deres netværksaktivitet

Apple-id

• Digital arv gør det muligt at udpege personer som arvekontakt, så de kan få adgang til din iCloud-konto og dine personlige oplysninger, når du går bort

Kamera

• En betjeningsmulighed til makrofotografering, som gør det muligt at skifte til ultravidvinkelobjektiv for at tage makrofotos og optage makrovideoer på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max, kan slås til i Indstillinger

TV-appen

• Med butiksfanen kan du gennemse, købe og leje film på et og samme sted

CarPlay

• Forbedret bykort i Apple Kort med oplysninger om veje såsom svingbaner, midterrabatter, cykelstier og fodgængerovergange i understøttede byer

Denne version indeholder også følgende forbedringer til din iPhone:

• Skjul min e-mailadresse opretter unikke, tilfældige e-mailadresser og er tilgængelig i appen Mail for abonnenter på iCloud+

• Find kan finde iPhone i op til fem timer, når reservespænding er aktiveret

• Værdipapirer giver dig mulighed for at se valutaen for en ticker samt ændringer fra år til år, når du kigger på diagrammer

• Påmindelser og Noter giver dig mulighed for at slette og omdøbe tags

Denne version indeholder også fejlrettelser til din iPhone:

• Siri svarer måske ikke, når VoiceOver er i gang og iPhone er låst

• ProRAW-fotos kan fremstå overeksponerede, når de vises i tredjepartsapps til fotoredigering

• HomeKit-scener, der involverer en garageport, kan muligvis ikke afvikles fra CarPlay, når din iPhone er låst

• CarPlay opdaterer muligvis ikke oplysninger om Afspiller nu for visse apps

• Apps til videostreaming indlæser muligvis ikke indhold på iPhone 13-modeller

• Kalenderbegivenheder kan vises på den forkerte dag for Microsoft Exchange-brugere

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her:https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.1.1

iOS 15.1.1 forbedrer håndteringen af afbrudte opkald på iPhone 12- og iPhone 13-modeller.

iOS 15.1

iOS 15.1 indeholder SharePlay – en helt ny funktion til at dele oplevelser med familie og venner i FaceTime. Denne version giver også mulighed for at optage ProRes-video på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max og opbevare verificerbare COVID-19-vaccinationskort i Apple Wallet. Versionen indeholder også andre funktioner og fejlrettelser til iPhone.

SharePlay

• SharePlay er en ny funktion til at dele synkroniserede oplevelser i FaceTime med indhold fra Apple TV-appen, Apple Music og andre understøttede apps fra App Store

• Delte betjeningsmuligheder gør det muligt for alle personer at afspille eller sætte indhold på pause og spole frem eller tilbage

• Intelligent lydstyrkejustering skruer automatisk ned for lyden i en film, tv-udsendelse eller sang, når dine venner siger noget

• Apple TV understøtter muligheden for at se den delte video på den store skærm, mens du fortsætter FaceTime-opkaldet på iPhone

• Skærmdeling gør det muligt for alle i et FaceTime-opkald at se fotos, søge på internettet eller hjælpe hinanden

Kamera

• ProRes-videooptagelse med iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max

• Indstilling til at slå automatisk kameraskift fra, når der tages makrofotos eller optages makrovideoer på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max

Apple Wallet

• Understøttelse af COVID-19-vaccinationskort gør det muligt at tilføje og vise verificerbare vaccinationsoplysninger i Apple Wallet

Oversæt

• Kinesisk – mandarin (Taiwan) understøttes i appen Oversæt og til systemdækkende oversættelse

Hjem

• Nye udløsere af automatiseringer baseret på aktuelle aflæsninger fra en HomeKit-kompatibel sensor til luftfugtighed, luftkvalitet eller lysniveau

Genveje

• Nye færdige handlinger gør det muligt at bruge overliggertekst på billeder eller GIF’er

Denne opdatering retter også følgende fejl:

• Appen Fotos meddelte muligvis fejlagtigt, at lagringspladsen var fuld, når der blev importeret fotos og videoer

• Appen Vejr viste muligvis ikke den aktuelle temperatur for Min lokalitet og viste muligvis forkerte farver på animerede baggrunde

• Afspilning af lyd fra en app blev muligvis sat på pause, når skærmen blev låst

• Wallet sluttede muligvis uventet, når VoiceOver blev brugt til flere kort

• Tilgængelige Wi-Fi-netværk blev muligvis ikke registreret

• Batterialgoritmer blev opdateret på iPhone 12-modeller, så beregning af batterikapaciteten over tid forbedres

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.0.2

iOS 15.0.2 indeholder fejlrettelser og vigtige sikkerhedsopdateringer til iPhone.

Denne opdatering indeholder fejlrettelser til iPhone:

• Fotos fra Beskeder, der blev gemt i dit bibliotek, blev muligvis slettet, når den tilknyttede tråd eller besked blev fjernet

• iPhone-kortholder i læder med MagSafe kunne muligvis ikke oprette forbindelse til Find

• AirTag blev muligvis ikke vist på fanen Find mine genstande

• CarPlay kunne muligvis ikke åbne lydapps eller afbrød forbindelsen under afspilning

• Gendannelse eller opdatering af enheden vha. Finder eller iTunes mislykkedes muligvis på iPhone 13-modeller

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15.0.1

iOS 15.0.1 indeholder fejlrettelser til iPhone. Der rettes bl.a. en fejl, der medførte, at nogle brugere ikke kunne låse iPhone 13-modeller op med Apple Watch.

Denne opdatering indeholder fejlrettelser til iPhone.

• Lås iPhone op med Apple Watch fungerede muligvis ikke på iPhone 13-modeller

• Appen Indstillinger viste muligvis fejlagtigt en advarsel om, at lagringspladsen var fuld

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 15

FaceTime

• Rumlig lyd får personers stemmer til at lyde, som om de kommer fra den retning, hvor de er på skærmen i FaceTime-gruppeopkald (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Stemmeisolering blokerer baggrundsstøj, så din stemme bliver krystalklar (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Med indstillingen Bredt spektrum kommer alle baggrundslyde med i opkaldet (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Portrætfunktionen slører baggrunden og sørger for, at du er i fokus (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Netoversigt viser op til seks personer ad gangen i FaceTime-gruppeopkald. Alle personernes felter har samme størrelse, og feltet med den person, der taler, bliver fremhævet

• FaceTime-links gør det muligt at invitere dine venner til et FaceTime-opkald. Selv venner med Android- eller Windows-enheder kan deltage via deres browser

Beskeder og Memoji

• Delt med dig viser indhold, som venner har sendt til dig i Beskeder, i en ny sektion i Fotos, Safari, Apple News, Musik, Podcasts og Apple TV-appen

• Fastgjort indhold fremhæver delt indhold, som du vælger, og gør det mere fremtrædende under Delt med dig, ved søgning i Beskeder og i oversigten med oplysninger om samtalen

• Flere fotos, som er sendt i Beskeder, vises som en overskuelig kollage eller en stak, hvor du kan skubbe

• Over 40 valgmuligheder til Memoji-påklædning og op til tre forskellige farver, som kan bruges til at tilpasse tøj og hovedbeklædning på Memoji-stickere

Fokus

• Fokus gør det muligt at filtrere notifikationer automatisk, afhængigt af hvad du er i gang med i øjeblikket. Du kan f.eks. indstille fokusfunktioner som fitness, søvn, spil, læsning, i bil, arbejde eller personlig tid

• Under indstillingen bruger Fokus intelligente funktioner på enheden til at foreslå apps og personer, som du vil tillade notifikationer fra i en fokusfunktion

• Sider på hjemmeskærmen kan tilpasses med apps og widgets, så de passer til en bestemt fokusfunktion

• Du får intelligente forslag til en fokusfunktion baseret på konteksten vha. signaler som lokalitet eller tidspunkt

• Din status vises for dine kontakter i samtaler i Beskeder, så andre kan se, at dine notifikationer ignoreres, mens en fokusfunktion er aktiv

Notifikationer

• Et helt nyt udseende med fotos af kontakter og større appsymboler

• Resume over notifikationer viser en praktisk samling af dine notifikationer hver dag baseret på en tidsplan, som du indstiller

• Notifikationer kan ignoreres fra enhver app eller beskedtråd i den næste time eller hele dagen

Kort

• Detaljerede bykort med højde, træer, bygninger, landmærker, fodgængerovergange og svingbaner og 3D-oversigter til navigation i indviklede kryds m.m. i San Francisco Bay-området, Los Angeles, New York og London, og der kommer flere byer til i fremtiden (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Blandt de nye trafikfunktioner er et nyt kort, som fremhæver forskellige oplysninger, f.eks. trafiktæthed og hændelser, og en ruteplanlægningsfunktion, som giver dig mulighed for at se en kommende rejse, hvis du vælger en fremtidig afgangs- eller ankomsttid

• Vejvisning til fodgængere i virkelige omgivelser giver trinvise instruktioner i augmented reality (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Opdaterede funktioner til offentlig transport giver dig med et enkelt tryk adgang til afgange i nærheden og gør det nemt at se og interagere med din rute med en hånd, og du bliver underrettet, når du nærmer dig dit stop

• Den interaktive 3D-globus viser flere oplysninger om bjergkæder, ørkener, skove, have m.m. (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Nydesignede stedkort gør det nemt at finde oplysninger om og interagere med steder, og det nye hjemsted for guider viser et udvalg af de bedste anbefalinger til steder, som du vil elske

Safari

• Fanelinjen nederst er nemmere at nå og hjælper dig med at skifte mellem faner ved at skubbe til venstre eller højre

• Fanegrupper hjælper dig med at gemme og organisere dine faner, så du nemt kan få adgang til dem på alle dine enheder

• Netoversigten over faner viser dine åbne faner

• Startsiden kan tilpasses med et baggrundsbillede og nye sektioner som Anonymitetsrapport, Siri-forslag og Delt med dig

• Webudvidelser i iOS hjælper dig med at gøre din browseroplevelse personlig og kan hentes via App Store

• Stemmesøgning gør det muligt at søge på nettet vha. din stemme

Wallet

• Nøgler til hjemmet gør det muligt at låse døren til et hus eller en lejlighed op med et tryk, hvis hjemmet understøttes (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Hotelnøgler gør det muligt at låse dit værelse op med et tryk, hvis hotellet deltager

• Kontornøgler gør det muligt at låse dit kontor op med et tryk, hvis firmakontoret deltager

• Bilnøgler med ultrabredbånd hjælper dig med at låse din understøttede bil op, låse den og starte den, uden at du skal tage din iPhone op af tasken eller lommen (iPhone 11- og iPhone 12-modeller)

• Med nøglefri funktioner til dine bilnøgler kan du låse din bil, låse den op, dytte med hornet, opvarme bilen eller åbne bagagerummet, hvis bilen understøttes

Livetekst

• Livetekst gør tekst i dine fotos interaktiv, så du kan kopiere og indsætte, slå op og oversætte i Fotos, Skærmbillede, Vis, Safari og liveeksempler med Kamera (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Datagenkendelse til Livetekst genkender telefonnumre, e-mailadresser, datoer, adresser m.m. i fotos, så du nemt kan foretage dig noget med dataene

• Livetekst er tilgængelig fra tastaturet, så du kan indsætte tekst direkte fra kameraets søger i ethvert tekstfelt

Spotlight

• Søgeresultater samler alle oplysninger om kontakter, skuespillere, musikere, film og tv-serier, som du leder efter

• Du kan søge efter fotos fra fotobiblioteket baseret på lokaliteter, personer, scener og tekst eller andre ting i fotos, f.eks. en hund eller en bil

• Billedsøgning på internettet gør det muligt at søge efter billeder af personer, dyr, monumenter og meget mere

Fotos

• Nyt udseende til Minder med en ny interaktiv grænseflade, animerede kort med smarte titler, der kan tilpasses, nye animations- og overgangsformater og flere billedkollager

• Apple Music kan føjes til dine minder, hvis du abonnerer på Apple Music, og du får personlige sangforslag baseret på eksperters anbefalinger, din musiksmag, og hvad der er i dine fotos og videoer

• Mindemiks giver dig mulighed for at indstille stemningen ved at vælge blandt forskellige sange og et matchende mindeudseende

• Nye mindetyper omfatter f.eks. flere internationale helligdage, børnefokuserede minder, tendenser over tid og forbedrede minder med kæledyr

• Infovinduet viser nu mange oplysninger om fotoet, f.eks. om kamera og objektiv, lukkerhastighed, arkivstørrelse m.m.

Sundhed

• Med deling kan du vælge, hvilke sundhedsdata, advarsler og tendenser du vil dele med personer, der betyder noget for dig eller plejer dig

• Tendenser viser, hvordan en given sundhedsmåling udvikler sig over tid, og kan underrette dig, når der registreres en ny tendens

• Stabilitet ved gang er en ny måling, som kan vurdere din risiko for at falde og underrette dig, hvis din stabilitet ved gang er ringe (iPhone 8 og nyere modeller)

• Verificerbare sundhedsjournaler gør det muligt at hente og opbevare verificerbare versioner af dokumentation for COVID-19-vaccination og prøveresultater

Vejr

• Et nyt design viser de vigtigste vejroplysninger for en bestemt lokalitet og indeholder nye kortmoduler

• Vejrkort kan ses på fuld skærm og viser nedbør, temperatur og luftkvalitet i understøttede lande

• Notifikationer om nedbør i den kommende time advarer dig, når regn eller sne forventes at begynde eller holde op, i Irland, Storbritannien og USA

• Nye animerede baggrunde viser solens position, skyer og nedbør mere nøjagtigt (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

Siri

• Behandling på enheden betyder, at lyden fra dine forespørgsler som standard ikke forlader enheden, og at Siri kan behandle mange forespørgsler, når der ikke er forbindelse til internettet (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

• Du kan dele emner med Siri og sende emner på skærmen som f.eks. fotos, websider og lokaliteter i Kort til dine kontakter

• Indhold på skærmen kan bruges af Siri til at referere til kontakter på skærmen, så du kan sende dem en besked eller ringe til dem

• Personlig tilpasning på enheden tillader Siris talegenkendelse og forbedrer anonymiteten (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller)

Anonymitet

• Beskyttelse af anonymitet i Mail forhindrer e-mailafsendere i at få oplysninger om din aktivitet i Mail, om din IP-adresse, og om du har åbnet deres e-mail

• Intelligent blokering af sporing i Safari forhindrer nu også kendte sporingsmekanismer i at profilere dig vha. din IP-adresse

iCloud+

• iCloud+ er en abonnementstjeneste, som giver dig premium-funktioner og mere iCloud-lagringsplads

• Privat datatrafik med iCloud (beta) sender dine forespørgsler via to separate internet-relayservere og krypterer den internettrafik, der kommer fra din enhed, så du kan surfe i Safari på en sikrere og mere anonym måde

• Med Skjul min e-mailadresse kan du oprette unikke, tilfældige e-mailadresser, hvorfra der automatisk videresendes til din personlige indbakke, så du kan sende og modtage e-mail uden at skulle dele din rigtige e-mailadresse

• Sikker HomeKit-video understøtter flere sikkerhedskameraer, uden at det går ud over din iCloud-lagringsplads

• Med et specielt e-maildomæne tilpasses din iCloud Mail-adresse, og du kan invitere familiemedlemmer til at bruge det samme domæne

Tilgængelighed

• Billedudforskning med VoiceOver giver dig mulighed for at få endnu flere oplysninger om personer og genstande samt tekst og tabeldata i fotos

• Med VoiceOver-billedbeskrivelser i Markering kan du tilføje dine egne billedbeskrivelser, som kan læses af VoiceOver

• Med indstillinger pr. app kan du tilpasse indstillinger af skærm og tekststørrelse i de apps, hvor du ønsker det

• Baggrundslyde afspilles afbalanceret, og lys eller mørk støj, lyden af hav, regn eller vandløb afspilles kontinuerligt i baggrunden for at dække over uønsket støj fra omgivelserne eller ekstern støj

• Med lydhandlinger til Knapbetjening kan du betjene din iPhone med enkle lyde fra munden

• Audiogrammer kan importeres til Indstillinger, så du kan indstille Tilpasning af hovedtelefoner baseret på resultatet af din høreprøve

• Blandt de nye sprog til Stemmekontrol er mandarinkinesisk (Kina, fastlandet), kantonesisk (Hongkong), fransk (Frankrig) og tysk (Tyskland)

• Memoji-valgmulighederne omfatter et cochlearimplantat, iltbriller og en beskyttelseshjelm

Denne version indeholder også andre funktioner og forbedringer:

• Tags i Noter og Påmindelser hjælper dig med hurtigt at kategorisere dine emner, så det er nemt at finde dem, og du kan bruge specielle smarte mapper og smarte lister til automatisk at samle dine noter og påmindelser baseret på regler, som du kan definere

• Med omtaler i Noter kan du underrette andre om vigtige opdateringer i delte noter, og i den helt nye aktivitetsoversigt vises alle de seneste ændringer i en note på en enkelt liste

• Rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser i Apple Music gør det til en endnu mere omsluttende oplevelse at lytte til musik i Dolby Atmos-format med AirPods Pro og AirPods Max

• Med Systemdækkende oversættelse kan du vælge tekst overalt i systemet og oversætte den med et tryk – selv i fotos

• Der er nye widgets som f.eks. Find, Kontakter, App Store, Søvn, Game Center og Mail

• Du kan trække og anbringe på tværs af apps og tage billeder, dokumenter og arkiver fra en app og bruge dem i en anden

• Tastaturluppen forstørrer tekst, når du flytter markøren

• Med gendannelseskontakter til din Apple-id-konto kan du vælge en eller flere personer, som du stoler på, så de kan hjælpe dig med at nulstille din adgangskode og få adgang til din konto igen

• Midlertidig iCloud-lagring giver dig så meget iCloud-lagringsplads, som du har brug for, hvis du skal oprette en midlertidig sikkerhedskopi af dine data – det er gratis og gælder i op til tre uger, når du køber en ny enhed

• Advarsler om adskillelse i Find underretter dig, hvis du efterlader en understøttet enhed eller genstand, og Find viser vej til genstanden

• Højdepunkter fra op til de sidste 15 sekunders spil kan gemmes med controllere som Xbox Series X|S Wireless Controller eller Sony PS5 DualSense™ Wireless Controller

• Begivenheder i App Store hjælper dig med at opdage begivenheder i god tid i apps og spil, f.eks. konkurrencer, en filmpremiere eller et arrangement med direkte streaming

Denne version indeholder endnu flere funktioner og forbedringer. Du kan få flere oplysninger på dette websted: https://www.apple.com/dk/ios/ios-15/features/

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222